okresie letnim warto wpleść w masy sezonowe owoce, np truskawki :D BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku od pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 200g masła 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)ubić. Kiedy białka zaczną sztywnieć ustawić obroty miksera na najwyższe i porcjami, łyżka po łyżce wsypywać cukier. Zmniejszyć obroty i dodawać po jednym żółtku. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek oraz kakao przesiać i wsypać do masy. Łopatką delikatnie wmieszać, dodając na końcu olej. Wlać do tortownicy o średnicy 25cm z papierem na dnie. Nie smarować brzegów formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego
https:KKuchniaMniamdigestive 90 g masła, rozpuszczonego Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 1 łyżka kremówki 4 łyżki masła 2 łyżeczki golden syropu Zacznij od przygotowania spodu do sernika. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wysyp na dno formy pokrytej papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie delikatnie dociskając. Sernik nie będzie pieczony ale po zastygnięciu będzie łatwiej go wyjąć
codojedzeniaMoje Serowe cappuccino zrobiło furorę – zarówno wśród Was, na blogu, jak i wśród mojej rodziny i znajomych! ( każdego dnia słyszę czy to od Was czy
Ostra na Słodkozrobieniu sernika zostało mi trochę białek, więc... czas na bezy:) Moje początkowe doświadczenia z bezami kończyły się często niepowodzeniem, ale odkąd trafiłam na przepis w "Palce lizać" wychodzą zawsze. Zapraszam do wypróbowania, na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 1 szklanka białek 2 szklanki cukru (nie pudru), daję o 1/3 mniej kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka kakao
Domowa Cookierenka Agiwaniliowego * 5 dojrzałych bananów * 2 jajka i 4 białka * 100 ml zagęszczonego mleka light * słodzidło dowolne SPÓD: * biszkopty bezcukrowe (firmy Mamut) * 100 ml mleka 0,5% DEKORACJA: *gorzkie kakao *talarki banana/ żurawina Przygotowanie Składniki powinny znajdować się w temperaturze pokojowej. Dojrzałe banany miksujemy. Następnie łączymy w misce, również za pomocą miksera ser, mąkę, budyń, aromat waniliowy i ewentualnie(...)pieczenia, gdzie na spód układamy namoczone w mleku biszkopty i na to wlewamy naszą masę serową. Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy sernik i pieczemy ok. 50 minut. Po ostygnięciu obsypujemy go kakao i przyozdabiamy bananem :) SMACZNEGO
Zdrowie na języku :Pmąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, cukier 3/4 szklanki, orzechy włoskie 10 dag/mielone SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, skórka pomarańczowa 3 łyżki, olej rzepakowy 3 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, twaróg 1 kg/wiaderko, kakao 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników w tym zimna margaryna i orzechy zmielone(...)masy odłożyć do osobnego pojemnika, do pozostałej części masy wsypać kakao i wymieszać, białka ubić na sztywno i również dać 3/4 do białej masy i resztę do kakao, wymieszać na podpieczony spód wyłożyć białą masę, na wierzch rozłożyć ciemną masę, piec dalej około 50-60 minut do suchego patyczka, sernik wyjąć z blachy jak będzie dobrze zimny, przed podaniem
W Mojej Kuchni Lubięsera wedle własnego uznania. Mocno zachęcam, aby użyć gorzkiej czekolady i to z zawartością kakao powyżej 70%. To, że bez cukru to już nie jest takie pilne, bo wiem, że to jest większy wydatek niż zwykłej. Jeśli jednak zdecydujecie się na te z mniejszą zawartością kakao, nie ma problemu, aby nie mleczne i z dodatkami. Te możemy sobie skomponować już(...)ubijamy na sztywno. 4. Do melaksera wrzucamy twaróg, kakao, ostygniętą galaretkę i dosładzamy wedle uznania. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy ubitą śmietankę i krótko miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę przelewamy na stężały spód. Wstawiamy do lodówki. 5. Gdy sernik już stężeje (tak po ok 2 h) rozpuszczamy
Zdrowie i pysznie na talerzunowy, jesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie. Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz(...)orzechowych (użyłam zwykłych biszkoptów) 100 g roztopionego masła 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika 2 łyżki ciemnego kakao WYKONANIE: SPÓD: Dno tortownicy o wymiarach 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Z zewnątrz owiń formę folią, kilka razy, bardzo szczelnie, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Ciastka lub biszkopty zmiel w malakserze lub blenderze z pozostałymi
Słodko-Słony Świat Ilonydomowego cukru waniliowego) 4 jajka Na kruche ciasto: 200g mąki pszennej 150g margaryny 75g cukru 15g kakao 15g cukru wanilinowego (lub 10g domowego cukru waniliowego) 5g przyprawy do piernika 1 żółtko jajka Cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie kruchego ciasta: Mąkę i kakao przesiewamy do sporej miski. Dodajemy przyprawę do piernika, cukier, cukier waniliowy oraz margarynę. Wyrabiamy ciasto w trakcie(...)gładkiej i jednolitej konsystencji. Masę rozprowadzamy na piernikowym spodzie. Kruche ciasto wyjmujemy z zamrażalnik i ścieramy na tarce, posypujemy nim wierzch sernika. Następnie nakładamy pokruszone ciastem piernikowe. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez około pół godziny. Na końcu posypujemy ciasto cukrem pudrem. Smacznego
Kolizje SmakówSkładniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy
w mojej kuchniprzedszkola córeczki na poczęstunek z okazji Dnia Babci i Dziadka. To impreza seniorów ale chciałam, żeby maluszki też znalazły na stole coś dla siebie. W tym wypieku połączyłam sernik pieczony na biszkopcie kakaowym z malinową pianką, galaretką i żelkami. Nic tak nie przyciąga małych łasuchów jak kolory, galaretki i żelki. Wiem, że żelki to nic zdrowego ale przecież dzieci(...)też coś się należy! *blaszka 25*34 cm (36 kawałków) Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanka kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg serka na sernik (z wiaderka) 5 jajek 2 torebki budyniu waniliowego (po 40 g) 120 ml oleju 1 szklanka cukru na piankę: 330 ml śmietanki kremówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaśmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 4 łyżki kakao Pianka: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 2 - 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny niewielka ilość gorącej wody Dodatkowo: około 10 dag herbatników 5 dag białej czekolady 5 dag mlecznej czekolady cukrowa posypka według(...)studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy płynną żelatynę, kakao i cukier puder według uznania dokładnie ubijamy. 5. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie na pokrojonym serniku wyciskamy rozetki według uznania. 6. Czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nimi sernik, dekorujemy również cukrową posypką. 7. Sernik jest gotowy do podania. Życzę
Izabelawkuchniwindow.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowy Sernik z Oreo Składniki: Spód: 20 ciastek oreo 50g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik 200g gorzkiej czekolady (użyłam 60%) 3 łyżki dobrego kakao bez cukru 2 jajka 150g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 110g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 spore łyżki kwaśnej(...)przygotowanym spodem ciasteczkowym i wyrównać. Pokruszyć 8-9 ciastek oreo i poukładać je na wierzchu sernika, można je delikatnie docisnąć. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Sernik mało rośnie. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty sernik ostrożnie
Mała Cukierenkazacznie się zbierać więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać z kakao i daktylami (uprzednio namoczonymi), co da pyszny krem czekoladowy lub, jak w tytule – wykonać pyszną pastę kanapkową, dodając do puree przyprawy korzenne: kardamon, cynamon
Kucharzycadzieci, zamiast adwokatu dodajcie więcej czekolady Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 600 g (16 – 20 porcji) Składniki: 500 g różnego rodzaju ciasta (sernik, przekładaniec, babka) 40 g masła 1 łyżka kakao 1 łyżka adwokata 20 g czekolady gorzkiej i mlecznej Przygotowanie: Kawałki ciasta przełożyć do miski i za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ręki
KuchniaWeDwoje.pl