sernik z mascarpone - 2116 przepisów (strona:79/142)

Sernik na zimno z borówkami i galaretką 80

wiem jak Wy, ale ja zawsze znajdę miejsce na kawałek serniczka, nie tylko w święta 😉 Sernik na zimno robi się dość szybko i jest świetną opcją na coś słodkiego bez konieczności stania w gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje(...)każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki 200 g borówek 1 op. galaretki (w moim przypadku jagodowo-jeżynowa) Sposób wykonania: Herbatniki kruszymy bardzo drobno

Mostek w kuchni
Sernik na zimno z borówkami i galaretką 101

gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu(...)lodówki na 10 minut, by masa stężała. Przygotowujemy masę serową. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy na 20 minut. Do miski wrzucamy twaróg sernikowy z mascarpone President, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny oraz cukier. Całość miksujemy do połączenia składników. Żelatynę rozpuszczamy w oddzielnej miseczce z 1 szklanką gorącej, przegotowanej wody. Po wystudzeniu wlewamy ją do masy serowej

Mostek w kuchni
delikatny puszysty sernik 184

sernik.  O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 żółtko masa sernikowa 1 kg  dobrego sera  twarogowego z wiaderka 250 g mascarpone(...)twarogowy ( z wiaderka i mascarpone ), oraz  masło o temperaturze pokojowej. ( cały czas intensywnie mieszając) Białka jaj ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do serowej masy, całość delikatnie ze sobą mieszamy,   dodając  mąkę  ziemniaczaną, cukier waniliowy, oraz rodzynki ( wcześniej namoczone i odcedzone na sicie) Masę  przekładamy do tortownicy, w ierzch sernika dekorujemy pozostałą częścią

Miód i pieprz
Sernik pistacjowy 21

fani pistacji? Ja uwielbiam i powiem szczerze, ze w połączeniu z sernikiem wychodzi niesamowite i niebanalne połączenie. Nie jest za słodko, lekka nuta słonego.   Co nam trzeba? Pamiętajcie by składniki wyjąć wcześniej przed robieniem, by miały temperaturę pokojową- około godzinki Na spód- ma być cieniutki 50 g herbatników 30 g masła, roztopionego Robimy! Najpierw spód: kruszymy ciasteczka na piasek(...)twaróg i dodajemy jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać serek mascarpone, mleko skondensowane i miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Wrzucamy połowę naszych orzeszków. Mieszamy delikatnie całość. Przelewamy ją na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150ºC przez około 60 minut, bez termoobiegu, obok sernika stawiamy miseczkę z wodą. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Śmietankę kremówkę mocno

Latosiowydom
Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli 179

kremem z bitej śmietany i mascarpone. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują do tego ciasta idealnie. Jeżeli lubicie ciasta z owocami to polecam również torcik czekoladowy z malinami , sernik z jeżynami na zimno , albo(...)sernik z migdałami i owocami . Zapraszam po przepisy i zachęcam do wypróbowania. Ciasto Czekoladowa chmura Ciasto: 250 g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao) 125 g masła 6 duzych jajek 175 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z 1 pomarańczy Krem: 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g mascarpone Dodatkowo: kakao lub świeże owoce do dekoracji Czekoladę połamać

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli 159

kremem z bitej śmietany i mascarpone. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują do tego ciasta idealnie. Jeżeli lubicie ciasta z owocami to polecam również torcik czekoladowy z malinami , sernik z jeżynami na zimno , albo(...)sernik z migdałami i owocami . Zapraszam po przepisy i zachęcam do wypróbowania. Ciasto Czekoladowa chmura Ciasto: 250 g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao) 125 g masła 6 duzych jajek 175 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z 1 pomarańczy Krem: 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g mascarpone Dodatkowo: kakao lub świeże owoce do dekoracji Czekoladę połamać

Pieguskowa Kuchnia
Sernik chai z miodem 42

Sernik chai to połączenie tradycyjnego sernika z dalekowschodnimi aromatycznymi przyprawami korzennymi, które jak dla mnie oddają charakter jesiennej kuchni.  SERNIK CHAI Z MIODEM (forma 24cm) Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki 1 jajko 100 g masła 2 łyżki miodu szczypta soli masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 3/4 szkl. cukru 1 opak. budyniu(...)przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i miksujemy 2-3 minuty do połączenia składników. Masę serową przelewamy na podpieczony wcześniej  kruchy spód. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 170 i pieczemy sernik jeszcze przez 50 minut. wierzch: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Serek waniliowy łączymy z płynnym miodem oraz z ubitą śmietaną. Do masy dodajemy ostudzoną żelatynę. Krem przelewamy

Bon appetit mon amie
Sernik dyniowy z Oreo 120

Oreo Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem dyni, na spodzie z ciasteczek oreo i oblany obłędną polewą czekoladową to rewelacyjny deser, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!     Składniki: 300g puree z dyni (przepis poniżej) 1 kg zmielonego sera (użyłam ser z wiaderka) 3 jajka 250g mascarpone 200g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki(...)masło i ponownie miksujemy. Masę wykładamy na spód i boki tortownicy (moja ma średnice 22 cm ale można użyć większej) *** *** Puree z dyni miksujemy ze zmielonym serem oraz serkiem mascarpone. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, budyń (sam proszek) i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy *** *** Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej zmiksowanymi ciasteczkami *** *** Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Sernik z białą czekoladą i marakują 329

owocami. Lekki i wiosenny. Tak właśnie powstał pomysł na ten sernik, jest bardzo lekki, dosłownie rozpływa się w ustach. Wilgotny i słodki, ale delikatnie (dzięki wykończeniu z owoców) z lekko kwaskową nutą. Cudnie wiosenny i znikał w oka mgnieniu ;)  Składniki: 500 g twarogu, 300 g mascarpone, 200 g śmietanki kremówki, 150 g cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego(...)łyżką lub dłonią.  Piekarnik nagrzać do 170 stopni, tortownicę z ciasteczkowym spodem włożyć do piekarnika i piec około 7 minut. Blaszkę wyciągnąć i przestudzić. Twaróg zmiksować razem z mascarpone, dodać na dwa razy śmietankę kremówkę. Dalej miksując dodać cukier, budyń oraz pastę waniliową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzoną dodać do masy serowej, następnie dodać po jednym jajku

