prawnika? Ciasto wielu nazw i pokoleń,które wiążą z nim swoje smaki dzieciństwa. Po prostu sernik niewymagający pieczenia w sympatycznej odsłonie. To co pieczemy ...yyy chłodzimy? :) Składniki: ciasto: herbatniki 36 sztuk pół kilograma twarogu 3/4szklanki cukru kostka masła łyżeczka ekstraktu waniliowego 1łyżka kakao dodatkowo: galaretka posypka polewa: 3łyżeczki kakao 3łyżki masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło
U Fiolkijednak efekt końcowy jest nawet uroczy 😍 W ten o to sposób powstał torciko-sernik jagodowy a żeby było śmieszniej udekorowany jest jeżynami 😉 Składniki (śr: 18 cm): Proteinowy, kakaowy biszkopt (śr: ok 15 cm) -4 duże jajka -5-6 łyżek gorzkiego kakao -2 miarki odżywki białkowej (u nas naturalna) -4 łyżki ksylitolu -szczypta soli Proteinowa, jagodowa masa
Candy Pandaswody, dziś zawitała normalność. Takie widok ujrzałam w środę rano. A teraz sernik, banalnie prosty, bez ryzyka zakalca, a smakuje lepiej niż wygląda. Masa twarogowa przepis -----> TU Polewa: 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukry 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Oraz: 150 g okrągłych biszkoptów 3 budynie waniliowe bez cukru litr mleka papier
Dieta moja pasjaSkładniki: Kruche ciasto: 35 dag mąki pszennej 3 łyżki kakao szczypta soli 1/2 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostusprawdzi się do popołudniowej kawy :). Jeśli macie ochotę na małe co nieco, zapraszam! Składniki na sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami: na formę 24 cm x 28 cm KAKAOWY SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao 125 g zimnego masła 1 jajko około 5 łyżek mleka Mąkę mieszamy
Rozpustne gotowanieprawnika? Ciasto wielu nazw i pokoleń,które wiążą z nim swoje smaki dzieciństwa. Po prostu sernik niewymagający pieczenia w sympatycznej odsłonie. To co pieczemy ...yyy chłodzimy? :) Składniki: ciasto: herbatniki 36 sztuk pół kilograma twarogu 3/4szklanki cukru kostka masła łyżeczka ekstraktu waniliowego 1łyżka kakao dodatkowo: galaretka posypka polewa: 3łyżeczki kakao 3łyżki masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło
Fiolka w kuchniJeden z najbardziej znanych serników. Łączy w sobie to co najlepsze, delikatność sernika i pyszne kakaowe ciasto. Idealny do kawy, na leniwe niedzielne popołudnie Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 25 dag margaryny 1 jajko 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 1 kg białego sera zmielić najlepiej dwa razy 20 dag margaryny
Z Majeczką w kuchnitygodniu do popołudniowej kawki. Wspaniale orzeźwia i z całą pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli serników. Ps. na się lato – idealny! Brzoskwiniowiec idealny w każdym calu! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) CIASTO: * jajko – 3 szt * cukier – 3 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * kakao – 1,5 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * twaróg 3-krotnie
Ostra na SłodkoPyszny sernik z kakaową kruszonką! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 3 żółtka, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 masło lub margaryna, 2 łyżki kakao. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 łyżka kaszy manny, skórka z pomarańcza, 1 aromat pomarańczowy, 15 dag masła, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe
Tradycyjna Kuchniazwykle bywa zostawiłam sobie ciasta. Polecam, może zrobicie na długi majowy weekend, bo sernik jest naprawdę fantastyczny. Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 5 żółtek 3 łyżki kakao Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka śmietany kremówki 36 % 1 szklanka
Gosia gotujeWeroniki...itp ;) Ale do rzeczy dziś mam dla Was połączenie dwóch ciast ,które uwielbiam czyli sernika i brownie i na dodatek truskawek mniami! Składniki na masę czekoladową: 100 g czekolady mlecznej 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 3 jaja 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej składniki na masę sernikową: 500 g sera trzykrotnie mielonego
