budyń, olej, rodzynki zmiksować z 2 minuty do masy dodać ubitą pianę na sztywno i delikatnie łyżką wymieszać wszystko tortownica 20 cm - wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną polecam(...)smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzmielonego lub z wiaderka) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530g) 5 jajek 9 ml olejku migdałowego 80 ml likieru Amaretto 4 łyżki budyniu śmietankowego 120g płatków migdałowych Polewa: 150g białej czekolady 2 łyżki masła 5 łyżek śmietany 30% 30g płatków migdałowych Wykonanie: 1. Spód: herbatniki zmiksować blenderem do postaci bułki tartej, dodać masło w temperaturze pokojowej, całość dokładnie wymieszać(...)jajku i miksować aby masa serowa stała się puszysta i gładka. Pod koniec ucierania dodać olejek migdałowy, likier, budyń i uprażone na suchej patelni płatki migdałowe, całość dokładnie wymieszać szpatułką. 3. Na wcześniej przygotowany i schłodzony spód wlać masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-65 minut. Upieczone ciasto pozostawić
Szalona Kuchnia Ewelinyuwielbiamy. Piekłam też oszukany sernik na jogurcie ! Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Jak przygotować oszukany sernik, czyli Ciasto kakaowo-śmietankowe. Składniki na ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła Przygotowanie ciasta(...)blaszka o o wymiarach 25 x 30 cm. Składniki na masę śmietankową: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, oraz mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚwiąteczny sernik z brzoskwiniami spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l brzoskwinie z puszki lukier: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki kolorowa posypka Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć papierem(...)pieczenia. Herbatniki pokruszyć i zmiksować na proszek,dodać roztopione masło,wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy dokładnie ugniatając łyżką. Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg i na końcu śmietanę. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Brzoskwinie pokroić w kostkę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać
Kolorowa kuchnia Elkitrzeba to wykorzystać i upiec ciasto z tymi smacznymi owocami. U mnie tym razem był sernik z dodatkiem chałwy oblany musem truskawkowym. Pycha! Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię(...)spożywcza i włożyć na około godzinę do lodówki. Składniki na masę serową; 1 kg twarogu pół szklanki cukru 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy (40g) 4 jajka 10 dag chałwy klasycznej pół szklanki kefiru Mus truskawkowy; ok 60 dag truskawek (mogą być mrożone) 3-4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie; Twaróg przekładamy do miski
Radość kipiąca uśmiechem.zawsze pojawić a mowa tutaj o serniku. Składniki: ciasto - 600 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 4 łyżki śmietany 18 % - 80 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki kakao - 100 g cukru pudru masa serowa - 1 i 1/2 kg sera białego podwójnie zmielonego - 2 budynie śmietankowe - 2 szklanki mleka
Zainspirowana w kuchniserowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby
Mała Cukierenkaserowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego 2 jajka Mus truskawkowy: 200g umytych, obranych truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku – 40g Dodatkowo: około 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% fix do śmietany (niekoniecznie) całe truskawki do ozdoby
Mała Cukierenkajaja, · Laska wanilii lub esencja waniliowa, · 4 łyżki kakao, · 1 łyżka budyniu śmietankowego, · Biała czekolada do dekoracji. Spód: · 100 g herbatników czekoladowych, · Masło do smarowania foremek. Słony karmel(...)szkl. śmietany 30%, · 1 łyżeczka soli morskiej. Przygotowanie: Foremki nasmarować masłem, wysypać zmielonymi herbatnikami. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować w melakserze. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać do foremek, wstawić do większej formy napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 25-30 minut. Przygotować słony karmel: cukier, wodę
