stosownej okazji. Na taki sernik miałam już od dawna ochotę. I dopiero wczoraj udało mi się moją kulinarną zachciankę. Sernik wyszedł przepyszny. Należy raczej do tych cięższych serników jednak strukturę ma aksamitną. Dajcie mu postać z kilkanaście godzin, wówczas zyska na walorach smakowych. Przepis znalazłam na tej stronie ( klik ). Dodałam tylko od siebie skórkę pomarańczową i aromat rumowy(...)rodzynki itp. Porcja na małą kwadratową blaszkę Składniki: Ciasto: 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa serowa: 1000 g twarogu na sernik 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 4 jajka 200 g śmietany 18% aromat rumowy kandyzowana skórka pomarańczowa Z podanych składników zagnieść
My simple kitchenByło ciasto krówka ( klik ), ostatnio był też tort krówka ( klik ), więc teraz jest i sernik krówka :) Na maślanym, ciasteczkowym spodzie, z masą krówkową i puszystą chmurką z kakaowej bitej śmietany, przyprószony gorzkim kakao dla przełamania smaku (możecie zastąpić je gorzką czekoladą). Rozpływający się w ustach i idealnie zrównoważony pod względem słodyczy. Składniki Spód 250 g maślanych ciasteczek
Słodkie inspiracjeOstatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne WariacjePyszny sernik z gruszkami. :) Składniki: I. Ciasto: - 3 szklanki mąki - 2 łyżki kakao - 3/4 szklanki brązowego cukru - 3 żółtka - 150 g masła - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka pasty waniliowej II. Masa serowa: - 700 g zmielonego sera - 6 jaj - szczypta soli - 250 g masła - 200 g cukru pudru - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
DominikaDolcipuder, wlać likier i ubić (końcówki do ubijania białek) do zwiększenia objętości i otrzymania kremu o jaśniejszym kolorze. Krem przełożyć na zimny sernik. Wyrównać. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Przed podaniem oprószyć kakao- ja tego nie zrobiłam. Kroić ostrym długim nożem, maczanym na chwilę we wrzątku i wycieranym do sucha ściereczką. Za każdym razem nóż przecierać
Kubki smakuCiasto: 1 szklanka mąki orzechowej lub 1,5 szklanki orzeszków ziemnych surowych 3 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) 2 łyżki erytrolu 1/3 szklanki kakao niesłodzonego Masa serowa: 750g sera twarogowego (niesłodzonego!) 90-100g czekolady gorzkiej 90% kakao (może być 70% lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 jajka 1/3 szklanki erytrolu Stewia/ksylitol/fruktoza(...)czekolady gorzkiej (70-90% kakao lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1 łyżka słodzidła – dowolnego 1 czubata łyżka kakao Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik
Jak gotować i nie zwariowaćdość dawna mam w planach zrobić "nernik", czyli wegański odpowiednik sernika z orzechów nerkowca, ale jakoś ostatnio brak u mnie tych orzechów, więc pomysł odkładam na bok 😂 Za to postanowiłam zrobić coś podobnego, a nerkowce zamienić na migdały , dokładnie białe, czyli blanszowane. A jeszcze precyzyjnie na masło orzechowego z tychże orzechów od marki Terrasana . Pierwszy raz miałam okazję(...)łyżki nasion chia 1 czubata łyżka proszku maca (Terrasana) 50 g syropu klonowego 50 g oleju kokosowego 50 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu
Zdrowie na języku :Pmąki pszennej - 175 g masła - 3 żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce. Na ser: - 1 kg gotowego sera na sernik - 3 jajka całe - 150 masła miękkiego - aromat cytrynowy - 150 g cukru - 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Białka ubij na sztywno. Masło, ser i żółtka
SMYKWKUCHNInieco większa np. 20 cm spisałaby się lepiej. Składniki: 0,5 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1/4 szklanki cukru 3 jajka 80 g margaryny lub masła aromat waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 10-12 ciasteczek Oreo + krem czekoladowy (u mnie Nutella) i maliny do dekoracji Wszystkie składniki powinny być(...)ziemniaczaną i kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową wylewamy na schłodzony spód, można kilka razy uderzyć foremką o blat, żeby wszystkie pęcherzyki powietrza wydostały się na powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 40 minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez
Ciastkozercybiałego (200-250g) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny 1/2 szklanki mleka STEWIA wg. smaku polewa (pajęczyna;p): woda 2 łyżeczki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka kakao STEWIA wg. smaku Sposób przygotowania: Ser rozgniatamy widelcem dodajemy jogurt i STEWIE do smaku, wszystko mieszamy żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku dodajemy żelatynę do sera (najlepiej przez(...)przekładamy masę do małej miseczki i wkładamy do lodówki, żeby zastygło, ja zostawiłam na całą noc kiedy zastygnie miseczkę z sernikiem wkładamy do gorącej wody, żeby łatwiej było nam wyciągnąć masę z miski mleko w proszku, kakao i stewię mieszamy dodając po trochu wody, aż powstanie dość gęsta polewa teraz wykorzystując nasze ukryte zdolności rysujemy pajęczynę na serniczku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzrobić ciekawszą wersję z ciasteczek. Sernik z jagodami również wizualnie świetnie się prezentuje. Lubicie serniki? Polecam właśnie ten z owocami jagód. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Składniki: 200 g ciasteczek maślanych 1 łyżka kakao 70 g masła 1 kg twarogu sernikowego 200 g białej czekolady 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki(...)ziemniaczanej 2 jajka 300 g jagód Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy drobno pokruszone ciasteczka maślane. Do tego dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aż powstanie ubita masa. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Następnie dno tortownicy wykładamy przygotowaną masą ciasteczkową. Musimy ją dokładnie ubić żeby się wszystko razem trzymało i żeby nie było dziur. Tak przygotowany
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSernik otulony dwoma warstwami ciemnego ciasta z pyszną aromantyczną wanilią i naturalnym kakao. Łatwy i szybki przepis, ser wiejski będzie najlepszy, ale jeśli użyjecie tego sklepowego też z pewnością będzie pyszny. Do masy dołożyłam kandyzowaną papaję, a całość schowana pod kokosową pierzynką.Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru5 żółtek25 dag margaryny3 płaskie(...)łyżki mąki ziemniaczanej5-7 dag wiórków kokosowych1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać mąkę oraz kokos, dobrze zmiksować. 2. Piankę wyłożyć na wierzch upieczonego sernika, włożyć ponownie do piekarnika na ok 15 min, aby wierzch ciasta ładnie się zarumienił
Apetyczna babeczkamalinowym na wierzchu. Nie są trudne w wykonaniu, są bajecznie pyyyszne :) Najbardziej przypadły do gustu moim rodzicom, którzy uwielbiają serniki. Gorąco polecam! Składniki: (na ok.12 sztuk) Ciasteczkowy spód: 120 g ciasteczek zbożowych 1 łyżeczka kakao 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka śmietany 18% Masa sernikowa: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 1 duże jajo
Nastoletnie Wypiekaniesernik z karmelizowaną pomarańczą. Niebo w gębie, nie wierzycie? Przekonajcie się o tym sami :D Składniki: 1 kg twarogu na sernik 1,5 szklanki cukru 2 opakowania budyniu 1 łyża mąki pszennej 2 łyżki kakao 6-8 jaj 125 g masła lub margaryny 2 pomarańcze 1/2 szklanki cukru 3 łyżki wody Karmel: 1/2 szklanki brązowego cukru(...)ucieram przez chwilę do połączenia składników. Twaróg przepuszczam przez maszynkę do mięsa i dodaję porcjami do masy żółtkowej. Dokładnie wymieszam i na końcu dodaję przesianą mąkę pszenną z kakao. Wymieszam, odstawiam. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką, aż białka połączą się z masą. Tortownicę o śr. 28 cm wykładam papierem do pieczenia
Ciasteczkowy Potwór