sernik z beza - 3978 przepisów (strona:106/266)

CIASTA WIELKANOCNE 222

specjalności kuchni polskiej. Przeróżne warianty serników spotyka się dość często w kuchni innych narodów. W kuchni polskiej serniki (serowce) należą obok mazurków do tradycyjnych specjałów wielkanocnych. Odmian serników jest wiele. Wypieka sieje na spodzie z ciasta kruchego i drożdżowego lub bez spodu. Masę serową przyrządza się również na wiele sposobów, najczęściej jednak aromatyzuje się ją wanilia oraz wzbogaca rodzynkami(...)Użycie proszku pozwala na zredukowanie ilości jajek i co za tym idzie zmniejszenie ilości cholesterolu.Dziś jego symbolika została zapomniana, ale wciąż jest chętnie podawany z okazji świąt.  Sernik na kruchym spodzie (sernik królewski) Sernik na czekoladowym spodzie Pascha Pascha, czyli sernik na zimno. Narodowa wielkanocna potrawa rosyjska, która zrobiła karierę w kuchni międzynarodowej. Paschę

Ciastka - domowe słodkości
Sernik Na Białkach 146

Zestawy białek które zostają mi zawsze zamrażam, ale pudełeczko nie jest bez dna więc skłoniło to mnie do stworzenie już nieco w nieco świątecznej atmosferze serniczka, który jest delikatny, kremowy, ale nie ciężki. Sernik jest po prostu pyszny i sprawdzi się na każde święta :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła

Gotowanie...to proste !
Sernik czekoladowy 189

temu do testowania. Zawsze raczej używałam go do smarowania bułeczki na śniadanie, odkąd użyłam go do wypieków już nie kupuję innego...;-) Jest kremowy bez zbędnych dodatków jakie czasem zawierają sery innych marek. Doskonale spisze się do serników. Polecam ten wypiek na zimowy deser do filiżanki małej czarnej. Składniki Tortownica o śr 28 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej(...)krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami.   Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com

Wanilia i Kardamon
Sernik z jogurtem i owocami 187

Spód: 220g herbatników lub ciastek digestive 50g masła – roztopić Masa serowa – dobrze jeśli składniki będą w temperaturze pokojowej: 650g gotowego sera na sernik 200g naturalnego jogurtu 220g cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub śmietanowego bez cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 jajka skórka starta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny 300g owoców jagodowy (użyłam borówki(...)masę serową. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po upieczeniu sernik proszę zostawić do ostygnięcia w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Wierzch: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią i posmarować nią wierzch sernika

Mała Cukierenka
Sernik Zebra 324

części, z których do jednej dodałam kakao, a do drugiej mąkę pszenną. Jest kremowy, mało słodki. Przydałaby się do niego jakaś polewa, np. z czekolady, może następnym razem. Ja serniki robię w malakserze, który moim zdaniem jest niezbędnym sprzętem w kuchni ( wtedy też kupuje zwykły twarożek, ale jeżeli nie macie, możecie użyć zwykłego miksera, wówczas ser musicie zmielić(...)ciemnej. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem, wykładać naprzemiennie po jednej łyżce masy jasnej i ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik przełożyć do lodówki schłodzić 3-4 godziny a najlepiej całą noc. *ja do tego sernika użyłam

moj przepis na
Sernik Zebra 67

mojprzepisna.pl | Sernik Zebra Chciałam Wam zaimponować, że potrafię, że pięknie, że to też da się zrobić z sera… a wyszło jak wyszło. Nie mniej jednak smaczne jest, więc podzielę się z Wami przepisem. Sernik Zebra to nic innego jak sernik waniliowy, podzielony na dwie części, z których do jednej dodałam kakao, a do drugiej mąkę pszenną(...)ciemnej. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem, wykładać naprzemiennie po jednej łyżce masy jasnej i ciemnej, na środek formy. Piekarnik nagrzać do 160 st. bez termoobiegu, piec 60 min. Po upieczeniu, nie otwierać piekarnika, tylko zostawić sernik przez minimum 10 min. Zimny sernik przełożyć do lodówki schłodzić 3-4 godziny a najlepiej całą noc. *ja do tego sernika użyłam

moj przepis na
SERNIK Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 146

Sernik pełen świeżych jagód! Masa serowa zawiera dodatek jogurtu greckiego oraz białą czekoladą i świeże jagody. Sernik przygotowany został na spodzie z herbatników, a

