Uwierzcie lub nie, ale kiedyś nie przepadałam za sernikami...istniała dla mnie tylko szarlotka. Te czasy jednak nieodwracalnie odeszły w niepamięć :) Serniki uwielbiam, a te mini jego wersje bardzo lubię. Z pewnością to nie będzie jedyny mój na ich temat wpis. Dzisiaj propozycja delikatna, bez owoców i słodkich dodatków. Skupmy się na kokosie :) Składniki: 350 g twarogu (użyłam(...)przygotowane spody umieścić w papilotkach (ja wkładam papilotki do silikonowej foremki), nakładając dużą łyżką po ok 1,5 łyżki. Należy je delikatnie uklepać i wstawić na 2-3 minuty do rozgrzanego do 180stopni piekarnika. Ser, cukier waniliowy, cukier, białko oraz mąkę zmiksować dokładnie. Dodać kokos i powtórzyć czynność. W tym momencie nałożyć serową masę na podpieczone spody
ChilliJemyPyszny serniczek na kakaowym biszkopcie z truskawkami i galaretkę do kawusi. Sernik gotowany na biszkopcie z truskawkami Składniki: BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki MASA SEROWA ser biały w kostkach - 1 kg mleko - 1/3 szkl jajka - 4 szt cukier - 250 g masło - 200 g budyń śmietankowy(...)kakao, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę o wymiarach 39,5 x 23,5 cm. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 35 minut w 175 stop. Upieczone i ostudzone ciasto, przekroić na połowę. Masa serowa: Ser zemleć w maszynce 2 razy. Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować
Kuchnia Danusimnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat(...)pieczenia w taki sposób, żeby papier wystawał na zewnątrz, ale od spodu tortownicy Układamy ruloniki w wieniec Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C i pieczemy wieniec ok. 45 minut Po upieczeniu wyciągamy wieniec z piecyka, wyjmujemy spód tortownicy i "przenosimy" wieniec np. na duży talerz, paterę czy tak, jak ja, na deskę Posypujemy cukrem pudrem Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczęsto. Lubię wracać do tych dni i delektować się tym co pozostało z tamtych chwil .. smakiem ... :) Sam serniczek jest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki(...)zalewamy masą serową, odstawiamy. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki. Na masie serowej układamy truskawki, w środek wkładamy jedną truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy. Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek, zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi. Wkładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiużyła rogalików typu 7days a ja wykorzystałam chałkę. Za każdym razem możemy stworzyć inny smak tego deseru, w zależności od użytego dżemu. Dla mnie ten pudding smakuje trochę jak sernik. Z jednej chałki otrzymujemy naprawdę sporą ilość deseru. Można go podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło...znakomity jest z lodami. Składniki: ok. 50 g masła duża chałka średni(...)naczyniu żaroodpornym. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość roztrzepujemy i zalewamy chałkę, a następnie zostawiamy na około 10 minut aby chałka nasiąkła. Na koniec wierzch posypujemy łyżką imbiru oraz 2 łyżkami brązowego cukru, w ten sposób po zapieczeniu powstanie fajny kolor i taka delikatna skorupka. Pudding pieczemy 45 minut
upichcicSernika gotowanego nie robiłam już ... noo ładnych parę lat. Jakoś tak mi się o nim zapomniało i nie wiem czemu, bo sernik jest bardzo dobry w smaku, szybki do zrobienia, no i zawsze się udaje. Zero ryzyka, że opadnie czy popęka :)) Można go robić na zwykłych biszkoptach, herbatnikach, można przekładać nim biszkopt czy miodowe placki. Myślę(...)cytrynowy bakalie Wykonanie: Do garnka wbijamy jajka, dodajemy zmielony ser i masło. Podgrzewamy na małym ogniu. Kiedy składniki się rozpuszczą dodajemy cukier i aromat cytrynowy. Gotujemy całość około 15 minut ciągle mieszając. Budyń rozrabiamy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy do gotowanego twarogu. Ponownie gotujemy całość ok 10 minut. Na koniec dodajemy bakalie : rodzynki (wcześniej namoczone) i skórkę pomarańczową. Formę
