chałwowy z całymi kawałkami chałwy to moja pierwsza propozycja oraz pierwszy z dwóch serników. Szykowałam go latem, stąd dodatek truskawek, który możecie zamienić na jakiekolwiek inne owoce lub orzechy. Pyszny sernik, w którym są wyczuwalne całe kawałki chałwy jest jednocześnie ciastem bardzo szybkim do przygotowania. Serdecznie polecam: sernik chałwowy z całymi kawałkami chałwy . 2. CIASTO JABŁKOWE Z CHAŁWĄ
Relaxtimepuszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę
My Culinary Artjest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego. Zapraszam na sernik orzechowy na spodzie z herbatników.Składniki:400 g sera białego5 łyżek śmietany100 orzechów laskowych120 g cukru5 łyżeczek cukru waniliowego4 jajka3 łyżki mąki ziemniaczanej200 g herbatników80 g masłatabliczka białej czekolady + 2 łyżeczki mlekaSposób przygotowania:Herbatniki zgniatamy (można
Słodkie PrzyjemnościWystarczy odrobina kreatywności, żeby powstało ciasto wyjątkowo smaczne. Sernik ten to wariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu
Przepisy Aleksandryzwiązku z moim prozdrowotnym eksperymentem na najbliższy weekend zrobiłam sernik z orzechów nerkowca, na spodzie z amarantusa i daktyli. Wszystko brzmi bardzo egzotycznie i nieco dziwacznie, a będzie jeszcze bardziej nietypowo jak dodamy do tego owoc o tysiącu nazw przypominający nieco pomidora (spokojnie, tylko wyglądem, w smaku są zupełnie różne). Zawsze mnie zastanawiało jak można zrobić(...)czasie odciskamy i miksujemy blenderem. Do zmiksowanych daktyli dodajemy amarantus , mieszamy i całość wykładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa: Orzechy nerkowca moczymy przez noc w wodzie. Namoczone orzechy miksujemy blenderem dolewają c mleko kokosowe , olej kokosowy i syrop z agawy oraz sok z cytryny . Miksujemy a ż masa będzie gładka i nie będzie miała wyczuwalnych
Bon appetit mon amieSernik jest pyszny, w niczym nie różni się od serników z sera tradycyjnego a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie że jest lepszy. Ten sernik
Moje Małe CzarowanieLekko słodki sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie, bez cukru. Idealny na jesienne i zimowe popołudnia. Nam spód wyszedł lekko za gruby dla tego w przepisie podałam Wam połowę porcji i będzie idealnie. Masa serowa powinna być lejąca, nie dokładajcie więcej mąki ziemniaczanej - my tak zrobiłyśmy i sernik lekko nam się zbił. W smaku(...)pieczemy przez 40 minut. Miodowe orzechy: 3 łyżki miodu 3 garście orzechów włoskich 2 garście płatków migdałowych Orzechy kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy na suchą patelnię razem z płatkami migdałowymi. Podpiekamy na złoty kolor, dodajemy miód i 4 łyżki wody. Mieszamy do momentu odparowania wody. Przekładamy na sernik (nie wyciągamy go z piekarnika, lekko wysuwamy
CzarnawisienkaKule makowe: 200g białego maku (można użyć zwykłego) 50g cukru pudru 50g płatków migdałów 100g orzechów włoskich 50g skórki pomarańczowej kandyzowanej 2 łyżki śmietanki 30% 2 białka szczypta soli 50g biszkoptów + dodatkowo jeśli masa nie jest zbyt twarda by formować z niej kule Sernik: ½ kg sera białego 3 jajka 100g masła ½ szklanki cukru kryształu(...)maszynkę do mięsa razem z biszkoptami. Orzechy i migdały drobno siekamy (miksujemy w rozdrabniaczu), dodajemy do maku razem ze skórką pomarańczową, cukrem pudrem, śmietanką i szczyptą soli. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę, łączymy z przygotowanym nadzieniem makowym. Jeśli masa jest rzadka możemy dodać kilka drobno zmielonych biszkoptów. Formujemy kule wielkości wielkiego orzecha włoskiego. Sernik: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy
Kuchnia w czekoladziePrzedstawiam pierwszy sernik mojego brata :) (wykonany od A do Z tylko przez Niego). W smaku dzieło wyborne (zasługa doskonałego przepisu Nigelli Lawson). Sernik jest
Przepisy Aleksandryszklanki mleka - 1 laska wanilii - 1 opakowanie cukier cytrynowy Delecta - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru pudru Wszystkie w/w składniki miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. ORZECHY W KARMELU: - 1 szklanka orzechów włoskich - 3/4 szklanki cukru - 80 ml śmietanki 36% - woda Do rondelka wsyp cukier zalej wodą tak aby, woda była nad poziomem cukru około 4 mm. Wymieszaj cukier(...)stopni C, dół + góra, pieczemy na złoty kolor, u mnie sernik piekłam 50 minut - wyjmujemy ciasto z pieca i studzimy, polewamy gorącym karmelem z orzechami - po całkowitym wystudzeniu kroimy - pamiętaj, że sernik zawsze smakuje najlepiej na drugi dzień po pieczeniu Przepis na to cudne ciasto na spotkanie z przyjaciółką zgłaszam do konkursu organizowanego przez Durszlak.pl, z firmą Delecta
SMYKWKUCHNICzekoladę lubi każdy, no może są wyjątki ale niewielkie. Dziś przedstawiam sernik z czekoladą białą i deserową na zimno. Jest przepyszny, kremowy i smakuje obłędnie
Moje Małe CzarowanieJak pisze autor przepisu Yotam Ottolenghi to wspaniały sernik po proszonym obiedzie. Jedni wybiorą go zamiast kieliszka amaretto a inni skosztują i sernika i likieru
Moje Małe CzarowanieDlaczego sernik jesienny? A dlatego, że kojarzy się z jesiennymi smakami, z figami, orzechami i migdałami. Gałązki rozmarynu sprawiają, że sernik pachnie odświeżająco. W środku króluje wanilia z cytryną, zaś wierzch jest wprost spełnieniem marzeń naszego podniebienia. Polewa na bazie masła orzechowego z owocami letnio-jesiennymi. Dlatego to sernik jesienny z masłem orzechowym. Raj dla podniebienia(...)trakcie podgrzewania. Masa nie może być gorąca, tylko lekko ciepła. Masłem orzechowym posmaruj wierzch przestudzonego sernika. Wyłóż gęsto owoce oraz pokrojone kawałki figi. Udekoruj orzechami i migdałami. Ciesz swe podniebienie sernikiem! Artykuł Sernik jesienny z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaPolewa- w gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę, mieszamy ją z masą kajmakową i zagotowujemy w garnku na małym ogniu. Na ciepłe ciasto wylewamy polewę, wierzch dekorujemy koksem i orzechami. Ostudzony sernik chłodzimy w lodowce kilka godzin. Ciasto jest wyjątkowo smaczne, pulchne i delikatne, gorąco polecam. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji
Kulinarne Fantazje MarioliZnalazłam tę babę u "pieguska" [ klik ] i o dziwo jej baba nie przypadła do gustu natomiast ja jestem nią zachwycona . My uwielbiamy serniki
Moje Małe Czarowanie