sernik z kakaem - 1980 przepisów (strona:119/132)

Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 268

techniki możemy przejść do stworzenia tortu z wiosennymi tulipanami, a następnie uczyć się dekoracji przez szablon - z lukrem plastycznym, barwnikiem w proszku, barwnikiem w płynie czy jadalnymi farbami, czekoladą, kakao w proszku i cukrem pudrem czy wytłaczaniem wzorów! Z poznanym na nowo technik możemy przygotować adamaszkowy tort weselny - piękny, eleganki i trzy piętrowy! Kolejne strony przeprowadzą nas przez techniki modelowania(...)słodkości - np. ciasteczkowe lizaki, ciasteczka ślubne, babeczki, makaroniki czy słodki bufet! Znajdziemy tu przepisy na ciasteczkowe lizaki z białą czekoladą, ciasteczkowe lizaki o smaku truskawkowo-czekoladowym, podstawowy przepis na sernik i różne jego warianty, trójwarstwowy mus czekoladowy, domowy mus czekoladowy oraz kieliszki szampana o smaku truskawki i białej czekolady.  Są też przydatne informacje o projektowaniu i produkcji tortów

Plate of Joy