jednocześnie kremowe ciasto. Mówię Wam - to jest sernik idealny.Oczywiście można przygotować go z innymi owocami - malinami, truskawkami, jagodami, morelami... Trzeba tylko wtedy dobrze dopasować ilość cukru - jeżyny są dość kwaśne, więc ze słodszymi owocami ilość cukru należ odpowiednio zredukować.Sernik z jeżynami i białą czekoladą (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód(...)Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Jeżyny zagotować z cukrem, dusić kilka minut pod przykryciem, aż cukier się rozpuści. Gorące zmiksować blenderem, przetrzeć przez sitko. Żelatynę odcisnąć, wymieszać z gorącymi owocami. Ostudzić.Serek zmiksować, dodać jeżynowy mus, połączyć. Kremówkę ubić, wymieszać delikatnie łyżką z masą owocową.Przełożyć na spód, schłodzić w lodówce 30 minut.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Czekolad
Pożeraczka, czyli raz adobrzepomarańczowe 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka przeźroczysta Świeże, sezonowe owoce: truskawki, borówki, winogrono itp. Sposób przygotowania: Rozpuszczamy galaretki we wrzących wodach: obie brzoskwiniowe w jednej pełnej szklance wody, truskawkową również w jednej szklance, a przezroczystą w 400ml wody. Owoce myjemy i osuszamy. Formę wykładamy folią spożywczą i układamy biszkopciki(...)mielimy, a następnie łączymy ze zmiksowanymi brzoskwiniami z puszki (bez syropu!), cukrem pudrem i tężejącą galaretką brzoskwiniową. Wylewamy na biszkopty i schładzamy. Gdy wierzch sernika będzie twardy wylewamy połowę czerwonej, truskawkowej galaretki i układamy owoce. Schładzamy ok 20 minut w lodówce i wylewamy galaretkę przeźroczystą. Gdy ta również zastygnie, wylewamy resztę galaretki truskawkowej i delikatnie ruszając formą rozprowadzamy
Kuchnia w czekoladziesztuki duże jajka lub 6 sztuk mniejsze, 1/2 szklanki cukier drobny, 1 opakowanie budyń waniliowy, 1 kg/wiaderko ser waniliowy na sernik, 150 gram wiórki kokosowe, 200 gram biszkopty, 1 sztuka galaretka pomarańczowa, 100 gram owoce kandyzowane żółtka i cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać do masy wsypać wiórki(...)boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i powkładać do niej kandyzowane owoce schować do lodówki na kilka godzin sernik jest pyszny i szybko się
W Mojej Kuchni Lubięzaległości, dlatego dzielę się pysznym przepisem na paschę kokosową. Ten sernik śmiało można zajadać także poza świętami i nadać mu wiosennego charakteru ozdabiając go świeżymi owocami. Gwarantuję, że będzie pysznie! :) Sernik pascha to deser, w którym używamy surowych jajek, więc nie powinny spożywać go kobiety w ciąży, a małe dzieci ze szczególną ostrożnością. Najlepiej użyć jajek(...)Przykładamy do spodu talerz i ostrożnie odwracamy sernik. Zdejmujemy gazę. Wcześniej przygotowany sos delikatnie rozprowadzamy na wierzchu sernika i pozwalamy mu swobodnie spłynąć po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe! Paschę najlepiej trzymać na talerzu lub paterze pod przykryciem, koniecznie w lodówce! W okresie wiosenno-letnim do ozdoby możecie użyć świeżych owoców. W innym czasie ozdóbcie paschę sosem
Cooking MonsterPowiało wiosną ...choć przy tej pogodzie trudno wypatrywać wiosny, no ale w końcu chyba przyjdzie, nie ? Sernik Limonka&Liczi to mój autorski pomysł, spód z wafelków i galaretki oraz orzeźwiająca masa serowa w połączeniu z egzotycznym liczi smakuje doskonale, warto to ciasto wybrać na debiut w kuchni-sukces gwarantowany. Składniki: Spód: 15 dag wafelków(...)śmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią
Wanilia i Kardamonpołączenia się składników. Odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzony mus wykładamy na wierzch sernika i wstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. * użyłam ciastek degistive ** waga owoców po odsączeniu Notes - podczas pieczenia sernik rośnie. Nie należy się tym martwić, gdyż po wyjęciu z piekarnika równo opada - mus można zrobić również ze świeżych owoców. Wtedy należy dodać odrobinę cukru
