babce snickers). Sernik należy upiec dzień wcześniej, dobrze wystudzić a następnie przechowywać w lodówce. Sernik kajmakowy z polewą a la snickers PRZEPIS{tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min.Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru(...)rumieni, ciasto można przykryć folią aluminiową. Polewa kajmakowa i czekoladowa. Kajmak, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła podgrzać. Polać wystudzony sernik. Na wierzch wyłożyć pokruszone orzeszki ziemne. Podobnie można przygotować polewę czekoladową. Kilka kosteczek czekolady, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać i jeszcze ciepłą polewą zrobić esy-floresy. Wystudzony sernik
coolinarnastrefa.blogspot.comPyszny, kremowy, gładki sernik z mocno wyczuwalną, alkoholową nutą. Zdecydowanie nie dla dzieci ;) Z kawałkami czekolady, smakuje po prostu dobrze a może nawet i lepiej ;) Łatwy do zrobienia, żałuję, że nie mogę pokazać Wam zdjęcia w przekroju, ale sernik brałam ze sobą na spotkanie u przyjaciół, tam też wszystkim smakował ;) Spróbujcie i Wy, polecam! Składniki na spód(...)lodówce. Składniki na masę serową: 750 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 3 jajka 3/4 szklanki cukru 250 ml ajerkoniaku 3 łyżki mąki pszennej 150 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady W misie miksera umieścić wszystkie składniki (oprócz czekolady). Zmiksować do połączenia; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na końcu dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Masę serową wylać
Domowa cukiernia Ewytruskawek, 1/2 opakowania sernika na zimno Dr Oetker, 250 ml zimnego mleka, 90 g gorzkiej czekolady, motylki cukrowe , cukier różówy błyszczący Dr Oetker . Przygotowanie: Na folii aluminiowej układamy 12 herbatników (po 3 w każdym rzędzie) - tak jak na zdjęciu niżej. Masę na sernik miksujemy z zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy(...)górze powinna być 2 cm prześwit na masę serową- wygładzamy nożem masę. Ciasto owijamy w folię, lekko dociskając boki. Ciasto chłodzimy ok. 2 godzin w lodówce. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy ciasto czekoladą. Dekorujemy motylkami i cukrem różowym błyszczącym
Aga w kuchnimasy serowej. Sok z limonki i pomarańczy oraz pozostałą wodę kokosową wymieszać z kubeczku, dosypać żelatynę, aby namoczyła się, następnie podgrzać ją do rozpuszczenia, zdjąć z ognia, przestudzić. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Teraz delikatnie należy wlać przestudzoną żelatynę. Zmiksować na najniższych obrotach miksera. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ciasno(...)pomocą łyżki na zastygnięty sernik. Schłodzić ponownie. Smacznego! /przepis z bloga Kwestia Smaku z moimi niewielkimi zmianami i modyfikacją ilości składników/ Artykuł Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaKruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę (nie gotujemy). Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy porcjami przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika. Płynną wystudzoną część wlewamy(...)studzimy. Wszystkie składniki na masę serową miksujemy aż się połączą. Przelewamy na ostudzony spód. Wyciągamy z zamrażarki kruche ciasto i ścieramy bezpośrednio na tarce wprost na górę ciasta. Pieczemy sernik przez 40-50 minut w temp
W Moim Magicznym Domunieco przepis, wykorzystałam tak naprawdę samą koncepcje dodania kremu orzechowego. Sernik wyszedł rewelacyjnie, bardzo delikatny, kremowy, o intensywnym orzechowym smaku. Sernik czarno-biały z Nutellą Składniki: Spód: 400 g ciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki(...)pozostałej białej masy serowej dodajemy wanilię i mieszamy. Masę serową z Nutellą wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wykładamy na górę masę waniliową. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy dodatkowe 60 minut w 150 stopniach. Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku
Mania GotowaniaPozycja obowiązkowa na święta!Zamiast typowego sernika lub piernika, nowoczesne i zdrowe rozwiązanie.Składniki:200 g kaszy jaglanej 0,5 l mleka roślinnego100 g margaryny PALMA firmy Bielmar1/2 puszki mleka kokosowego1 szkl. skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej1/3 szkl. stewii w proszku + 2 łyżki cukru brązowego lub 1/2 szkl. brązowego cukru + 2 łyżki cukru brązowego2 łyżki kakao naturalnego2(...)Ciasteczka wykładamy na formę. Pieczemy ok. 15 minut. Po upływie czasu przelewamy masę jaglaną i pieczemy ok. 45 minut. Ciasto należy porządnie wystudzić i podawać polane lub posypane czekoladą, wysmarowane masłem orzechowym lub posypane cukrem pudrem.Dzieląc ciasto na 15 części, jedna ma ok. 210 kcalDzieląc na 12, jedna ma ok. 260 kcal
