sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:254/478)

Jajko w bułce z niespodzianką. 254

Jajko w bułce jest chyba najbardziej lubianym śniadaniem u wszystkich. Lecz pomyślałem, że proste jajko zapieczone w bułce jest nudne w smaku, a więc zrobiłem jajko

Kuchnia Łukasza
Megaowocowy sernik na zimno z żelką i chrupiącym czekoladowym spodem – ciasto bez pieczenia! 168

Megaowocowy sernik na zimno z żelką i chrupiącym czekoladowym spodem – ciasto bez pieczenia! Stali obserwatorzy bloga pewnie już znają to ciasto z wyglądu, ponieważ jakiś czas temu gościł tutaj przepis na tak zwany „Jelly fruit cake” przepis tutaj (KLIK) . I cieszył się on zresztą wśród Was dużym powodzeniem 😉 Jednak dzisiejsze ciasto tylko z wyglądu przypomina ten śliczny torcik(...)lodówki. Najpierw nakładamy pierwszą, cienką warstwę, i umieszczamy ciasto na kilka minut w lodówce. Następnie układamy drugą warstwę, wyrównujemy i ponownie wkładamy na kilka minut do lodówki *** *** Owoce kroimy w plasterki, osuszamy ręcznikiem papierowym i przyklejamy na krem ganache do schłodzonego tortu. Całość wkładamy do lodówki na kilka minut *** *** Rant wykładamy folią rantową (folię i rant mam o wysokości

Blog z Apetytem
Sernik alpejski 193

ciasta: Na dnie tortownicy o średnicy 26 cm ułożyć biszkopt, nasączyć kawą, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, wyłożyć  masę kajmakowo- bezową i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wylać masę serową i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Gotowy serniczek posypać startą czekoladą i udekorować bezami. Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest(...)większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów

Szalona Kuchnia Eweliny
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 220

Bardzo krótko, ciężką zimę mamy tej wiosny. 😉 Jest dobrze, po  czterech dniach bez prądu i wody,  dziś zawitała normalność. Takie widok ujrzałam w środę rano. A teraz sernik, banalnie prosty, bez ryzyka zakalca, a smakuje lepiej niż wygląda. Masa twarogowa przepis ----->  TU Polewa: 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukry 2 łyżki ciemnego kakao(...)zaleceń producenta, z tym że na mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około 70 minut. Masło rozpuszczamy z mlekiem, dodajemy cukier i kakao. Cały czas mieszając podgrzewamy,  do momentu aż się wszystko ładnie połączy. Nie można dopuścić do zagotowania. Jeśli kakao opadnie na spód

Dieta moja pasja
SERNIK KRAKOWSKI 238

ciasta, masy twarogowej z rodzynkami, skórką pomarańczy i kratki na wierzchu. Idealny na zbliżające się święta lub inne okazje.  Do wykonania sernika użyłam  twarogu kanapkowo- sernikowego "Mój ulubiony"  od  Wieluń . Twaróg ten do sernika nadał się doskonale, idealny w smaku. Przyznam, że tak mi posmakował, że mogłabym go jeść łyżką prosto z wiaderka ;) Składniki: Ciasto(...)kandyzowanej skórki pomarańczowej Dodatkowo cukier puder do zrobienia lukru Z podanych składników na ciasto zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do zamrażalnika na 45-50 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką bardzo cienko (na grubość około 4-5 mm). Wykroić z ciasta odpowiedni kawałek, aby wyłożyć nim dno blaszki (resztę ciasta zachować

Zrób to smacznie
Kruche kawowe ciasto ze śmietanową pianką i jabłkami 157

tylko zobaczyłam przepis na ciasto do którego dodaje się Inkę wiedziałam, że muszę go wypróbować i nie żałuję bo wyszło fantastyczne! W smaku podobny jest do sernika (chociaż nie ma w nim ani grama sera!), ale jest zdecydowanie bardziej delikatny.    A ciasto z lekkim posmakiem Inki jest po prostu pyszne, zresztą sami spróbujcie!  Przepis nieco zmodyfikowany pochodzie(...)oraz Inkę mieszamy razem. Dodajemy drobno posiekaną (zimną ) margarynę i wszystko musimy posiekać razem. Na koniec dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy na ok 60 minut do zamrażalnika. Masa śmietanowa:  440 gram kwaśniej śmietany (18 %) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 budynie śmietankowe łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: jabłka

