Waniliowy… Zwykły… Z jagodami… Taki letni sernik… Składniki: spód 100g orzechów włoskich 150g ciasteczek pełnoziarnistych 50g masła masa serowa 1kg twarogu półtłustego 250g serka mascarpone 4 łyżki śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru 6 dużych jajek ziarenka z 1/2 laski wanilii skórka otarta z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki esencji pomarańczowej(...)temp. do 160C i w takim cieple pieczemy sernik jeszcze przez 50minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Przed podaniem schładzamy. Owocowy wierzch posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaSernik baskijski to jeden z najbardziej kremowych serników , jakie dane mi było spróbować. Rewelacyjna konsystencja i smak, który każe sięgać po kolejny kawałek. Oryginalnie sernik baskijski przygotowuje się na serkach San Millan (w smaku podobny do Philadelphia), ale u mnie się nie sprawdziły, ponieważ nikt nie lubi u nas tego słonego posmaku w serniku. Zatem ten sernik(...)papierem do pieczenia, razem z boczkami. Wsypuję ciasteczkowy piasek na dno tortownicy, wyrównuję i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 250 g mielonego twarogu 500 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego. Przygotowanie: Twaróg, mascarpone, wanilię i jedno jajko ucieram mikserem. Następnie dodaję
Słodki sentymentSernik baskijski to jeden z najbardziej kremowych serników , jakie dane mi było spróbować. Rewelacyjna konsystencja i smak, który każe sięgać po kolejny kawałek. Oryginalnie sernik baskijski przygotowuje się na serkach San Millan (w smaku podobny do Philadelphia), ale u mnie się nie sprawdziły, ponieważ nikt nie lubi u nas tego słonego posmaku w serniku. Zatem ten sernik(...)papierem do pieczenia, razem z boczkami. Wsypuję ciasteczkowy piasek na dno tortownicy, wyrównuję i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki i zabieram się za sernik. Składniki na masę serową: 250 g mielonego twarogu 500 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego. Przygotowanie: Twaróg, mascarpone, wanilię i jedno jajko ucieram mikserem. Następnie dodaję
Słodki sentymentSerniki z mango – deser w pucharku Lubicie desery w pucharkach? Ja przygotowuje je od lat Tak proste i jednocześnie tak świetnie prezentują się na stole. Moi goście i rodzina zawsze doceniają taką formę deseru. Dziś polecam Wam proste serniki z mango w pucharku. Pyszny sernik bez pieczenia, do tego słodka warstwa z mango. Dla mnie(...)mango zajrzyjcie koniecznie na stronę APS Glass & Bar Supply Warsaw . Przy okazji polecam Wam też przepis na pyszne trufle z białą czekoladą i mascarpone . Składniki: 500 g dobrej jakości sera na sernik lub 3-krotnie zmielony twaróg 250 g mascarpone 100 g cukru pudru 3 łyżeczki cukru wanilinowego 16 g żelatyny + około 50 ml wody około 1/4 szklanki
Słodkie okruszkiSkładniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek, ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka, esencja waniliowa 1 łyżeczka, brzoskwinie miękkie 6 sztuk większe, arbuz około 50 dag, galaretka owoce leśne 2 opakowania, galaretka cytrynowa krystaliczna 2 opakowania, czekolada z orzechami mleczna 200 gram Forma 25x25(...)zrobimy tak cały arbuz to kawałki rozsypać na serniku, wlać prawie stężała galaretkę i schować do lodówki najlepiej na całą noc - twaróg Sernikowy z Mascarpone Président również idealnie pasuje do serników na zimno, najlepszy, najłatwiejszy, idealny sernik na zimno mocno owocowo-galaretkowy z czekoladą, ciastkami, taki sernik szybko znika z talerzyka..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCo prawda to nie pora na borówki ale przecież można skorzystać z domowych mrożonych zbiorów lub sklepowych i poczuć odrobinę lata w słodkich wypiekach. Jednym z
Kuchenne WariacjeOstatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne Wariacjegram mleka zagęszczonego - tj.1 tubka ( wykorzystuję gostyńskie waniliowe ) 1 jajo szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 250 gram serka mascarpone 700 gram sera na sernik - wiaderkowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 3 jaja można dodać łyżeczkę skórki startej z cytryny Masa śmietanowo - jogurtowa: 250 ml śmietany kremówki(...)minut. Ciasto nie urośnie wysokie, powinno się delikatnie zarumienić. Wyciągamy, studzimy i ścinamy cieniutko wierzch - wykorzystamy go do posypania powierzchni sernika. Gotowy biszkopt odstawiamy na czas przygotowania masy sernikowej. Masa serowa: Do miski wkładamy ser wiaderkowy i mascarpone, dosypujemy cukier i miksujemy do połączenia. Wlewamy wcześniej rozbełtane w miseczce jaja, wsypujemy proszek budyniowy i ponownie miksujemy
Kronika Piekarnikaczemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny(...)Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Jedno opakowanie to dokładnie wymierzona porcja, z której możemy upiec pyszny, domowy sernik. Produkty Président Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich. https://www.serypresident.pl
