Kochani, nadchodzą upały. Dlatego dziś proponuję sernik na zimno. Robi się go szybko i jest smaczny. Możecie upiec samodzielnie biszkopt tak jak ja, ale możecie również wyłożyć spód blaszki gotowymi biszkoptami. Będzie jeszcze szybciej :) Składniki na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, dodając po łyżce cukier. Następnie dodać(...)żelatynę powoli wlewać do masy serowej cały czas miksując. Gotową masę wylać na wystudzony biszkopt. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać wierzch sernika. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Jeśli lubicie bardziej słodko, to do masy serowej możecie dodać więcej cukru. Mój sernik nie był zbyt słodki, ale taki lubimy
Agusiowe smakołykiZnalazłam tę babę u "pieguska" [ klik ] i o dziwo jej baba nie przypadła do gustu natomiast ja jestem nią zachwycona . My uwielbiamy serniki
Moje Małe Czarowanietroszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama przyjemność, w całym domu cudnie pachnie czekoladą i kawą....mmm:) Idealny na spód do sernika na zimno, czy innych jogurtowców na zimno. Pewnie do wielu innych ciast będzie pasował idealnie:)Składniki: 3 duże jaja 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli
Blondynka Gotujesmaczniejszy sernik. Szybko się robi. Możecie użyć mrożonych jeżyn. Małemu M smakowała zwłaszcza jeżynowa galaretka. Przepis z moich wypieków z drobnymi modyfikacjami. Na spód sernika 220 g ciasteczek digestive w mlecznej czekoladzie 50 g płatków owsianych rozdrobnionych.(Użyłam płatków owsianych ekspresowych w saszetkach) 50 g roztopionego i przestudzonego masła. W malakserze zmiksować wszystkie produkty na drobne okruszki(...)łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki zmiksować krótko tylko do połączenia produktów. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Sernik powinien zostać biały, środek powinien być ścięty i sprężysty. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić. Galaretka jeżynowa. 400 g jeżyn (użyłam mrożonych) Dwie łyżeczki żelatyny w proszku
Piekarz-Kucharz-Garkotłuklodówce, najlepiej całą noc. Składniki na polewę: 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% lub 36% kilka ciastek Oreo lub Neo Wykonanie: Śmietankę podgrzać prawie do wrzenia, zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę. Po minucie wymieszać do połączenia się składników. Schłodzoną polewę wylać na sernik. Ozdobić ciastkami
TrufelkowoPost Sernik czekoladowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemożemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie wtedy niski. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Do dekoracji możemy użyć np. polewy czekoladowej (gorzka czekolada min. 70%, odrobina masła, mleko, kakao) - polewamy lekko przestudzoną na sernik. Dodatkowo możemy udekorować go prażonymi migdałami (lekko podprażone na patelni mają niesamowity smak). Jak miksować masę i nie zabrudzić całej kuchni? Dowiecie się
Czarnawisienkazostawiłam tak sernik na kilka godzin do przestudzenia. Polewa: 50 g czekolady mlecznej 50 g. czekolady gorzkiej 4 łyżki mleka Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, dodać mleko. Mieszać aż powstanie jednolita polewa. Gotową polewą udekorować wystudzony sernik. Ja zaszalałam i przystroiłam dodatkowo winogronem
Agusiowe smakołykityczy się ilości masy serowej. Na tortownicę o średnicy 26 cm jest jej zdecydowanie zbyt dużo. Wystarczyło mi na upieczenie tego sernika i jeszcze jednego małego. Dlatego w składnikach podaję już proporcje zmniejszone o połowę. Natomiast dekorację sernika także dostosowałam do swoich potrzeb. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 5 dag masła 1/2 łyżeczki proszku(...)godzin w chłodne miejsce lub do lodówki. Dekoracja: Kajmak, masło i mleko podgrzać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i powstanie gładka polewa. Polać nią gotowy sernik tworząc esy-floresy. Następnie posypać gorzką czekoladą i siekanymi orzechami
My simple kitchensekret tkwi w jedzeniu obu warstw naraz, bo każda osobno jest pyszna, ale połączone to już obłędnie doskonałe! :) Blog Daktyle w Czekoladzie (klik) to skarbnica przepysznych wypieków, w szczególności serników. Więc jak zobaczyłam przepis na TEN sernik (klik) , to choć chciałam z tym poczekać nie powstrzymałam się i przygotowałam od razu :) szczególnie, że składniki podane na szklanki i łyżki
Kolorowy Przepisowniksernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej(...)wyłożoną folią spożywczą i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongintensywnie myśleć o weekendzie. Ja zazwyczaj w czwartek planuję zakupy na weekendowe ciasto. Co tym razem upiekę do kawy? Aksamitny sernik, obłędnie pomarańczowy z czekoladową polewą. Do upieczenia sernika potrzebujemy: -kruchy spód 250g mąki 150g masła pokrojonego w mniejsze kawałki 0,5 łyżeczki soli szczypta drobnego cukru 1 jajko 1 łyżka mleka Wszystkie składniki szybko zagnieść na jednolite(...)spód, masę serową i wstawić do piekarnika. Piec przez 60 minut. – polewa 2 tabliczki mlecznej czekolady lub pół na pół mleczna i gorzka Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli. Gorącą oblewamy sernik. Dekorujemy cząstkami pomarańczy
Kasia i jej kobiecy światjasne i ciemne, schować do lodówki galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wyłożyć na herbatniki, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy sernik z papierem i go usunąć na talerzu - sernik gotowany zrobiłam pierwszy raz i jest prezepyszny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami
Gotowanie jest łatwetego jeszcze ser da tak smakowity wynik. Ponieważ już kiedyś zrobiłam ciasto z gruszkami, pomyślałam sobie, a dlaczego nie może być to sernik z gruszkami? Tak wspaniałego sernika jeszcze nie jadłam. Zresztą to nie tylko moje zdanie i gdybym zrobiła podwójną ilość też pewnie by zaraz znikł :) Bazowałam na TYM przepisie. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki(...)Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego
Na słodko lub wytrawnie