Słodka Kraina Wypieków
Dziwne zbiegi okoliczności i prawdziwie polski sernik 155

gorącej wody). Wyszedł pyszny - typowo polski, nie bardzo ciężki, ale zdecydowanie nie lekki. Bardzo byłam z niego zadowolona, a i Karolinie smakował. Także polecam, nie tylko na pierwsze urodziny. Sernik cytrynowy z rodzynkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 60 g masła masa serowa: 3 jajka 30 g masła 500 g twarogu trzykrotnie(...)przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na dnie masę ciasteczkową, dokładnie dociskają dłońmi lub łyżką. Schłodzić w lodówce przez 20 minut. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut. Przestudzić. Masło rozpuścić i ostudzić. Twaróg utrzeć z żółtkami, cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Dodać płynne masło, połączyć. Rodzynki dobrze odcisnąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z czarnej porzeczki 198

przygotuję jakieś ciasto na zimno. Staram się wykorzystywać sezonowe owoce, dlatego zrobiłam pyszny, idealny na lato sernik z czarnej porzeczki. Uroku dodają mu dwie, charakterystyczne warstwy. Ponadto sernik nie jest mocno słodki, ma lekko kwaskowy posmak, no i znika w mgnieniu oka;) Spód: 225 g ciasteczek pełnoziarnistych, 100g masła. Ciasteczka połamać na kawałki i najlepiej zmielić przy(...)czarnych porzeczek, 3 czubate łyżki cukru pudru.   Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić na 5 minut, by napęczniała. Następnie, podgrzewając rozpuścić. Ciepłą żelatynę dodać do masy serowej dokładnie wymieszać. Porzeczkę zmiksować w blenderze na papkę. Masę serową podzielić na pół, połowę wylać na przygotowany spód. Do drugiej

Z miłości do słodkości
Ciasto nie tylko do kawy 215

mogła się powstrzymać! A musicie wiedzieć, że Kasia jest absolutnym wzorem człowieka zdrowo żyjącego - je zdrowo, ćwiczy, nawet oddycha chyba zdrowiej niż ja. Od niej to więc największy komplement. Sernik potrójnie truskawkowy z bzowym aromatem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa(...)partiami dodawać przesiane mąki, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki na masę umyć, osuszyć, odszypułkować, a następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Ewentualnie przetrzeć przez sitko. Żelatynę na moczyć w zimnej wodzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 183

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
Makowe Pole – kruche ciasto z masą jogurtową i makiem 2515

Moja mama znów szaleje w kuchni. Tym razem postawiła na ciacho z pysznym kremem jogurtowym i makiem. Dawno nie było tu takiego przepisu z makiem na

Ostra na Słodko
Sernik z ricotty i mascarpone z malinami 141

Dzień dobry :-) Dziś słodkości. Pyszny sernik z ricotty i mascarpone z malinami. Spód ciasteczkowy, wierzch troszkę dżemu, maliny i borówki. Bardzo lubimy sernik z ricotty, bo jest bardzo delikatny i puszysty. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Tortownica: 23 cm Składniki spód: 300 g ciasteczek typu degestive 120 g masła 1. Masło roztapiamy. Studzimy. Ciasteczka miksujemy blenderem. Przekładamy(...)mieszamy aż połączy się z ciasteczkami. 2. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasteczka (ja dałam na spód i trochę na boki) wstawiamy na chwilę do lodówki. Składniki sernik: 750 g ricotty 250 g mascarpone 4 jajka L 5 łyżek cukru pudru lub ksylitolu 1 cytryna 2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 2-3 łyżki dżemu u mnie

kruche babeczki
Sernik królewski z brzoskwiniami 195

cały czas ubijamy. Następnie partiami dodajemy biały ser, miksujemy po każdym dodaniu, na koniec wmiksowujemy budyń. Nie śpieszymy się z dodawaniem składników, im dokładniej zmiksowana masa tym lepiej dla sernika. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy łyżką (już nie miksujemy). Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli do masy serowej i mieszamy już tylko szpatułką. Wyciągamy ciasto z lodówki, wykładamy nim spód blachy(...)macie wprawy w robieniu ciast, natomiast nie jest to konieczne, w tym przepisie ciasto spokojnie wyrośnie razem z masą serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 60-75minut, zmniejszamy temperaturę do 100*C i zostawiamy jeszcze na 15 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika

Gotowanie i blogowanie