Orzeźwiający serniczek z mango. Puszysty i bardzo delikatny, wręcz rozpływa się w ustach! Oryginalny smak zawdzięcza przede wszystkim mango- jednemu z najwykwintniejszych owoców tropikalnych ;) Sernik dobrze się prezentuję na stole i na pewno zachwyci gości. Polecam! Składniki: Ciasteczkowy spód: 350 g ciastek kakaowych 90 g miękkiego masła Masa serowa: 750 g zmielonego twarogu 2 szkl kwaśniej śmietany
Nastoletnie Wypiekaniedużo, bo akurat tylko tyle zostało mi z innego wypieku, ale można oczywiście dodać więcej. Do masy serowej natomiast dodałam ubitą kremówkę i trochę jogurtu naturalnego. Sernik wyszedł bardzo delikatny i kremowy, puszysty i wilgotny zarazem. Całość zwieńczyłam czekoladą. Dla mnie to ciasto to jak to mówią petarda. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g białego sera półtłustego(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ser biały przełożyłam do miseczki. Dodałam jogurt naturalny i zblendowałam go na gładką konsystencję. Jajka wybiłam do miski. Dosypałam cukier zwykły i waniliowy i zmiksowałam na puszystą masę. Do ubitych jajek dodałam miękkie masło i ucierałam do połączenia. Następnie dodałam zblendowany ser i ponownie zmiksowałam do połączenia. Zimną śmietanę ubiłam w osobnej miseczce na sztywno i dodałam
Waniliowe ImprowizacjeProsty i szybki w przygotowaniu sernik bez spodu. Bez miksera, z łatwo dostępnych składników. Puszysty, delikatny w smaku. Tylko kilka sprawdzonych składników. Wystarczy wymieszać rózgą kuchenną wszystkie składniki. Sernik z mojego przepisu wychodzi równy jak stół, zawsze się udaje. Udekoruj go dowolnie owocami i listkami mięty. Sernik posypany cukrem pudrem lub polany polewą czekoladową, lukrem, np. lukrem
Zasmakuj KuchniSernik Izaura to przepyszne ciasto. Jest to połączenie murzynka i sernika, a że oba uwielbiam, to muszę przyznać, że sernik Izaura pokochałam od pierwszego kęsa. Ciasto czekoladowe w towarzystwie delikatnej, wilgotnej i bardzo puszystej masy serowej to zdecydowanie niebo w gębie. Dodatkowo sernik udekorowałam polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Całość wygląda znakomicie i tak też smakuje. Sernik
Gotuj z Prezesemwymagające dużej ilości składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nr 2 SERNIK WIEDEŃSKI Z ŻURAWINĄ I WIŚNIĄ Przepis znajdziecie tutaj . Klasyczny sernik ze słodkimi wstawkami w postaci owoców suszonych. Niezwykle puszysty i mokry. Wiśnie i żurawinę możecie zamienić na bardziej dostępne rodzynki. Nr 3 SERNIK ŁACIATY Przepis znajdziecie tuta j. Niezwykle prosty
zdrowo i aktywnielodów i chłodzących pyszności. Dlatego zawczasu posyłam dziś Wam absolutnie wspaniały deser! Delikatny, rozpływający się w ustach i rozlewający delikatny chłód po całym podniebieniu sernik na zimno w orzeźwiających smakach cytryny z miętą :) Puszyste biszkopciki na spodzie z lekko waniliową nutą, a na nich dwie kremowe warstwy sernika tak delikatnego, że ma się wrażenie dryfowania na chmurce(...)nawet w te gorące dni, Wasze kubki smakowe zatańczą taniec radości :) Ucierajcie zatem miętę i chłodźcie śmietankę na słodką ochłodę...i nie zapominajcie o nakryciach głowy i butelce wody! :) Sernik cytrynowo-miętowy na zimno Potrzebujesz: 1 paczka okrągłych biszkoptów 700g kremowego twarożku (np. President) 150ml śmietanki kremówki (bardzo zimnej) 150g cukru 2 łyżeczki żelatyny w proszku (+ ciepła woda
Kuchnia w Słońcu Skąpanawymagające dużej ilości składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nr 2 SERNIK WIEDEŃSKI Z ŻURAWINĄ I WIŚNIĄ Przepis znajdziecie tutaj . Klasyczny sernik ze słodkimi wstawkami w postaci owoców suszonych. Niezwykle puszysty i mokry. Wiśnie i żurawinę możecie zamienić na bardziej dostępne rodzynki. Nr 3 SERNIK ŁACIATY Przepis znajdziecie tuta j. Niezwykle prosty
Zdrowie i pysznie na talerzuFantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :) Składniki: herbatniki bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowykonfitura jagodowa, z czarnej porzeczki(...)formy, równomiernie rozprowadzić na dnie i bokach, ugnieść mocno używając np. szklanki o gładkich ściankach. Przykryć folią i wstawić do lodówki do schłodzenia. Twaróg i cukier utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, ciągle ucierając, następnie skórkę cytrynową i ekstrakt waniliowy, a na końcu sok z cytryny i śmietanę. Ubić mikserem. Przelać masę na ciasteczkowy spód, wstawić
głodny alergikmnóstwem bakalii. Ten delikatny bakaliowy sernik dosłownie rozpływa się w ustach. My uwielbiamy go jeść tego samego dnia po upieczeniu, gdy jest najbardziej puszysty i delikatny. Jeśli jednak wolicie bardziej zwarte serniki wystarczy go zostawić na noc w lodówce. Spróbujcie, polecam. Krojony jeszcze lekko ciepły, bo nikt nie chciał długo czekać Do przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową
Słodkie okruszkiWielkanocy nie wyobrażam sobie bez sernika. Najsmaczniejszy jest tradycyjny, pieczony w piekarniku. Mam dla Was sprawdzony przepis na pyszny sernik z olejem rzepakowym. Niebo w gębie. Delikatny, puszysty, rozpływający się w ustach. Gdy jadłam go pierwszy raz, zastanawiałam się, jaki to tajemniczy składnik sprawia, że sernik jest tak cudownie wilgotny. Gdy wreszcie zdobyłam przepis
dolcevitainmykitchenjest puszysty jak chmurka, jest zwarty i treściwy. Ale to też zależy od użytego sera. Polecam oczywiście prawdziwy twaróg w kostce. Chyba, że macie dostęp do naprawdę świetnej jakości sera z wiaderka. W większości przypadków są to jednak rzadkie, zawierające jakieś dziwne i niepotrzebne składniki sery, dlatego do serników pieczonych się nie nadają. A wracając do samego sernika - polecam wszystkim(...)sernikożercom. Może będzie to Wasz świąteczny sernik? ;) Czekoladowy spód : 100 g czekolady gorzkiej 115 g masła 2 duże jajka 115 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masa serowa : 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego 5 dużych jajek 200 g cukru pudru lub drobnego cukru kryształu 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml śmietanki kremówki
Opowieści z piekarnikaupiekłam - wysoki, puszysty, zwarty i o podobnej konsystencji do pianek - jest niesamowicie puszysty! Upiekłam go już kilka razy i zawsze wychodził idealnie. Po rozcięciu ciasta widać wręcz prześwity od pęcherzyków powietrza. Pieczenie wymaga nieco uwagi i dbałości, ale delikatność sernika całkowicie rekompensuje włożoną pracę. Na zdjęciach sernik, który upiekłam z połowy porcji. Blaszka 30x25 Składniki: 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego
Gotowanie i blogowaniekolejny przepis na fantastyczne ciasto błyskawiczne, które również można wykonać w wersji bez pieczenia! Ciasto przygotowane przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Puszysty biszkopty przykryty lekką, waniliową masą z serników homogenizowanych z dodatkiem soczystych brzoskwiń – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy składników ). Smacznego! SKŁADNIKI(...)mleko – 3 łyżki – herbatniki maślane – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Jajka wbijamy do misy, dodajemy cukier i cukier z wanilią – ubijamy 10 minut. Do puszystej masy dosiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 23-30 do suchego patyczka w 175C. Studzimy, odwracamy, wkładamy na blachę. Delikatnie nasączamy wodą z cytryną. GALARETKA
Ostra na Słodkospecjalność :) Jest przepyszny! Delikatny, puszysty, kremowy... Idealny! Piekę go na wszystkie święta, uroczystości oraz czasem bez okazji... I jest tak smaczny, że długo nie mogłam zrobić zdjęć! Bo zanim złapałam aparat, to sernika już nie było! Ale w końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto
dobra gospodyni dom wesołym czyni