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z czekoladą 121

sernika: 100g mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki miękkiego masła 3 łyżki brązowego cukru Masa: 450g twarogu śmietankowego 2 jaja 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady   PRZYGOTOWANIE   Składniki na spód sernika miksujemy i wykładamy na dnie foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy bez

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik na zimno 1072

Każdy z nas zapewne zna jakiś przepis na to ciasto. W końcu jest to polska klasyka, bez której nie wyobrażamy sobie różnych okazji, od urodzin po

Fabryka pomysłów
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 527

Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z wiaderka 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1/2 kg świeżych truskawek Sposób wykonania

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 195

Pyszny, lekki błyskawiczny sernik na zimno, na jogurcie waniliowym z truskawkami i galaretką smakuje idealnie! Bez pieczenia, sprawdzi się w gorące dni, które, mam nadzieję, już niefługo ;) Truskawki można zastąpić innymi owocami np. malinami czy jagodami. Polecam. PS emermed.pl  - kursy i szkolenia z zakresu pierwszej pomocy i sprzętu ratowniczego. Umiejętności niezwykle ważna w codziennym życiu. Polecam! Jeżeli(...)łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksować. Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki, wylać masę serową. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężania. Truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę zalać owoce

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 177

Były już serniki o strukturze lekkiego sufletu i w zasadzie pomyślałam czemu by nie spróbować z jabłecznikiem... I wiecie co to ciasto, które dzisiaj wam zaprezentuję to czysta poezja. Jeśli jesteście fanami lekkich ciast , to będzie przepis dla zdecydowanie was. Kruchy spód, jabłkowo-migdałowa masa z cynamonem oraz waniliowa budyniowa pianka. Ja już dwa razy robiłam to ciasto(...)cytryny  1 mały aromat migdałowy lub ekstrakt migdałowy (1 łyżka) 50 g cukru  Na masę budyniową :  60 g cukru 1 opakowanie budyniu z prawdziwą wanilią (BG) bez cukru 300 ml mleka  250 g kremówki 36% Dodatkowo:  1 dojrzałe kiwi  maczek mango Declecta czekoladowa posypka Delecta karmel Delecta  Wykonanie :  1. Składniki na kruchy

vaniliowoczekoladowa
Sernik z truskawkami i rabarbarem 134

rabarbar. Niestety daje się odczuć, że sezon ten już się kończy. Zjadam truskawki z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, same truskawki bez dodatków, ale nie byłabym sobą, jakbym nie wykorzystała ich do wypieków. Gdy zobaczyłam ten sernik u Kasi od razu wiedziałam, że muszę go upiec. Jest pyszny, wilgotny i taki w sam raz. Wprawdzie słońca brakuje za oknem

dom-agi.pl
84. Twaróg, ciastka, bazylia, maliny, czyli bazyliowo- miodowy sernik na ciasteczkowym spodzie. 147

syty, ale o to nam właśnie chodziło!  Zapraszamy Was na zapoznanie się z przepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem do mięsa ;)) i wrzucamy do miski. Masło roztapiamy(...)masy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i w 180 stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn i listkami świeżej bazylii. Smacznego

Symfonia Smaków
Sernik z kajmakiem 263

Przed końcem pieczenia robimy bezę orzechową. Beza orzechowa: 6 białek 5 łyżek cukru 80 g zmielonych orzechów 120 g posiekanych orzechów 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka maki pszennej Białka ubijamy na sztywno pianę.  Dodajemy stopniowo cukier.  Na koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na podpieczony sernik.  Pieczemy około 30 minut.  Po upieczeniu(...)masy.  Gotową masę równomiernie rozsmarowujemy  na całkowicie zimnej bezie orzechowej. Prażony słonecznik: 200 g słonecznika 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy  masło z cukrem.  Dodajemy słonecznik i prażymy na złoty kolor. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowym słonecznikiem posypujemy wierzch sernika, delikatnie wciskamy go w masę kajmakową. Smacznego

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania