Budyń o smaku śmietankowym rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody i mieszamy do rozpuszczenia. 6. Zdecydowanym ruchem wlewamy do gotującego się syropu i mieszamy energicznie. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy, Ubijamy śmietankę kremówkę na pół sztywno. Plastry ananasa blendujemy na gładką masę z 1 łyżką soku z limonki i natychmiast dodajemy do ugotowanego budyniu. mieszamy do połączenia(...)opakowanie galaretki cytrynowej. Mieszamy by się rozpuściła. Masę studzimy do temperatury pokojowej a następnie łączymy ze śmietaną, Chłodzimy by stężała. Stężałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy bezpośrednio na wystudzoną masę serową. Dekorujemy odłożonymi plastrami ananasa i wiórkami kokosowymi. 8. Sernik Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Pyszna Pina Colada w wersji ciasta gotowa
vaniliowoczekoladowamasło – 150 g * żółtko – 3 szt * cukier puder – 200 g * śmietana kwaśna 18% – 3 łyżki * kakao – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA: * ser biały 3 x mielony – 1 kg * jajka – 6 szt * cukier – 300 g * budyń śmietankowy – 1 op * stopione, schłodzone masło – 150 g * brzoskwinie z puszki(...)folię i chłodzimy ok. 20 minut. MASA: Białka ubijamy na pianę, brzoskwinie miksujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i miksując na wolnych obrotach porcjami dodajemy ser. Wlewamy masło, wsypujemy budyń i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem
Ostra na Słodkosmakował szczególnie dla mojej Mamy, która ma bardzo wymagające podniebie, jeśli o serniki chodzi! :) SERNIK KRAKOWSKI przepis autorski - na podstawie internetu // blacha 20x25cm ~250g mąki pszennej ~125g masła ~2 żółtka ~80g cukru (najlepiej pudru lub drobnego do wypieków) ~2-3 łyżki gęstej śmietany/jogurtu naturalnego jeśli ciasto nie będzie chciało się skleić Mąkę przesiewamy na stolnicę (jeśli używacie(...)przesiejcie go wraz z mąką), w środku robimy wgłębienie, dodajemy żółtka i masło. Siekamy wszystko nożem, aż powstaną maleńkie okruszki. Następnie sklejamy ciasto rękami - jeśli jest za suche dodajemy śmietanę/jogurt. Staramy się formować ciasto rękami jak najkrócej. Formujemy z ciasta kulę, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po upływie tego czasu dzielimy ciasto
chili & sugarpierwsza propozycja - sernik wiśniowy w kokosowym cieście z towarzystwem bezy. SKŁADNIKI: / CIASTO KOKOSOWE: - mąka kokosowa , 3/4 szklanki - mąka bezglutenowa, 1/4 szklanki - masło, pół kostki - żółtka, 2 - łyżka śmietany, - cukier, 3/4 szklanki - łyżeczka proszku do pieczenie (bezglutenowego) / MASA SEROWA O SMAKU WIŚNI - ser twaróg trzykrotnie mielony, 0,5 kg - masło 0,5 kostki - cukier, szklanka - jajka. 3 - budyń, 1 (pół(...)pół szklanki - masło, pół kostki - cukier, pół szklanki WYKONANIE: /CIASTO: masło wrzucamy do dużego gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut
Wypisz Wymalujkwaśnymi jeżynami. Wierzch sernika stanowi polewa czekoladowa, a spód upiekłam z dodatkiem mąki żytniej, którą kupiłam specjalnie do zakwasu na żur. Bardzo w tej wersji smakowej polecam :) Spód: 1,5 szklanki mąki żytniej lub pszennej razowej 1/3 szklanki cukru pudru 120 g masła, posiekanego 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, by łatwiej dało(...)Utrzeć na małych obrotach miksera. Następnie dodać masę kajmakową, miksując do gładkości. Na końcu dodać 1 budyń z torebki. Dobrze połączyć składniki. Wylać na podpieczony spód sernika, przesypując mrożonymi jeżynami. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę do 150 o C i piec około 1 godziny. Środek sernika powinien
Czerwień i błękitświąt bez sernika, więc proponuję Wam ten jest niezwykły z dodatkiem kajmaku. SKŁADNIKI Ciasto: 3/5 kostki masła, 2 jajka, 1 ½ szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki śmietany Masa serowa: 3/5 kostki masła, 750 g twarogu, 6 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g kajmaku WYKONANIE Ciasto: składniki
słodki bratekświątecznym stole - udając wyśmienity sernik :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 35x25 cm) Ciasto: - 3 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 5 żółtek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 25 dkg miękkiego masła - 1 łyżka śmietany Masa: - 1 litr śmietany 18% - 15 dkg wiórek kokosowych - 5 białek - 1 niepełna szklanka cukru - 2 budynie śmietankowe (duże
Kuchnia z widokiem na ogródPieczenie serników nie jest moją mocną stroną. Nie wychodzą nigdy pięknie wyrośnięte i idealnie gładkie. Moje serniki są nierówne, popękane i opadają, tak ich urok
Kolizje SmakówSERNIK CZEKOLADOWY bez spodu, który zapewniam,również powali Was smakiem. LINK Składniki: ciasto ▸3 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▸2 żółtka ▸ 3 łyżki kakao ciemnego ▸200 g masła miękkiego ▸pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) ▸3 łyżki śmietany 18% masa serowa ▸1 kg twarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy
Zdrowie i pysznie na talerzupyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!! SKŁADNIKI na 12 sztuk Serniczki 400g twarogu, ¼ szkl. cukru, 1 łyżka budyniu
słodki bratekszklanki kremówki 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 budyń waniliowy 350 g jagód Twaróg, jajka, cukier, obie śmietany i budyń dokładnie zmiksować, tylko do połączenia składników. Spód wyjąć z lodówki, wyłożyć jagody, zalać masą serową. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut. Polewa jagodowa: 100 g gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki kremówki 1,5 łyżki cukru(...)pudru 150 g jagód Jagody zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito (opcjonalnie). Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać. Sernik wyjąć z piekarnika, polewę jagodową rozprowadzić na wierzchu. Ciasto ponownie wstawić do nagrzanego pieca, temperaturę zmniejszyć do 125 stopni i piec kolejne 15-20 minut. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyPyszny sernik z gruszkami. :) Składniki: I. Ciasto: - 3 szklanki mąki - 2 łyżki kakao - 3/4 szklanki brązowego cukru - 3 żółtka - 150 g masła - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka pasty waniliowej II. Masa serowa: - 700 g zmielonego sera - 6 jaj - szczypta soli - 250 g masła - 200 g cukru pudru - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
DominikaDolcisernik z kruszonką. Sernik idealnie równy i bardzo delikatny. Składniki na ciasto: 1½ szklanki mąki krupczatki, ½ szklanki cukru, 1 żółtko, 125g margaryny, 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę serową: 800g twarogu, 2x400g jogurtu greckiego 1 szklanka cukru, 2 cukry waniliowe, 4 jaja, 2 opakowania budyniu, Ciasto posiekać nożem
Słodki ZakątekPołączenie słodkiego sernika z kwaskowatym smakiem żurawiny tworzy nieziemską całość , której trudno się oprzeć! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka – 100 ml * jajko – 2 szt * budyń waniliowy
Ostra na Słodkomąki pszennej 1 jajko 60g margaryny (użyłam z wanilią) 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Masa serowa: 600g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 4 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy/waniliowy sok z 1/2 pomarańczy skórka z 1/2 pomarańczy (starta) 1 szczypta soli(...)pomarańczowym. Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno (z solą) białka. Całość przełożyć na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych
Di gotuje