sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:357/478)

Śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie 67

ciasta, to zobacz proszę przepis na nasze pyszne ciasto kokosowe na biszkopcie . Polecamy również bardzo chętnie oglądany na naszym Blogu Kulinarnym sernik japoński na zimno . Zobacz też pyszną roladę kawową . Zapraszamy na przepis:)   Blaszka o wymiarach 25 x 30 cm Szklanka(...)papierem. Wylej ciasto i równomiernie rozprowadź. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni (góra/dół) piekarnika i piecz przez ok. 30 – 40 minut. Odstaw do wystygnięcia. Masa/Śmietana/Galaretka Blachę wyłóż czystym papierem i na spodzie ułóż upieczony biszkopt. Galaretki przygotuj zgodnie z zaleceniami producenta

Kuchnia Na Wypasie
Sernik z kuleczkami Nesquik 126

Dziś kolejna odsłona mojego ulubionego sernika <3  Z kuleczkami czekoladowymi i pianką. Pycha !!! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy(...)półgodzinnym pieczeniu wyciągamy placek z piekarnika, studzimy go około pół godziny, następnie wykładamy ubitą pianę, posypujemy orzechami i wiórkami kokosowymi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
Sernik karmelowo-kokosowy. 204

serowość serniczka, idealnie się komponują i tworzą spójną, wyrafinowaną całość. W skali od jednego do pięciu otrzymuje dwie piątki. Jedną za konsystencję, drugą za smak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko      Mąkę mieszamy z proszkiem(...)wiórków kokosowych      Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy na masę karmelową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku

Rozpustne gotowanie
Sernik z brzoskwiniami - klasyk! 276

Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) :  kruche ciasto  - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła(...)części). Owoce wyłożyć i docisnąć na wierzchu serowej masy. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch na tarce o grubych oczkach. Ciasto piec przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni. Pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Najlepsze następnego dnia. Smacznego

Kuchnia Ellie
Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 127

Żadnego łasucha nie trzeba namawiać na sernik, a na mini serniczki cytrynowo czekoladowe skusi się, mam nadzieję, każdy. Samo przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie wiele czasu. Składniki daję takie, jakie akurat mam.   Składniki: - 110g dowolnych herbatników - 2 łyżki mielonych migdałów - 60g masła - 2 łyżeczki kakao Masa serowa: - 400g mascarpone - 200g creme fraiche - 2 jajka - trochę więcej(...)Piekarnik rozgrzewamy do 175 ° C. Do blaszki lub żaroodpornego naczynia wlewamy (trochę powyżej połowy) wrzątek – wstawiamy na spód nagrzanego piekarnika. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i po 10 minutach obniżamy temperaturę do 120 ° C. Od tej pory pieczemy ok. 60 min. Upieczone pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku ok. godziny. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

mojewypiekiinietylko
Ciasto winogronowe z czerwonym winem 119

Blaszkę do pieczenia o wymiarach około 22 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut. Ostudzić. Pianka winogronowa: Winogrona umyć, osuszyć i przełożyć do kielicha blendera. Zmiksować na gładki mus. Blender musi być mocny, żeby dokładnie zmiksował winogrona. Opcjonalnie można przetrzeć przez sito. Kilka łyżek(...)wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Gotową polewą polać ciasto i udekorować winogronami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Sernik na zimno z mango → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
Karpatka II 104

dzieciństwa pamiętam kilka ciast, które mama robiła na imieniny, urodziny i inne rodzinne eventy - metrówka, królewiec, sernik czarno biały i karpatka. Jako, że karpatka to ulubione ciasto mojego męża próbowałam już kilka przepisów na nią jednak ten wydaje się być idealny. Wszystko robi się naprawdę szybko a efekt(...)margaryną. Garnek ściągnąć z pieca i mieszając energicznie (najlepiej łyżką drewnianą), dodać mąkę. Garnek postawić z powrotem na piecu i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, około 2- 3 minut. (Ciasto ma być jednolite i ładnie odchodzić od garnka). Ciasto pozostawić na chwilę do ostygnięcia. (Najłatwiej przełożyć do miski lub innego garnka, wtedy szybciej ostygnie, ale nie musi całkowicie

cucinare
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 150

ulega wątpliwości, że ostatnio „mam fazę” na mleko w proszku. Niedawno był Sernik z mlekiem w proszku i Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku . Oba wypieki były fantastyczne i godne polecenia. Idąc dalej tym tropem upiekłam najłatwiejszą babkę piaskową, z czym? Oczywiście… z mlekiem w proszku. Niedługo święta, więc jedna babka to za mało – upieczcie od razu dwie(...)bułka tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C, pieczemy z termoobiegiem ok. 1 godziny (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 30 minut. Przestudzone babki oprószamy cukrem pudrem (można polukrować lub polać czekoladą). Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku to nazwa nie na wyrost. Babka jest naprawdę bardzo prosta i szybka

mojewypiekiinietylko
Ciasto migdałowe z kajmakiem 124

świątecznym stole pojawiły się u nas: dwukolorowa babka z ricottą, sernik snickersowy oraz ciasto migdałowe z kajmakiem Przed świętami nie zdążyłam opublikować wpisów z tegorocznymi ciastami wilekanocnymi. Dzisiaj podzielę się przepisem na ciasto migdałowe. Na spodzie jest biszkopt nasączony sokiem z pomarańczy, dżem morelowy, masa budyniowa migdałowa, herbatniki, kajmak i płatki migdałów na samej górze. Ciasto jest wilgotne(...)ocet, a następnie olej. Powoli dodawać mąkę, mieszać delikatnie łyżką. Wylać na spód kwadratowej formy o wymiarach 24 na 24 cm. wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód). Piec 30 minut w temperaturze 170 o C. Ostudzić. Biszkopt nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie na powierzchni biszkopta rozsmarować dżem. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń. Utrzeć na gładki krem

Czerwień i błękit
Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku 2276

ulega wątpliwości, że ostatnio „mam fazę” na mleko w proszku. Niedawno był Sernik z mlekiem w proszku i Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku . Oba wypieki były fantastyczne i godne polecenia. Idąc dalej tym tropem upiekłam najłatwiejszą babkę piaskową, z czym? Oczywiście… z mlekiem w proszku. Niedługo święta, więc jedna babka to za mało – upieczcie od razu dwie(...)bułka tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C, pieczemy z termoobiegiem ok. 1 godziny (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na ok. 30 minut. Przestudzone babki oprószamy cukrem pudrem (można polukrować lub polać czekoladą). Najłatwiejsza babka piaskowa z mlekiem w proszku to nazwa nie na wyrost. Babka jest naprawdę bardzo prosta i szybka

mojewypiekiinietylko
Styropian z wiśniami 210

ogłosiłam, - Styropianowe:) Niektórzy nazywają go śmietanowcem, sernikiem bez sera, zamiast śmietany używa się jogurtu greckiego, a do masy czasem dodaje się wiórki kokosowe. Masa śmietanowa bardzo przypomina masę na sernik z tą różnicą, że zamiast twarogu używa się kwaśnej śmietany. Po upieczeniu smakuje również trochę sernikowo, ale jest delikatniejsza i całkiem biała (do masy nie dodaje się żółtek). Ciasto(...)kawałki ciasta, równomiernie wyłożyć nim formę. Na ciasto wylać masę śmietanową, na niej ułożyć wiśnie. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45-50 minut w temp. 170stC (termoobieg), masa śmietanowa powinna być ścięta. Po upieczeniu studzić przez godzinę w piekarniku z uchylonymi drzwiami, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem

Obiad gotowy
Ciasto z borówkami i galaretką bez pieczenia 218

Taka niby tarta. Smak zaskakujący a to zaledwie kilka składników. Pyyycha. Składniki: 350 ml śmietany 30% serek mascarpone 250 g 2 galaretki z owoców leśnych 1

MojaQchnia.pl
Lody sernikowe z jagodami (sandwich) 193

Przepis autorski (mój). Sezon jagodowy dobiegł końca? Nic nie szkodzi - mogą być mrożone, borówki lub inne Wasze ulubione owoce. Lody są przepyszne i w sam raz

Di gotuje
Torcik waniliowo- truskawkowy na Dzień Matki 155

Torcik przygotowałam dla mamy z okazji jej święta. Mama była nim zachwycona :) Głównymi składnikami tortu są likiery Dalkowski: waniliowy i truskawkowy . Torcik smakuje nieziemsko. Delikatna warstwa

Smakołyki Asi
Mini serniczki z borówkami 176

Mini serniczki są idealnym rozwiązaniem na błyskawiczny deser last minute ;) Składniki na około 12 sztuk ciasteczkowy spód: 150 g herbatników 50 g roztopionego masła masa serowa

Kulinarna (nie)codzienność

Proponowane wyszukiwania