Składniki: serek śmietankowy z wiaderka 150 g kremówka zimna 200 ml cukier puder 2 łyżki żelatyna 1 łyżeczka galaretka truskawkowa 1 szt Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w
Ala piecze i gotujeNiedawno podałam Wam przepis na murzynka . Resztki tego pysznego ciasta (oczywiście cudem uchowane:)) wykorzystałam jako podstawę do mini serniczków. Masa serowa jednak nie jest na bazie
Z miłości do słodkościtamtego. Nie pęka, jest kremowy, delikatny i rozpływa się w ustach. Te piekłam w maleńkich tortownicach. Ale składniki podam na duży sernik. Na samych żółtkach. W następnym wpisie podam przepis na wykorzystanie białek i nie będzie to beza:) 3 opakowania po 500 gr twarogu półtłustego President w tzw. kiełbasce czyli folii 9 żółtek 9 łyżek cukru drobnego 2 łyżki(...)mąkę ziemniaczaną. Całość wlać do formy i piec w 180 stopniach przez 50- 60 minut. Dla jeszcze delikatniejszego efektu piec w kąpieli wodnej. Jeśli ktoś lubi biały sernik można go piec do momentu ścięcia się sera. Ok 3-40 minut. Ja wolę te troszkę podpieczone. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia w piekarniku. Karmel Na patelnie wlej
AZgotuj!smak... Moi drodzy, tego nie da się opisać! Piernik jest idealnie mięciutki, obłędnie aromatyczny, a powidła śliwkowe pasują tutaj wyśmienicie. Jestem pewna, że kolejne Święta, nawet w Danii, bez tego cuda się nie obejdą. Bardzo chciałam też upiec makowiec, ale już niestety nie zdążyłam. C. nigdy nie jadł prawdziwego, polskiego makowca; może więc zaszaleję w styczniu...? Jeśli czas pozwoli(...)minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się w styczniu, gdy puszki ciągle pełne są niezjedzonych pierniczków. Nadadzą się tu każde kruche, bez nadzienia i polewy. Ja użyłam czekoladowych, ale jeśli macie inne, nie bójcie się eksperymentować. Z pewnością będzie pysznie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość: tortownica średnicy do 20 cm. Jeśli użyjesz większej tortownicy, sernik będzie niższy. Składniki: • 100 g serka
AniaGotuje.plKruchy spód, wyjątkowo delikatna, aksamitna masa serowa z dodatkiem pokruszonych słodkich cukierków krówek, całość spowita smakowitą krówkową polewą i posypana przyrumienionymi migdałami... Sernik krówkowy to gratka dla każdego kto tak jak ja lubi krówki :) i choć mogłoby się wydawać, że pewnie ciasto jest bardzo słodkie, zapewniam, że wcale takie nie jest. Słodycz krówek doskonale miesza się z masą serową(...)masy, posypać resztą cukierków. Delikatnie powciskać krówki tak by nie wystawały ponad masę serową. Wygładzić wierzch łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Masa krówkowa
maniapieczenianamoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać. Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu). Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze 210°C. Inspiracja: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site
Świat Ciastakruchym ciastem to musiało być cudne. I nie pomyliłam się. Ciasto z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej , jak to kruche ciasta. Polecam szczególnie wielbicielom ciast kokosowych, makowych i serników oczywiście również. Dodatkowym plusem jest użycie mąki orkiszowej. Składniki ciasta: - 500g mąki orkiszowej, u mnie typ 750 lub 3 szklanki mąki pszennej - 250g zimnego masła - 3 łyżki ksylitolu lub cukru(...)zawinąć w folię spożywczą i schłodzić , można włożyć do zamrażarki. Składniki na masę serową: -500g sera mielonego ( dałam z wiaderka) - 1 jajko - 1 op.budyniu śmietankowego bez cukru - 1/2 szkl mielonego ksylitolu - 125g miękkiego masła W misie malaksera utrzeć masło z ksylitolem, dodać ser, jajko i budyń. dokładnie wymieszać. Składniki masy makowo-kokosowej: - 4/5 szklanki mielonego ksylitolu
Smaczne ZdroweMakaroniki to pomysł na wykorzystanie białek jajek, które w okresie przedświątecznym zostają po pieczeniu bab lub serników. Te delikatne francuskie ciasteczka z białek, migdałów i cukru pudru z pewnością przypadną do gustu każdemu łasuchowi. Wymagają nieco większego nakładu pracy niż tradycyjne bezy, ale smak z pewnością to zrekompensuje. Są wprost idealne do popołudniowej kawy, a jeśli dodamy do masy kolorowe
niecodziennikparySzukałam odpowiedniego na wakacyjna aurę ciasta i znalazłam :-) właściwie to sama sobie wymyśliłam i wyszło genialne - lekko kwaskowe, orzeźwiające, podane na zimno jest lepsze niż jakiekolwiek
Czary - gary w kuchniTorcik malinowy powstał z okazji Dnia Matki, tak na szybko, z tego co było dostępne w domu. Wcześniej jakoś nie chciało mi się zaplanować
Smaczne ZdroweTarta z truskawkami i śmietaną na francuskim cieście Ciasto z truskawkami Sernik z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie Kruchy torcik z truskawkami Muffinki truskawkowe Ciasto truskawkowa fantazja
Passions hobbies lifeSkładniki: 500 g serka mascarpone 330 g śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1 cukier waniliowy 90 g okrągłych biszkoptów 1 dowolna galaretka
Qchnia po prostuautorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu. Książka
Z Kuchni Do Kuchniciast szczególnie serników. Siostra poprosiła mnie o jakieś ciasto na małe party. Na taką okazję będzie idealny (i każdy chyba lubi) puszysty sernik! Tym razem o smaku bananowym, na spodzie kakaowym z dodatkiem brzoskwiń z lekką bezą. Prawda, że brzmi wspaniale ? Czytaj więcej
Ana Mari's world