Cześć! Serniki można robić na różne sposoby. To jest jedna z kilku moich propozycji :) Składniki: Na masę serową: * 1,2 kg sera tłustego zmielonego * 8 żółtek * 5 białek * 1 szkl. cukru drobno mielonego * 1 budyń waniliowy * 1 małe opakowanie cukru wanilinowego * ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy * 1/2 kostki masła * 100 ml śmietanki 30% Na ciasto(...)blaszki. Blaszkę wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciasto nakłułam widelcem i podpiekałam przez 20 minut. W tym czasie zrobiłam masę serową. Masło i żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę. Małymi porcjami dodawałam ser. Kiedy już uwierciłam składniki, dosypałam budyń, dodałam kilka kropel ekstraktu waniliowego oraz cukier wanilinowy. Zmiksowałam do momentu uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wlałam śmietankę
Pieprzyć z Fantazjąwyłącznie masę serową, bez ciasta. Wyjątek stanowi sernik królewski. Może z czasem pojawi się na tym blogu. Dziś jednak przepis na sernik, który piekłam na Wielkanoc, czyli sernik z dużą ilością bakalii. Podstawą jest oczywiście dobry ser - tłusty i wilgotny. Jeśli po zmieleniu okaże się zbyt suchy, można dodać kilka łyżek mleka. Wymieszać i odstawić na jakieś(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 180-200 stopni C. Podczas pieczenia utrzymywać stałą temperaturę 180 stopni C. Piec do "suchego patyczka" i rumianego wierzchu sernika. W czasie pieczenia sernik sporo wyrasta, potem jednak opada :( Żeby nie opadł za bardzo, po upieczeniu, wyłączyć piekarnik i ciasto zostawić w środku. Wyjąć z piekarnika po ok. godzinie
Weekendy w domu i ogrodziemasła POLEWA - klik Herbatniki kruszymy i łączymy z zimnym masłem. Najlepiej rękoma. Wykładamy na tortownicę, której dno wyścieliliśmy papierem do pieczenia. Dokładnie oblepiamy, zwłaszcza brzegi, aby w trakcie pieczenia sernik nie wypłynął. Pieczemy przez 10 min w 170 stopni na środkowej półce. Żółtka oddzielamy od białek. Otwieramy jogurty, budynie, odmierzamy cukier, olej oraz siekamy śliwki w drobne kawałki(...)żółtkami. powinna być szersza od garnka, tak, aby stabilnie stała. Ubijamy za pomocą miksera lub ręcznie. Musimy robić to w miarę energicznie, aby jajka się nie ścięły. Gdy staną się puszyste powoli dosypujemy cukier. Finalnie powinny stać się prawie białe. Miskę ściągamy z garnka i odstawiamy na chwilę, aby masa wróciła do normalnej temperatury. W tym czasie ubijamy na sztywno
Kuchnia od dwojgaMoże wyglądać, że to prosty jabłecznik, ale wcale nie prosty. To jest jabłecznik z dużą ilością jabłek i przepysznie chrupiącą kruszonką kurkumową. Smakuje obłędnie. Lekkie
Kuchnia ŁukaszaBomboloni, to tradycyjne pączki Włoskie, obtoczone w cukrze i nadziane kremem budyniowym. Są po prostu cudowne w smaku, mięciutkie, niezbyt słodkie, puszyste i leciutkie. Bomboloni
Kuchnia ŁukaszaUniwersalne ciasto drożdżowe Uniwersalne ciasto drożdżowe , czyli drożdżowe, które pasuje idealnie do wypieków słodkich i wytrawnych. Wypieki z takiego ciasta wychodzą na prawdę pyszne! Ciasto
Kuchnia Łukaszazaleca aby wszystkie składniki masy serowej po za kremówką były w temperaturze pokojowej do miski wkładamy żółtka ,cukier oraz cukier waniliowy, ucieramy tak długo aż uzyskamy jasną i puszystą masę. do masy żółtkowej dodajemy partiami twaróg, cały czas ucierając następnie dodajemy roztopione masło, proszek budyniowy oraz mąkę pszenną, miksujemy teraz potrzebujemy dwie miski w jednej ubijamy białka ze szczyptą(...)śmietankę kremówkę na koniec do masy twarogowo-jajecznej dodajemy ubite białka i ubitą śmietanę kremówkę, całość delikatnie mieszamy masę wykładamy na wcześniej już przygotowany herbatnikowy spód, wierzch wyrównujemy szpatułką sernik pieczemy w kąpieli wodnej przez około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 ºC (blaszkę z sernikiem wkładamy do większej blaszki którą wypełniamy gorącą wodą do połowy wysokości formy
Słodkie zapomnieniemusu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)- pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego(...)łyżki masła- 2-3 łyżki mlekaWYKONANIE:Masło ucieramy na puch, powoli dodajemy cukier i po 1 żółtku, cały czas ucierając. Gdy mamy puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce serek i serek mascarpone, ucieramy, aż uzyskamy puszystą masę.Odmierzamy szklankę masy i łączymy z kremem czekoladowo-orzechowym i łyżką kaszki kukurydzianej, do reszty utartej masy serowej dodajemy pokruszone pierniki, 2 łyżki
Wypisz WymalujSernik na kruchym cieście to jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych ciast w polskiej kuchni. W tym przepisie, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszny sernik, który jest idealnym dodatkiem do świątecznego stołu. Sernik ten będzie charakteryzował się delikatnym i kremowym wnętrzem, przyjemnym dla podniebienia, a także pysznym kruchym spodem. Przygotowanie tego sernika jest proste, a smak(...)częścią ciasta wyklejamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia, po wierzchu ciasto posypujemy kakao. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy wlewamy rozpuszczone zimne masło, wsypujemy budynie i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy twaróg i wszystko łączymy mikserem. W drugiej misce umieszczamy białka
Smakowite Daniajest wyłącznie dla miłośników serników, a zwłaszcza wielbicieli kokosa! Połączenie mąki kokosowej, nasion chia oraz białek jaj od Farma Białka to istna petarda! Składniki: 2 jaja 50 g białek jaj 40 g erytrytolu 400 g jogurtu typu greckiego 50 g mąki kokosowej 20 g nasion chia Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać białka
Truskawkowa Fiestaricotta, ser z wiaderka do serników czy philadelphia. Do muffin serowych możemy użyć żurawiny suszonej lub mrożonej (wcześniej należy ją rozmrozić). Ja zazwyczaj mam w domu suszoną i taką użyłam w tym przypadku. Alternatywą do żurawiny mogą być rodzynki. Wszystko w zależności od tego, co mamy w domu. Muffinki serowe z żurawiną są niezwykle puszyste, mięciutkie, delikatnie wilgotne
W Kawiarenceszampańska (Ciambella allo spumante) Puszysta babka z borówkami i jogurtem greckim (Ciambella con mirtilli e yogurt greco) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu
La grande e la piccola cuocaricotta, ser z wiaderka do serników czy philadelphia. Do muffin serowych możemy użyć żurawiny suszonej lub mrożonej (wcześniej należy ją rozmrozić). Ja zazwyczaj mam w domu suszoną i taką użyłam w tym przypadku. Alternatywą do żurawiny mogą być rodzynki. Wszystko w zależności od tego, co mamy w domu. Muffiny serowe z żurawiną są niezwykle puszyste, mięciutkie, delikatnie wilgotne
W Kawiarenceskładzie jest twaróg, to po wyjęciu babeczek z piekarnika, opadają one nieznacznie. Jeżeli zależy Wam na pięknie wyrośniętych, to należy postępować z nimi podobnie jak z sernikami, czyli studzić powoli, bez dużych zmian temperatury. Na 6 sztuk. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 60 g masła 100 g twarogu 100 ml mleka 80 g cukru trzcinowego 80 g mąki pszennej
Passions hobbies lifesera na sernik 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 100 g masła 1 szklanka cukru skórka otarta z pomarańczy 20 pierniczków nadziewanych w czekoladzie na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku 2 łyżki drobnego kokosu Przygotować ciasto piernikowe: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia