bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej >> 7) Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść(...)Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z 4 składników plus kajmak, który znajduje się na wierzchu ciasta. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a największym wyzwaniem jest czekanie, aż sernik będzie gotowy
Kuchnia MagdaLenybazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Bardzo uzależniające połączenie! Czytaj dalej >> 7) Sernik japoński Sernik tylko z 3 składników. Na pierwszy rzut oka wygląda jak biszkopt - jest mega lekki i puszysty, a w smaku bardzo delikatny. Różni się od tradycyjnego polskiego sernika, ale nie jest to jego wada. Wadą jest to, że można go więcej zjeść(...)Sernik z mlekiem skondensowanym i kajmakiem Sernik z mlekiem skondensowanym, bez spodu to prawdziwy hit! Nie spodziewałam się takiego efektu - jest puszysty, delikatny i znakomity w smaku. Składa się tylko z 4 składników plus kajmak, który znajduje się na wierzchu ciasta. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a największym wyzwaniem jest czekanie, aż sernik będzie gotowy
Kuchnia MagdaLenyprzygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 175 g ciasteczek Oreo 60 g masła w temperaturze pokojowej Składniki na tortownicę 19 cm: 400 g półtłustego twarogu, zmielonego dwukrotnie w temperaturze pokojowej 100 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej(...)tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki dokładnie smarujemy masłem. Ciasteczka z masłem wysypujemy na spód i dokładnie przyklepujemy. Odstawiamy na bok. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg, mascarpone, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i nasionka wanilii umieszczamy w misie miksera. Miksujemy jedynie do połączenia składników, po czym przelewamy na ciasteczkowy spód. Na wierzch wysypujemy owoce i lekko je dociskamy
My Culinary Art( Recipe in English ) Jestem rozczarowana faktem, że w UK praktycznie nie można dostać jagód. Borówki są w każdym sklepie, ale one nie nadadzą odpowiedniego koloru deserowi
Przepisy Aleksandrywpisie kilka wskazówek, co zrobić aby ciasto nam nie opadło podczas pieczenia. Przepis na Domowy sernik cytrynowy Składniki na spód 70g masła 110g herbatników 1 łyżeczka kakao Składniki na ciasto 1 kg twarogu na sernik (gotowy) 200 ml śmietany 30% 200g serka mascarpone 5 jajek 150g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka(...)pszennej Sernik będę piekł w tortownicy o średnicy 26 cm. Szybki sernik na herbatnikach [PRZEPIS] Zaczynamy od przygotowania spodu. Herbatniki i masło wkładamy do blendera i miksujemy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Na dnie wykładamy masę przygotowaną z herbatników. Następnie żółtka ucieram wraz z cukrem, dodaję serek mascarpone i miksuję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!średnicy ok. 18 cm: spód: 100 g orzeszków ziemnych w karmelu, 2 kopiaste łyżki prażonego słonecznika, 1 łyżka miękkiego masła, masa serowa: 500 g serka mascarpone, 1 opakowanie żelatyny –fix deserowej do serników na zimno (60 g), 200 ml słodkiej śmietanki 30%, cukier puder do smaku, ok. 2 łyżki płaskie, ponadto: 1 galaretka winogronowa lub cytrynowa, ziarenka z 1 granata(...)można użyć do tego miksera, lub trzepaczki). Do mascarpone wlewamy żelatyny jednocześnie miksując. Masa powinna być gładka. Od razu przelewamy ją na przygotowany spód w tortownicy, wyrównujemy. Przekładamy do lodowki. Kiedy galaretka będzie delikatnie zastygać, na masę serową wykładamy ziarenka granatu i pozostałe owoce. Na masę wlewamy zastygającą galaretkę. Sernik odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Rada: owoce
Moniki Smakołykimatcha 12 porcji, foremka o średnicy 24 cm Składniki: Spód ciasteczkowy 250 g ciastek digestive 50 g masła, rozpuszczonego Masa serowa 500 g twarogu na sernik z wiaderka 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 150 g cukru pudru 1½ łyżki herbaty matcha w proszku 8 listków żelatyny 2 łyżki soku z cytryny Dekoracja z białej czekolady i jajek(...)czym dodaj twaróg, mascarpone i cukier puder. Zmiksuj wszystko na puszystą masę. Podczas miksowania wlewaj ostudzoną śmietankę. Wylać masę na na schłodzony spód i wstawić do lodówki na 4 godziny lub na noc. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wylej na marmurową deskę i ostudź. Kiedy czekolada lekko stężeje nożem zeskrobuj czekoladowe wióry. Udekoruj zimny sernik czekoladowymi wiórami i migdałowymi
codojedzeniauzyskania jednolitej masy. Wsypujemy borówki, mieszamy. Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową i przekładamy masę. Wkładamy do lodówki. Serek mascarpone łączymy z jagodami, cukrem i aromatem waniliowym. Miksujemy składniki blenderem tak aby polewa miała gładką konsystencję. Polewamy nią sernik. Sernik wkładamy na kilka godzin do lodówki aby mocno stężał
Qchnia po prostułyżki kakao 3 łyżki oleju Poncz: 1/2 szklanki ciepłej wody 3 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny Krem: 500 ml śmietany 30% 300 g sera na serniki z wiaderka 200 g mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 125 ml śmietany 30% PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimąki ryżowej -100g oleju rzepakowego -120g ksylitolu -3 łyżki gorzkiego kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik -1 jajko -1,5 kostki twarogu -80g ksylitolu -3 paski dresowej czekolady Krem -600g mascarpone -ok. 6 pełnych łyżek dżemu z czarnej porzeczki Dodatkowo -łyżka kakao+ łyżka ksylitolu + 1/3 szkl. gorącej wody (do nasączania blatów) -ulubione owoce(...)Składniki na sernik (bez czekolady) zmiksuj blenderem na gładką masę. 8. Czekoladę posiekaj w drobną kostkę i dodaj do masy. 9. Masę serową wylej do formy o tej samej średnicy co ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170’C na ok. 35 minut. 10. Sernik wystudź i najlepiej schłódź w lodówce. 11. Mascarpone miksuj wraz z dżemem
Candy Pandasserniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową ;) Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność
moj przepis naserniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową ;) Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność
moj przepis naserniczek dyniowo-czekoladowy. Nazwałam go Sernik słoneczny, bo ma śliczny żółciutki kolor. Smakuje wyśmienicie, przynajmniej dla mnie, mój mąż stwierdził że od sernika woli jednak zupę dyniową ;) Sernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność
moj przepis naSernik w przygotowaniu jest bardzo prosty, ja wykorzystałam zalegające zapasy serka wielskiego i jogurt grecki, ale Wy możecie użyć dowolnego sera białego (twarogu, ricotty, mascarpone, philadelphi). Ze względu na mniejszą kaloryczność ja przygotowałam sernik bez spodu ale sernik można przygotować ze spodem ciasteczkowym lub ze spodem z ciasta kruchego, jeżeli zdecydujecie się na ciasto kruche proponuje zrobić
moj przepis naspód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego) 0,5 kg serka mascarpone 0,1 kg drobnego cukru 4 łyżki skrobi ziemniaczanej (płaskie) 50 ml kawy espresso 200 g śmietanki kremówki (36%) 6 jajek 4 łyżki likieru amaretto 1/3 łyżeczki(...)twaróg, serek mascarpone i śmietankę kremówkę. Następnie dodać cukier, skrobię ziemniaczaną oraz zimną kawę, likier i aromat migdałowy. Wymieszać bardzo dokładnie do połączenia składników. Dodać jajka i ponownie dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony, wystudzony spód ciasta. Za pomocą łopatki do ciasta albo łyżki wygładzić wierzch sernika. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i wstawić sernik na 15 minut
Codziennik Kuchenny