Szalona Kuchnia Ewelinysię dobrze pokombinuje, to „wszystko” razem może smakować rewelacyjnie. Polecam ten sernik na ciepłe dni, bo nie wymaga piekarnika . Składniki na spód: ½ (100g) masła 100 g biszkoptów 1 łyżka cukru (jeśli biszkopty są niesłodzone) Składniki na sernik: 3 garście drobno pokrojonego rabarbaru ½ szklanki wody 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 garście prażonych płatków migdałów Dodatkowo(...)połamaną czekoladę i miód. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Polewę odstawiam do przestygnięcia. Na koniec wylewam polewę delikatnie na biszkopty i sernik ponownie wstawiam do lodówki. Po kilku godzinach sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego Artykuł Rabarbarowy sernik z migdałami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentsię dobrze pokombinuje, to „wszystko” razem może smakować rewelacyjnie. Polecam ten sernik na ciepłe dni, bo nie wymaga piekarnika . Składniki na spód: ½ (100g) masła 100 g biszkoptów 1 łyżka cukru (jeśli biszkopty są niesłodzone) Składniki na sernik: 3 garście drobno pokrojonego rabarbaru ½ szklanki wody 500 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 garście prażonych płatków migdałów Dodatkowo(...)połamaną czekoladę i miód. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści. Następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Polewę odstawiam do przestygnięcia. Na koniec wylewam polewę delikatnie na biszkopty i sernik ponownie wstawiam do lodówki. Po kilku godzinach sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego Artykuł Rabarbarowy sernik z migdałami i czekoladą pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentSernik z białą czekoladą był chyba najczęściej zjadanym przeze mnie ciastem w ubiegłym roku. Odkryłam go w jednej z warszawskich pizzerii i przez kilka miesięcy próbowałam go odtworzyć w swojej kuchni. Ma pachnący korzennie spód i cudownie kremową, lekko wilgotną konsystencję. Dzięki długiemu pieczeniu nie opada i nie przyrumienia się, co powoduje, że je się go również oczami. Warto(...)kąpieli wodnej. Do dużej miski przełożyć zmielony ser, mascarpone i mąkę, a następnie stopioną, lekko ostudzoną białą czekoladę. Wszystko dokładnie wymieszać ręcznym mikserem. Dodawać po jednym jajku, cały czas mieszając. Na koniec wlać śmietankę i jeszcze raz zmiksować. Masę serową przelać do tortownicy na podpieczony piernikowy spód. Sernik piec 20 minut w 180℃, a potem zmniejszyć temperaturę
Weekendy w domu i ogrodzieNajlepszy sernik pistacjowy to ciasto, które pobiło podniebienia moich domowników. To połączenie idealne – sernik i pistacje, więc czy może być coś lepszego :)? Moja miłość do pistacji odrodziła się po ostatnich wakacjach. Byliśmy w Katanii, gdzie pistacje stanowiły ważny element prawie każdego dania: były w pizzy, stanowiły sos do makaronu, były w cornetto i innych wypiekach. Nic dziwnego(...)moja miłość do pistacji trwa nadal. I tak właśnie powstał ten sernik: z tęsknoty do wakacji i miłości do pistacji Najlepszy sernik pistacjowy Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g ciastek maślanych 100 g masła 1 kg sera na sernik (mielonego) 250 g mascarpone 4 jajka 100 g cukru 200 g pasty pistacjowej 3 łyżki
365 dni dookoła kuchnisię za łączenie malin, jogurtu i wanilii - koniecznie sprawdźcie, co im z tego wyszło! Sernik morelowy z musem malinowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 200 g ciasteczek oreo z nadzieniem 30 g masła masa serowa: 750 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 100 g cukru 500 g moreli 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)pestki. Owoce zmiksować blenderem na gładki mus. Jogurt, mascarpone, cukier, mus morelowy, jajka, ekstrakt i kisiel zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Wylać na podpieczony spód. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 75-90 minut. Wierzch sernika powinien być ścięty. Ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzejest także lekiem na smutek :)). Sernik czekoladowy możecie śmiało przygotować nawet w trakcie tygodnia, jest mało wymagający i tak naprawdę potrzebujecie jedynie 20 minut pracy i ciasto gotowe Chyba nie muszę go bardziej zachwalać :)? Sernik czekoladowy przepis na tortownicę o średnicy 18 cm 500 g twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany(...)serek mascarpone, proszek budyniowy. cukier puder, kakao oraz dodaj śmietanę i jajka. Miksuj aż do połączenia się składników, pod koniec dodaj rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Blachę posmaruj delikatnie masłem lub olejem kokosowym. Na spodzie tortownicy poukładaj ciasteczka korzenne lub herbatniki. Muszą ściśle przylegać do siebie i pokryć całą powierzchnię blachy. Na ciasteczka wyłóż masę czekoladową. Wyrównaj wierzch. Sernik piecz
365 dni dookoła kuchni