Wędrówki po kuchnikasze jaglaną zmlenduj z masłem orzechowym, śmietanką kokosową oraz miodem. Gotową masę wyłóż do formy, wyrównaj wierzch i ponownie wstaw do lodówki na ok. 3h. Sernik podawaj udekorowany wiórkami kokosowymi, świeżymi owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami. Smacznego Czytaj więcej – sernik jaglany Artykuł Jaglany sernik na owsianym spodzie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniJesteś wielbicielem owocu mango? Lubisz smak sernika na zimno? Do działa :-) Składniki: Masa serowa: • 250 g sera twarogowego mielonego* • 1 torebka galaretki cytrynowej • 200 ml wrzątku Mus z mango: • 1 owoc mango - około 600 g** • 1 pełna łyżka żelatyny w proszku • 50 ml wody • 2 łyżki soku z cytryny
AniaGotuje.plKolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi
Wanilia i Kardamonpolski wypiek. Minimum składników, maksimum pełnego serowego smaku. Idealny jako przekąska, czy dodatek do ulubionej kawy, kiedy goście u progu. Owoce dodajemy według uznania, mogą być także mrożone, a można obejść się także bez nich. Łatwy fit sernik pieczony z białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. Składniki na tortownicę 26 cm: 1 kg białego(...)zmiksować na gładką masę. W drugim naczyniu ubić na sztywno białka. Obie masy delikatnie, za pomocą łyżki wymieszać i dosłodzić do smaku. Sernik wlać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki, posypać owocami i wsunąć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec około 50 minut za złoty kolor. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Sernik może mocno
Poezja Smaków - blog kulinarnyDzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na sernik na zimno- tym razem każdy może ukroić sobie z ulubionym owocem- truskawkami lub bananami :) Taki sernik zajmuje trochę więcej czasu, bo najpierw musi stężeć masa sernikowa, później jeden kolor galaretki i dopiero drugi kolor, ale chyba warto ;) Tym bardziej, że w trakcie można zrobić wiele innych rzeczy ;) Składniki
Aga w kuchniPomału należy pożegnać się z letnimi owocami, już nawet maliny się skończyły. Na szczęście zostały jeszcze brzoskwinie, winogrona czy gruszki. Dzisiejszymi bohaterkami będą brzoskwinie w połączeniu z delikatnym sernikiem na zimno. Dosyć często robię serniki na zimno, nie tylko latem i najbardziej smakuje mi w tej wersji, nie jest słodki lekko kwaśny smak, idealny do popołudniowej kawy. Polecam(...)jeszcze raz na niskich obrotach mikserem. Gotową masę wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki aby lekko stężała. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i kroimy owoce. Gdy galaretka będzie zima to układamy na masie serowej owoce i zalewamy je galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziepanią sernik”… W pierwszym momencie roześmiałam się szczerze, bo określenie zwyczajnie mnie rozbawiło! Ale po chwili zdałam sobie sprawę, że tak jest. Wymyśliłam sobie zapraszanie moich Czytelników do mojego Raju dla Podniebienia, który jest bardziej słodki niż słony, a słynie z – wiadomo – serników! Więc teraz, z racji wydania także książki z przepisami na serniki(...)schłodzony spód, wyrównać wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy
Raj dla Podniebieniachyba podświadomie robię serniki, nawet pseudo, znowu zrobiłam ciasto które spokojnie może udawać sernik, a jego bazą jest kasza manna! Jest pyszne, ale kremowość ciasta przełamuje chrupiąca kruszonka na wierzchu. Składniki na małą tortownicę 18 cm (na standardowej wielkości tortownicę czy też blachę podwoić składniki) kruche ciasto na spód i dekorację wierzchu ciasta 120 g mąki pszennej(...)mleka roślinnego (użyłam sojowego) 70 g kaszy manny (około 4 łyżek) 70 g cukru (około 4 łyżek z czego 1 łyżka to waniliowy) 150 ml naturalnego jogurtu wegańskiego owoce: 4 średnie jabłka lub brzoskwinie, gruszki Przygotowanie: Rozgnieć banana i razem z pozostałymi składnikami na ciasto zagnieć w miarę na jednolitą masę i jeżeli śpieszy Ci się zawsze
greenscarfPyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSA