Sernik baskijski to jeden z najbardziej kremowych serników , jakie dane mi było spróbować. Rewelacyjna konsystencja i smak, który każe sięgać po kolejny kawałek. Oryginalnie sernik baskijski przygotowuje się na serkach San Millan (w smaku podobny do Philadelphia), ale u mnie się nie sprawdziły, ponieważ nikt nie lubi u nas tego słonego posmaku w serniku. Zatem ten sernik baskijski będzie w wersji słodkosentymentowej Uwaga szklanka 200 ml Składniki na spód: 100 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube )... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...