Cukier&Puderustępuje swoim smakiem tradycyjnemu sernikowi :)) Zapraszam zatem na ciasto z jogurtów greckich a'la sernik :)) Składniki na spód: 2 szklanki mąki 3 żółtka 100 g Kasi 2 łyżki śmietany 18% 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka kakao Wykonanie: Żółtka ubij z cukrem na puch, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.Do miski przesiej mąkę, dodaj
Walijskie Pichcenieszklanki cukru - 2 duże łyżki kakao - 3/4 szklanki oleju - kilka kropel olejku waniliowego - 1 jajko - 125 ml maślanki - pół łyżeczki sody oczyszczonej Mus pomarańczowy : - 2 galaretki o smaku pomarańczowym - 500 ml śmietanki 30 % - pół szklanki cukru pudru Do ozdoby : - 1 duża pomarańcza - 1 galaretka o smaku pomarańczowym Sposób wykonania : Sernik Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , blaszkę wyłożyć papierem
Wypieki Renejajka 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3-4 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg dobrej jakości białego sera 3/4 szkl. cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania: Murzynek: Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier kakao i wodę i zagotowujemy cięgle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 3/4 szklanki - zostawiamy(...)ostrożnie wykładamy pozostałą masę kakaową - ja to robię tworząc łyżką kleksy, które następnie staram się rozsmarować po powierzchni sera. Wytworzą nam się samoczynnie nierówności, które nadają uroki sernikowi. Sernik pieczemy 1 godzinę 180 stopniach. Polewa: Pozostawioną masę kakaową podgrzewamy (np. w garnku z gorącą wodą), aby się rozpuściła i polewamy nią przestudzony sernik. Posypujemy wiórkami lub kolorową posypką
Kolorowy PrzepisownikSernik na Boże Narodzenie ... bo na Święta nie powinno zabraknąć ciacha na stole :) Ten świąteczny deser jest troszkę pracochłonny, dlatego proponuję przygotować go dzień wcześniej. Składniki na blaszkę ok. 36 x 23: spód ciasta: 20 dużych herbatników 1 biała czekolada (90g) 5 łyżek mleka margaryna do posmarowania foremki 1 warstwa: 2 łyżki żelatyny 6 łyżek zimnej wody 1 szklanka(...)pozostałej (1/3 masy), która została w misce dodajemy kakao i mieszamy. Ostatnią już masę (kakaową), nakładaj w sposób nieregularny tworząc wzorki (ja robiłam to za pomocą łyżeczki - polewając na jasną warstwę ciemny strumień ciasta :) Przygotowane cisto odstaw do lodówki na min. 4 godziny. Gotowy sernik posyp jadalnymi ozdobami świątecznymi. Ps. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Smakołyki Bereniki - "Sernik
Alutka-Gotujewielbicieli czekolady w każdej postaci. Składniki: Spód: 130g masła 180g mąki pszennej 3 łyżki kakao 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo-czekoladowa: 1,20kg białego sera ( trzykrotnie mielonego) 100g masła 6 jajek 260g cukru 300g gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200g śmietany 30% Polewa: 200g czekolady mlecznej 1 łyżka masła(...)pieczenia i kakao, cukier i żółtka. Wszystkie składniki połączyć mieszając mikserem na wysokich obrotach do postaci kruszonki. Na dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożone papierem do pieczenia wysypać kruszonkę, rozprowadzić i ugnieść dłonią na całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 12-15 minut. 2. Masa serowo-czekoladowa: Masło, kakao i czekoladę
Szalona Kuchnia EwelinyDodatkowo wzbogaciłam część jasną - likierem Amaretto, a część czekoladową- rumem. Polecam. Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) PRZEPIS{tortownica: 23 cm} Temperatura pieczenia: 150ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. Spód 120 g ciasteczek (użyłam ciasteczka San holenderskie półsłodkie z czekoaldą) 50 ga stopionego masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżka likieru Amaretto Masa serowa 1 puszka mleka słodzonego(...)czekoladę gorzką oraz 2 łyżki rumu. Wymieszać. Pieczenie. Na wyłożony ciasteczkami spód tortownicy wylewać na przemian masę migdałową i czekoladową. Piec w temp. 150ºC przez ok. 1h 30 min. Sernik studzić w uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik umieścić lodówce na ok. 12 h. Potem przechowywać w temp. pokojowej. Polewa czekoladowa. Czekoladę rozpuścić z masłem. Polać ciasto, ozdobić
