sernik z kakaem - 1980 przepisów (strona:115/132)

Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 267

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 384

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami 395

Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami - już samo słowo brownie brzmi pysznie! Gdy do tego dołożyłam masę jogurtową z delikatną ricottą i truskawki , powstało

Kolorowy Przepisownik
Placuszki z serka waniliowego z czekoladą 233

Placuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Owocowy serniczek wg Aleex 230

W czasie wakacji miałam wreszcie okazję, aby czytać. Pochłaniałam książki jedna po drugiej. Cieszyłam się nimi, a lektura sprawiała mi naprawdę mnóstwo przyjemności. Książki, po które

W mojej kuchni
OXY2 192

Witajcie moi Najmilsi! Dzisiaj kolejne 7 dni z planem od oxy! To był naprawdę udany tydzień! Udało mi się zrobić 4 treningi siłowe, 3 treningi biegowe

fitolarun.blogspot.com
Triki kuchenne – pieczenie 12897

Wielkimi krokami zbliżają się święta. A jak wiadomo święta bez sernika, mazurka czy babki to nie święta ;) Z tej okazji chciałam się z Wami podzielić trikami, które ułatwią i umilą pracę. Triki kuchenne, będące w centrum mojego zainteresowania, pomagają łatwiej, sprawniej, szybciej przygotować zamierzony efekt kulinarny. Rozdzielenie białek od żółtka Kiedy zobaczyłam ten sposób pierwszy raz na jakimś filmiku(...)tarta 150g 9g 5g Masło/margaryna 250g 15g 5g Mleko 250g 17g 9g Woda 250g 15g 5g Olej 200g 14g 7g Miód 360g 20g 7g Mak 165g 10g 5g Kakao 120g

Pyry na Gaz
''KOBIETY NA SIŁOWNIĘ!''- CO JA TAK NAPRAWDĘ O TYM MYŚLĘ?! 207

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML

fitolarun.blogspot.com
MÓJ MIESIĄC: trening. Pasja, praca, potrzeba? 214

Mój trening? Często dostaje o to pytania i od razu chce zaznaczyć, że to nie jest typowy miesiąc. Dlaczego? Każdy jest inny. Wszystko zależy od mojego

fitolarun.blogspot.com
Sztuka dekoracji cukierniczej - książka mistrzów Squires Kitchen 296

techniki możemy przejść do stworzenia tortu z wiosennymi tulipanami, a następnie uczyć się dekoracji przez szablon - z lukrem plastycznym, barwnikiem w proszku, barwnikiem w płynie czy jadalnymi farbami, czekoladą, kakao w proszku i cukrem pudrem czy wytłaczaniem wzorów! Z poznanym na nowo technik możemy przygotować adamaszkowy tort weselny - piękny, eleganki i trzy piętrowy! Kolejne strony przeprowadzą nas przez techniki modelowania(...)słodkości - np. ciasteczkowe lizaki, ciasteczka ślubne, babeczki, makaroniki czy słodki bufet! Znajdziemy tu przepisy na ciasteczkowe lizaki z białą czekoladą, ciasteczkowe lizaki o smaku truskawkowo-czekoladowym, podstawowy przepis na sernik i różne jego warianty, trójwarstwowy mus czekoladowy, domowy mus czekoladowy oraz kieliszki szampana o smaku truskawki i białej czekolady.  Są też przydatne informacje o projektowaniu i produkcji tortów

Plate of Joy