masy serowej, ciągle miksując a średnich obrotach. Dodać żurawinę, wymieszać całość łyżką i wylać na spód biszkoptów. Wierzch posypać płatkami czekolady i obfitą warstwą owoców. Odstawić do lodówki, aby sernik stężał. Zdjęcia dzięki uprzejmości Arkadiusza Kornackiego i Michała Nowika 1 5 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki
Kuchnia w opałachMamy w domu ospę. Poniedziałkowy poranek, przede mną delegacja do Krakowa, a tu mąż mówi: Hania ma gorączkę. 7 rano. Za godzinę mam wyjechać, za godzinę
bistro mamapiekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy z piekarnika, uchylamy drzwiczki i chłodzimy go w piecyku minimum przez godzinę.Po wyjęciu sernik studzimy jeszcze w temperaturze pokojowej. Jemy dopiero po upływie kilku godzin, jednak tak długi czas wart jest swojej ceny. Smak, delikatna konsystencja ciasta rekompensuje oczekiwania :)Podajemy sam lub posypany
Taste Of My Dayyolks1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 taespoon of baking powder16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugarMasa / mass of cake: 0,5 kg twarogu na sernik / 0,5 kg curd on cheesecake10 łyżek cukru / 10 tablespoons sugar32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar5 żółtek / 5 egg yolks7 białek / 7 proteins1,2 kostki masła
Projekty ze smakiemskładnikiciasto10 dag miękkiej margaryny12,5 dag cukru1 łyżka cukru waniliowego2 jajka15 dag mąki5 dag mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa twarogowa1/2 kg malin4 jajka15 dag miękkiej
Mix smakuSernik na zimno z dodatkiem trzech rodzajów czekolady. Kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach. SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm)1/2 masła1 szkl cukru pudru1 kg twarogu sernikowego (u mnie President)9 łyżeczek żelatyny3/4 szkl zimnej wody600 ml śmietanki 30%100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao)100g czekolady mlecznej100g czekolady białej
Kto ugości moich gości?wszystkim smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach. składniki:1 kg twarogu sernikowegomałe opakowanie margaryny1 szklanka cukru4 jajkapół szklanki mleka3 budynie waniliowe5 paczek herbatników kakaowycharomat rumowyokoło 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek)Twaróg, margaryna, cukier, jajka wkładamy
Bon Appetit MałgorzatySernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny. Składniki:-1 kg mielonego twarogu, najlepiej zmielić krajankę twarogową-6 jajek-125 g stopionego masła-300 g cukru pudru-budyń w proszku-2 łyżki mąki pszennej-aromat Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy. Pozostały cukier puder
Maminek kulinarnySernik z rodzynkami (coś dla miłośników rodzynek)Składniki:- 1 kg twarogu - 2 budynie śmietankowe - 1 szklanka cukru - opakowanie cukru waniliowego - 6 jajek -2 małe śmietany 36%- pół szklanki śmietany 18% - 300 g rodzynek - herbatniki na wyłożenie blachySposób przygotowania:1.Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy twaróg i wszystkie pozostałe składniki
Gotuj Z MuzykąKolejna podpowiedź na smakołyki na świąteczny stół!Sernik królewski z bezą, czekoladą i pistacjami!Wypróbujcie koniecznie!PRZEPIS KLIKZAPRASZAM NA FANPAGE SMYKWKUCHNI NA FACEBOOKU
SMYKWKUCHNIpiec. Ciasto droźdżowe zawsze będzie miało zakalec, a dwukolorowe marmurki w moich rękach staną się murzynkami. Tak się akurat złożyło, że wczoraj był Dzień Ojca, a mój Tato lubi sernik - to była motywacja do tego, by sprawdzić, czy ciast bez pieczenia też nie potrafię robić :DGotowy efekt nie wygląda może oszałamiająco (ale Tata stwierdził, że liczy się gest
Kulinarne zapędy Kokosajeden z naszych ulubionych serników. Jest lekki i puszysty. Można go zrobić z samą pianką, jeśli ktoś nie lubi kokosu, wtedy radzimy do białek dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną.Składniki; 1 kg sera 500ml mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek Kruchy spód: 2,5 szklanki
Anioły w kuchniSernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki :Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka
Wypieki Uli