Walijskie Pichcenieciasto smakuję jak sernik, polecam bo jest naprawdę rewelacyjne. Styropian Składniki: żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki śmietana 18 % 3 po 400 ml kubki budyń śmietankowy 1 opak proszek do pieczenia 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 g białka jaj 6 szt cukier 3/4 szkl Przygotowanie: Z podanych(...)proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia DanusiNajlepsze muffiny na świecie! Bardzo mięciutkie, pulchniutkie i smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu i momentalnie znikają ze stołu. Także zdrowe, bo ciasto jest bez
Kuchnia ŁukaszaZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :) Składniki: na spód - 1 opakowanie herbatników (200 g) - 100 g masła masa serowa - 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 5 bananów Przygotowanie: Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy(...)Całość dobrze ucieramy a na sam koniec dodajemy ubite na sztywno białka i już delikatnie całość mieszamy. Masę serową przekładamy na wcześniej przygotowane spody herbatnikowe. Pieczemy około 20 minut
Zainspirowana w kuchniSkładniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg
O kuchni z uczuciemPrzepyszny. Przepis stary, z zeszytu mojej babci. Dodatek smalcu może intryguje, ale ciasto smakuje wybornie. Polecam wypróbować! Składniki: ciasto: 4 szkl mąki 100 g smalcu 100
Z Majeczką w kuchniCiasto drożdżowe jest faworytem w mojej kuchni, ale tak nie było od samego początku. Najpierw moje ciasto nie rosło, następnie było bardzo kruche, no i
Kuchnia Łukaszawykorzystania miałam trochę rabarbaru i ser w kostce więc powstał po prostu sernik z rabarbarem. Takie serniki ze sera który samemu się zmieli sa najlepsze. Ser był dosyć wilgotny więc sernik wyszedł soczysty i ciężki. składniki: 1,2 kg sera białego z kostki 200 g masła 5 dużych jajek 1 budyń waniliowy bez cukru(...)serową. Na wierzchu ułożyć drobno pokrojony rabarbar lekko wciskając w masę. Na wierzchu posypać cukrem waniliowym oraz płatkami migdałów. Wstwić do piekarnika nagrzanego na 180 C, piec ok 60 minut. Zostawić do wystudzenia w uchylonym piekrniku
Monia miesza i gotujeUpały upały upały...a my mamy ochotę na coś słodkiego a zarazem lekkiego..i tak... Sernik z czekoladą i jagodami na zimno bez Pieczenia o tak 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 A idealną czekoladę znajdziecie w sklepie http://panegara.pl Polecam Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗🤗😘 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm 100 g czekolady(...)tarce o grubych oczkach. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku. Pozostawiam do wystygnięcia, lekko tężejącą. Jagody myjemy. Ser przekładam do wysokiego naczynia, dodaję czekoladę i cukier. Miksujemy ok 2 minut. Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie,czekam aż napęcznieje następnie dodaję wrzątek.Mieszam,rozpuszczam. Dodajemy do sera,miksuję jeszcze kilka sekund. Dodaję 90% jagód. Mieszam łyżką,przekładam do tortownicy. Wierzch posypuję
Gotowanie Patkitruskawkami W założeniu miał to być sernik. Jak to w kuchni czasem bywa, plan to jedno, a efekt końcowy – drugie. Grunt, aby efekt był smaczny. Ten jest, więc się dzielę przepisem. Ciasto: 250 g chudego twarogu 400 g truskawek 80 g płatków owsianych 2 jajka 50 g ksylitolu Polewa: 70 g masy kajmakowej 150 g jogurtu skyr owoce(...)truskawki na mus, a następnie wszystkie składniki połączyć. Masę na ciasto wykładamy do formy o średnicy ok. 25 cm i pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-50 minut. Jogurt mieszamy z masą kajmakową, a następnie wykładamy na ostudzone ciasto. Dekorujemy owocami. Dzieląc ciasto na 8 porcji, jedna ma ok. 140 kcal
Kucharzyca