Czarnawisienkasernika użyłam gęstego mielonego sera twarogowego z wiaderka (4% tłuszczu), jeśli chcecie użyć sera białego w kostce, należy go dwa razy zmielić w maszynce z drobnym sitkiem. Kremowa konsystencja sernika na zimno w dużej mierze zależy właśnie od dobrego zmielenia sera. Jeśli ser będzie chudy i zbyt grubo zmielony, w serniku będą wyczuwalne grudki. Zachęcam do przygotowania tego sernika czekoladowego(...)Galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzątku i wystudzić. Rozdrobnione masło i czekolady rozpuścić w misce na garnku z wrzącą wodą, aby powstała jednolita konsystencja. Można to zrobić również w mikrofalówce, ustawiając ją na rozmrażanie, aby masło się rozpuściło, a czekolada zmiękła (zbyt długo nie rozmrażać, bo przegrzeje się czekolada). Po wyjęciu z mikrofali należy wszystko mieszać do czasu, aż składniki
Kuchcik gotujeJak spróbujecie tego sernika nigdy już nie będziecie chcieli innego ha ha, a tak poważnie to dawno nie jadłam takiej petardy. Jest delikatny i kremowy, jest
Moje Małe Czarowaniedodatek w tym okresie przedświątecznym, że zrobiłam w tej wersji dla Rodziny:) Spód: 200 g herbatników kakaowych 80 g stopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Sernik: 1 kg sera twarogowego (z wiaderka) 100 g białej czekolady 200 ml mleka kokosowego 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (u mnie mleczna, jakieś(...)napęcznienia. Czekoladę drobno siekamy. Do misy miksera przekładamy ser, cukier puder, ekstrakt z wanilii, mleko kokosowe oraz roztopioną na parze, przestudzoną białą czekoladę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Żelatynę krótko podgrzewamy w kąpieli wodnej, lub mikrofali. Dodajemy do niej łyżkę masy serowej, energicznie mieszamy. Następnie tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą masy serowej, miksujemy. Dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy łyżką
Smaki Na Talerzuminut do lodówki. MASA CZEKOLADOWA Mleko i czekoladę dajemy do garnka-podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy do przestudzenia, potem wstawiamy na chwilę do lodówki by było to zimne. Wsypujemy proszek śnieżki i ubijamy wszystko do uzyskania puszystej konsystencji. Dodajemy przestudzoną żelatynę i energicznie miksujemy. Wylewamy masę na sernik i całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki(...)gotowe :) Sernik jest pyszny, pięknie wygląda, super się kroi :) Możecie go posypać czekoladą :) Polecam gorąco i życzę udanych wypieków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuuchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną zmianę temperatury. Schłodzić przez kilka godzin. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 50 g masła Nad parą wodną roztopić czekoladę razem z masłem. Wymieszać delikatnie do gładkości. Ozdobić sernik. przepis stąd
Proste Potrawyspód ciasta:160 g ciastek digestive w czekoladzie 70 g roztopionej margaryny Składniki na masę serową:250 g serka kremowego (np. philadelphia) 330 ml śmietany kremówki 36% 1 opakowanie Śmietan-Fix 100 g batonika Toblerone 120 g białej czekoladyNa zewnątrz zrobiło się troszkę cieplej... więc od razu naszła mnie ochota na sernik na zimno. Wyszperałam sobie smakołyk na blogu(...)spód wyłożyć masą ciasteczkową (fot.1). Docisnąć i wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek, Śmietan-Fix i dobrze wymieszać mikserem (fot.2). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie dodać ją do masy serowej i szybko wymieszać. Batonik Toblerone drobno pokruszyć (ja się wyręczyłam blenderem), dodać i wymieszać (fot.3). Wcześniej przygotowany spód
Świat Ciastałatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może być gorzka,mleczna lub deserowa 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki mleka 3-4 herbatniki Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Szklaną(...)misce nad gorącą wodą) rozpuścić białą czekoladę. Roztopioną czekoladę przestudzić a następnie dodać do jednej części masy serowej. Całość dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę serową z białą czekoladą przełożyć do schłodzonej szklanej miski. Wierzch wyrównać i miskę ponownie wstawić do lodówki. Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić ciemną czekoladę. Czekoladę przestudzić i dokładnie połączyć z drugą połową masy serowej
Monia miesza i gotujewiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta.Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara!Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda!SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g– mleko(...)sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety – lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier do pieczenia.Zostawiamy
Ostra na Słodko