sernik tradycyjny - 1656 przepisów (strona:49/111)

Sernik nowojorski 59

Musicie spróbować jaki smak ma sernik nowojorski. Sernik jest delikatny, puszysty i aksamitny. Przygotowany w kąpieli wodnej wychodzi gładki, równy z delikatnie wyczuwalną nutą cytryny. Do przygotowania tego sernika wykorzystują sernik z wiaderka. Jednak jeśli wolicie możecie przygotować go na bazie tradycyjnego, polskiego twarogu, albo serka Philadelphia. Pyszne rozpływające się w ustach, kremowe i delikatne ciasto, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernikobrownie z truskawkowym musem 175

kolejne ciasto sernikobrownie z truskawkowym musem. Truskawki w tym roku są takie jakie są, a więc nadają się na truskawkowy mus. Dlatego postanowiłam tradycyjnemu sernikobrownie dodać owocowego tonu w postaci zmiksowanych truskawek. Sernikobrownie czyli sernik na spodzie brownie uwielbiam! Bardzo lubię połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku

codojedzenia
Kremowy sernik bez pieczenia 778

Kremowy sernik to nowość na moim stole – i choć nie jest to tradycyjna potrawa z mojego dzieciństwa, ale przepis w prasie zaciekawił mnie przez fakt nie pieczenia ciasta. W przygotowaniu, ciasto jest proste i dość szybkie. Natomiast efekt smakowy – niesamowity, przepyszny i co najważniejsze bardzo kremowy. Do przygotowania ciasta wykorzystałam brytfankę o wymiarach... Read More The post Kremowy sernik

Magiczny Garnek
Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną 166

Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną to sernik w wersji lodowej. Uwielbiam lodowe torty . Przyrządzam je często i sezonowo zamiast tradycyjnego ciasta jak tort jeżynowy . Pomysł na mrożony cheesecake wpadł mi całkiem przypadkiem do głowy. Ostatnio piekłam czekoladowo orzechową pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać

codojedzenia
Kokosowe ciasta, ciasteczka i desery – 15 PRZEPISÓW 106

wielkanocnym wypiekiem, jednak wygląda niezwykle efektownie! Do ciasta dodałam szpinak, dlatego przybrało ono piękny,… ZOBACZ PRZEPIS Sernik z kaszy jaglanej z brzoskwiniami i kokosem Czy udało Wam się zrobić sernik bez sera, który wygląda i smakuje, jak ten tradycyjny? Mi tak! Dzielę się z… ZOBACZ PRZEPIS Wegańskie ciasteczka warszawskie – słoneczka Na pewno kojarzycie kruche ciasteczka

Via Gusto
Sernik- zebra. 175

Sernik- Zebra. Edyta Guhl. Zapraszam na pyszny sernik na ciasteczkowym spodzie z wzorkiem zebra. Bardzo lubię tradycyjne ciasto zebra, które często piecze moja siostra i będę musiała poprosić ją kiedyś o przepis dla bloga. Cały sekret zebry polega na równomiernym rozmieszczeniu ciasta. Wymaga to dość spokojnej ręki. Na początku kładziemy dwie łyżki jasnego ciasta na środku foremki, następnie

dolcevitainmykitchen
Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 158

posiłki i za każdym razem otrzymywać „coś” pysznego. Kto nie lubi pierogów z serem lub ruskich, naleśników z serem, nie wspominając już o wyśmienitych sernikach? Te racuchy towarzyszą mi od dzieciństwa. W wersji tradycyjnej robi je moja Mama, u mnie tym razem trochę inaczej – racuchy z twarogu z budyniem bananowym. Składniki: - 1,2 kg twarogu ( polecam domowy

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany na herbatnikach 159

Kolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Odchudzone syrniki - czyli tradycyjne placuszki rosyjskie w mojej wersji 189

 To placki będące tradycyjną potrawą w kuchni rosyjskiej, robiłam pierwszy raz i odrazu się w nich zakochałam. Zamiast białej mąki, by było zdrowiej użyłam mąki

Cynamonowe szczęście
Sernik prawie Wiedeński 183

sumie razem z pieczeniem po 1,5 godziny piekarnik i czekać aż wystygnie. Polecam później włożyć upieczony sernik do lodówki i podać następnego dnia. Schłodzony zawsze smakuje lepiej. Podawać z listkami mięty, likierem orzechowym, lodami, frużeliną bądź w tradycyjnej wersji bez dodatków.Polecam polewę z gorzkiej czekolady Wawel 90%. Świetnie łączy się z naszym sernikiem.Zagotowuję śmietanę kremówkę

Eat Shrimps

Proponowane wyszukiwania