coolinarnastrefa.blogspot.comkremowa z wyczuwalną nutą wanilii. Smakowo świetnie współgra z ciemnym, kruchym ciastem :) Sernik królewski będzie idealnym zwieńczeniem świątecznego obiadu, jak też bardzo miłym, słodkim zakończeniem codziennego/weekendowego posiłku. Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu 3-krotnie mielonego 125 g miękkiej margaryny(...)drewnianą łyżką. Z lodówki wyjmujemy formę wylepioną ciastem. Wlewamy do niej masę, a na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach część ciasta, która chłodziła się w zamrażarce. Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez ok. godzinę (lub troszkę dłużej). Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmujemy go i odstawiamy
MyCookBook.plidealnie pasuje do waniliowego serka :) Ciasto: - 120 g margaryny do pieczenia - 2 jajka - 250 g mąki - 70 g cukru - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki kakao Masa serowa: - 1 kg serka waniliowego (u mnie President) - 5 jajek - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1 budyń waniliowy Wszystkie składniki na ciasto wyłóż do miski i zagnieć ciasto. Obłóż(...)białek połącz za pomocą miksera. Białka ubij i dodaj na koniec do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę na spód, a za pomocą foremki wytnij gwiazdki i ułóż na wierzchu sernika. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180* i piecz 60 minut. Po upieczeniu odstaw do całkowitego ostygnięcia
Zdrowie na języku :Pkruchym spodzie, ale z czasem pomysł ewoluował... i tak powstał sernik straciatella na spodzie z płatków gryczanych i wiśniami na wierzchu. Ciasto nie tylko świetnie smakuje, ale także super się prezentuje! Składniki: Spód: 1,5 szklanki płatków gryczanych 50 g masła 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg zmielonego sera (może być z wiaderka(...)całość mieszamy, również delikatnie. Gotową masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód i wyrównujemy. Na wierzchu wykładamy łyżeczką wiśnie, tworząc kupki, a następnie za pomocą wykałaczki robimy okręgi lub ósemki. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60-70 min. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Rada: Aby sernik nie popękał dobrze jest włożyć
Kuchnia MagdaLenyinspirowany sernikiem Ewy Wachowicz, ale zmodyfikowany by było zdrowiej i bardziej fit. Ciasto jest pyszne, lekkie i puszyste, dojrzałe śliwki dodają smaczku słodyczy sernika i śmietanowo czekoladowej pianki, a kruchy spód przełamuje w ciekawy sposób puszystość i delikatność całej reszty. Ciasto kruche: 150 g mąki (ja użyłam pszennej pełnoziarnistej) 50 g cukru 80 g masła 1 łyżeczka kakao 2 łyżki(...)puszczą zbyt dużo soku. Na śliwki wykładamy serową masę i pieczemy ok godziny w 180 st. C. Po upieczeniu pozostawiamy w zamkniętym piekarniku do ostudzenia, dzięki temu nasz sernik nie opadnie. Czekoladowa pianka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 150 ml - śmietanki 30% płatki czekoladowe, lub gorzka czekolada do posypania po wierzchu Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietankę ubijamy
Cynamonowe szczęściezdjęciach widzicie mój sernik jakieś 3 godziny po pieczeniu: masa serowa była na środka lekko „luźna”, a polewa chałwowa jeszcze całkowicie nie stężała. Za to następnego dnia, ciasto było: palce lizać Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: Spód: – około 140 g herbatników pełnoziarnistych – 60 g masła – łyżka kakao Herbatniki mielimy w blenderze(...)pył. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Masło rozpuszczamy w piekarniki lub mikrofali i wlewamy do masy ciasteczkowej. Ugniatamy masę widelcem, tak żeby masło dokładnie oblepiło cały ciasteczkowy piasek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę przesypujemy do tortownicy i ugniatamy ją dokładnie. Ja robię to zawsze dnem szklanki. Ugniatając jednocześnie przesuwam masę, tak żeby była tez na brzegach ciasta. Foremkę
Relaxtime