Plate of Joy
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 120

przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa serowa: 20 dkg mascarpone (bez laktozy) 25 dkg mielonego sera białego (bez laktozy) 20 dkg puree(...)utrzeć żółtka z cukrem pudrem. Masa powinna mieć puszystą konsystencję. Do żółtek dodać gładko-mielony ser biały. Robić to stopniowo, cały czas miksując składniki. Kolejno, również partiami dodać ser mascarpone i puree z dyni. Następnie dodajemy pozostałe składniki tj. mąkę ziemniaczaną, budyń śmietankowy, wanilię i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia uprzednio wyłożoną płatkami owsianymi. Piana

mecooks
Sernik pistacjowy 26

upiekłam sernik pistacjowy. No nie ma co ukrywać, prezentuje się on wyjątkowo atrakcyjnie, smakuje wspaniale więc czego można chcieć więcej. Przy tym wszystkim jest on bardzo prosty w przygotowaniu. Myślę, że nie może się nie udać :)  150 g herbatników maślanych 70g masła   700 g twarogu z wiaderka (Pilos lub Wieluń) 250 g mascarpone 350 g mleka zagęszczonego(...)czas przygotowywania masy serowej. Twaróg, mascarpone, mleko zagęszczone, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy i pastę pistacjową wkładamy do misy i miksujemy kilka minut do połączenia składników. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Do masy serowej dodajemy powoli jajka i miksujemy dosłownie minutkę, żeby nie napowietrzyć za mocno masy. Pozwoli to równo rosnąć sernikowi i zapobiegnie upadnięciu po wyjęciu z piekarnika

Emskie Smaki
Sernik marmurkowy z mlekiem skondensowanym 542

Szukałam , szukałam i znalazłam przepis na pyszny sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Smak jest zachwycający i nie za słodki gdyż dodatkiem jest gorzka czekolada .Wygląd ciasta też jest nie powtarzalny, obkrążony wafelkami .Spód ciasta jest niezwykle czekoladowy a nadzienie serowe mięciutkie , rozpływające się w ustach . Przepis znalazłam w gazecie dla pań :) F oremka : średnica(...)Upieczone ciasto przekrajamy w poprzek. Twaróg miksujemy z jajkami , mascarpone , mąką i mlekiem. 1/4 szkl. masy odkładamy. Połowę pozostałej masy wylewamy na jeden krążęk ciasta, przykrywamy drugim i polewamy reszta masy. Pieczemy godzinę 1 temp. 150 C Ciasto studzimy i przekładamy do większej formy. Między sernikiem a ściankami formy umieszczamy wafelki. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wierzch sernika i pozostałą masą

Słodkości i nie tylko
Sernik bakaliowy 56

mazisty, słodki. To jeden z tych ciężkich serników, bogaty w składniki i aromaty. Jakieś pytania?   Składniki: spód 50g orzechów włoskich 50g migdałów 50g orzechów laskowych 2 łyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego i 0,5kg tłustego) 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki kremówki 6 jajek(...)mascarpone, śmietankę, esencje i skórki cytrusowe. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i odciśnięte z rumu rodzynki. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy. Pieczemy przez 15min w 180-190C, a następnie przez 60-70 minut w 150C. Studzimy w otwartym lekko piekarniku. wierzch: wierzch smarujemy cieniutką warstwą konfitury, dekorujemy dowolnie z podanych w składnikach bakalii   Artykuł Sernik bakaliowy

Raj dla Podniebienia
Chatka z ptasim mleczkiem 167

czekoladowa: - 100g czekolady mlecznej - 75g czekolady gorzkiej - 120ml śmietanki kremówki Dodatkowo: - wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo dodajemy twaróg (nie mieliłam), mascarpone, bitą śmietanę w proszku oraz obie esencje. Na stole rozkładamy folię aluminiową. Układamy z herbatników prostokąt – 3 szt. x 8 szt. Na herbatniki wykładamy połowę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię(...)się nie stanie, gdy damy trochę mniej (czy więcej) twarogu, masła, czy cukru. Czy do kawy, czy herbatki Warto zrobić takie Chatki. Bo dla dużych i dla małych Sernik taki jest wspaniały. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chatka z ptasim mleczkiem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik waniliowy 158

jeszcze zamkniętej listy wielkanocnych wypieków, to może skusi Was mój przepis na sernik waniliowy z solonym karmelem i miechunką? Jest pyszny, kremowy, wilgotny i będzie pięknie prezentował się na świątecznym stole.  Składniki: MASA SEROWA: 800 g twarogu sernikowego (lub trzykrotnie zmielonego twarogu) 200 g serka mascarpone 200 g (1 szklanka) cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego(...)pieczenia, zapinamy obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Boki tortownicy smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera wkładamy zmielony twaróg, mascarpone, cukier i mąkę lub budyń. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa będzie gładka i jednolita przez około 2 minuty, zeskrobując szpatułką masę z boków miski w razie konieczności. Dodajemy po jednym

Smakowity Blog Kulinarny