SzczyptaSmaQtwarogu, zmielonego minimum dwukrotnie 250 g jogurtu greckiego 3 duże jajka 100 g białej czekolady 1 duży budyń śmietankowy Delecta Orange curd: 1 duża pomarańcza 1 jajko 1 żółtko 50 g cukru 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa śmietanowa: 400 g gęstej śmietany 18% 2-3 łyżki cukru kilka kropel aromatu śmietankowego Delecta Orange curd - Pomarańczę sparzyć, zetrzeć na tarce(...)budyń. Zmiksować na gładką masę. Dodać wystudzoną, płynną czekoladę i dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej biszkopt. Na wierzch, łyżeczką wyłożyć orange curd, delikatnie rozprowadzić na całej powierzchni. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 8 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec około 80 minut. Polewa śmietankowa - do miski przełożyć śmietanę, cukier waniliowy
Domowa cukiernia EwyBudyń o smaku śmietankowym rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody i mieszamy do rozpuszczenia. 6. Zdecydowanym ruchem wlewamy do gotującego się syropu i mieszamy energicznie. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy, Ubijamy śmietankę kremówkę na pół sztywno. Plastry ananasa blendujemy na gładką masę z 1 łyżką soku z limonki i natychmiast dodajemy do ugotowanego budyniu. mieszamy do połączenia(...)opakowanie galaretki cytrynowej. Mieszamy by się rozpuściła. Masę studzimy do temperatury pokojowej a następnie łączymy ze śmietaną, Chłodzimy by stężała. Stężałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy bezpośrednio na wystudzoną masę serową. Dekorujemy odłożonymi plastrami ananasa i wiórkami kokosowymi. 8. Sernik Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Pyszna Pina Colada w wersji ciasta gotowa
vaniliowoczekoladowamasło – 150 g * żółtko – 3 szt * cukier puder – 200 g * śmietana kwaśna 18% – 3 łyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki(...)folię i chłodzimy ok. 20 minut. MASA: Białka ubijamy na pianę, brzoskwinie miksujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i miksując na wolnych obrotach porcjami dodajemy ser. Wlewamy masło, wsypujemy budyń i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem
Ostra na Słodkosmakował szczególnie dla mojej Mamy, która ma bardzo wymagające podniebie, jeśli o serniki chodzi! :) SERNIK KRAKOWSKI przepis autorski - na podstawie internetu // blacha 20x25cm ~250g mąki pszennej ~125g masła ~2 żółtka ~80g cukru (najlepiej pudru lub drobnego do wypieków) ~2-3 łyżki gęstej śmietany/jogurtu naturalnego jeśli ciasto nie będzie chciało się skleić Mąkę przesiewamy na stolnicę (jeśli używacie(...)przesiejcie go wraz z mąką), w środku robimy wgłębienie, dodajemy żółtka i masło. Siekamy wszystko nożem, aż powstaną maleńkie okruszki. Następnie sklejamy ciasto rękami - jeśli jest za suche dodajemy śmietanę/jogurt. Staramy się formować ciasto rękami jak najkrócej. Formujemy z ciasta kulę, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po upływie tego czasu dzielimy ciasto
chili & sugarpierwsza propozycja - sernik wiśniowy w kokosowym cieście z towarzystwem bezy. SKŁADNIKI: / CIASTO KOKOSOWE: - mąka kokosowa , 3/4 szklanki - mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki - masło, pół kostki - żółtka, 2 - łyżka śmietany, - cukier, 3/4 szklanki - łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego) / MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI - ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg - masło 0,5 kostki - cukier, szklanka - jajka. 3 - budyń, 1 (pół(...)pół szklanki - masło, pół kostki - cukier, pół szklanki WYKONANIE: /CIASTO: masło wrzucamy do dużego gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut
Wypisz Wymalujkwaśnymi jeżynami. Wierzch sernika stanowi polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, by łatwiej dało(...)Utrzeć na małych obrotach miksera. Następnie dodać masę kajmakową, miksując do gładkości. Na końcu dodać 1 budyń z torebki. Dobrze połączyć składniki. Wylać na podpieczony spód sernika, przesypując mrożonymi jeżynami. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 1 godziny. Środek sernika powinien
Czerwień i błękit