Mój narzeczony uwielbia serniki, dlatego postanowiłam zrobić mu sernik. Padło na tak zwany sernik nowojorski na kruchy spodzie. Składniki Spód: 2 żółtka 300 g mąki 100 g cukru 200 g masła Masa serowa 800 g serków Philadelphia 150 g śmietany 18% 1 i 1/4 szklanki cukru 3 jajka 1/4 szklanki mąki 3/4 aromatu waniliowego Wierzch(...)tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić do wystygnięcia. Serek Philadelphia ucieramy na puszystą masę z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy na wolnych obrotach miksera. Następnie należy dodać jajka i aromot waniliowy, całość wymieszać, na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i całość mieszamy mikserem
Delusional Trinewyobrażam sobie idealny sernik. Lekki jak puch, odrobinę mazisty i słodki w punkt. Dodatek malin sprawia, że jest orzeźwiający i wygląda niezwykle. Sprawdźcie! Składniki: spód: - 200 g czekoladowych herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy(...)było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 1h 10 min w 180 stopniach, Środek sernika nadal może wydawać nam się luźny, ale bez obaw, po ostygnięciu będzie idealny. Po upieczeniu możemy zostawić sernik do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie możemy przystąpić do wykonania polewy: W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy
Cook&Lovepuszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy do połączenia się. Dodajemy obie mąki, masło oraz sok z cytryny i miksujemy. Na końcu dodajemy żurawinę z rodzynkami i mieszam. Całość przekładamy na upieczony spód i pieczemy przez ok. 50-60 min. w 170 st. C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i czekamy, aż równomiernie opadnie. Na jeszcze ciepły sernik
Domowy Smak Jedzeniajakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina :) Można powiedzieć, że to taki trochę oszukany sernik, bo bez prawdziwego twarogu, ale gwarantuje że nikt się nie pozna, bo smak jest tak rewelacyjny, że jedyne pytanie jakie nasuwa się podczas jego jedzenia to "ciekawe czy zostanie(...)masy serowej. Patyczkiem do szaszłyków narysować esy floresy na serniku (dzięki temu kleksy staną się bardziej fikuśne i stworzą ładne wzory na pomarańczowym serniku). Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie boki powinny być upieczone, środek może się lekko trząść. Odstawić do całkowitego wystudzenia, sernik wtedy stężeje. Smacznego
DefinicjaSmakuSernik brzoskwiniowy z pianką bezową. Składniki : Ciasto : 1 kostka margaryny ( 25 dkg ) 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa : 50 dkg sera 1/2 kostki masła ( 10 dkg ) 1 jajko 1 budyń o smaku śmietankowym 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń ( połówki ) Piana bezowa : 5 białek 1 szklanka cukru(...)brzoskwiniami i równamy. Wyjmujemy pozostałe ciasto kruche z lodówki i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na wierzch naszego sernika. Do tego kawałka ciasta możemy dodać kakao,wtedy będziemy mieć kolorowy sernik :-) Pieczemy w temperaturze 180 C około 45 minut
Przepisy i porady kulinarneSernik Izaura to połączenie tradycyjnego sernika z… murzynkiem! Pyszna propozycja dla każdego łasucha! Co nam trzeba? na blaszkę ok 30/ 25cm Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (lub dobrej jakości z wiaderka) 6 jaj 2 budynie śmietankowe 200g cukru 100g masła Na masę murzynkową: 250 g margaryny lub masła jak ktoś woli 100g cukru 4 jajka 350g mąki(...)koniec dodajemy ubitą pianę i mieszamy. Masę kakaową wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia – w ilości około większej połowy ciasta. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy miękkie masło i stopniowo dodajemy ser, na koniec dosypujemy budyń w proszku i mieszamy całość. Masę serową wykładamy na masę kakaową, przykrywamy resztą masy kakaowej i lekko mieszamy
Latosiowydomsera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 15 dag suszonej moreli od HELIO masło lub margaryna do posmarowani kokilek kasza manna do oprószenia kokilek Wykonanie pysznych serniczków z morelami: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy
Izabelawkuchnijest delikatne w smaku i puszyste. Pięknie pachnie cytryną i amaretto, które dodałam do środka i do syropu. Migdałowe ciasto przyrządzam często i różnie jak to zwykle bywa. Piekłam je z polentą i agrestem , a nawet z rabarbarem . Migdały świetnie się komponują z kwaśnymi owocami. Ciasto migdałowe z serem z powodzeniem zastąpi tradycyjny sernik . W sezonie truskawkowym piekę migdałowe
codojedzeniaI kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy
Ostra na SłodkoNajwiększą popularnością na blogu cieszą się przepisy na brownie, a że ja całym sercem jestem również przy sernikach, postanowiłam to połączyć i stworzyć ciasto dwa w jednym! Jest obłędne! Mocno czekoladowy smak idealnie przełamuje delikatność sernika. Jest nie za słodkie, mięciutkie i wilgotne. Słodycz dla każdego, zwłaszcza na poprawę humoru w gorszy dzień! :) Niebiańskie sernikobrownie Składniki na masę(...)brownie: 200 g masła 150 g cukru pudru 3 jajka 50 g kakao 1 czekolada mleczna 100 g mąki gryczanej Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jajka, po jednym. A potem, stopniowo mąkę gryczaną i kakao. Na koniec dodajemy roztopioną (i lekko przestudzoną) w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce) czekoladę. Nie przestraszcie się, że coś jest
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Przepis na sernik. Od mojej Mamy. potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając
Szybko Tanio Smaczniełyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sposób przyrządzenia Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już(...)upieczonego biszkoptu wyciąć 2 prostokąty o długości i szerokości foremki w której będziemy przygotowywać sernik. Na spód foremki wyłożyć masę śmietanową, przykryć wyciętym biszkoptem, na biszkopt wylać tężejącą masę śliwkową i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na 2 godziny aby sernik stężał. Gotowy sernik
RAROSSApół szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier i żółtka ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy masę krówkową ( 2 łyżki odkładamy do pianki ) i dokładnie ucieramy, następnie dodajemy budynie w proszku i ser ( ja użyłam gotowy w wiadereczku, inny trzeba zmielić co najmniej trzy razy ), całość
IzabelawkuchniCześć! Serniki można robić na różne sposoby. To jest jedna z kilku moich propozycji :) Składniki: Na masę serową: * 1,2 kg sera tłustego zmielonego * 8 żółtek * 5 białek * 1 szkl. cukru drobno mielonego * 1 budyń waniliowy * 1 małe opakowanie cukru wanilinowego * ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy * 1/2 kostki masła * 100 ml śmietanki 30% Na ciasto(...)blaszki. Blaszkę wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciasto nakłułam widelcem i podpiekałam przez 20 minut. W tym czasie zrobiłam masę serową. Masło i żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę. Małymi porcjami dodawałam ser. Kiedy już uwierciłam składniki, dosypałam budyń, dodałam kilka kropel ekstraktu waniliowego oraz cukier wanilinowy. Zmiksowałam do momentu uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wlałam śmietankę
Pieprzyć z Fantazjąwyłącznie masę serową, bez ciasta. Wyjątek stanowi sernik królewski. Może z czasem pojawi się na tym blogu. Dziś jednak przepis na sernik, który piekłam na Wielkanoc, czyli sernik z dużą ilością bakalii. Podstawą jest oczywiście dobry ser - tłusty i wilgotny. Jeśli po zmieleniu okaże się zbyt suchy, można dodać kilka łyżek mleka. Wymieszać i odstawić na jakieś(...)pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 180-200 stopni C. Podczas pieczenia utrzymywać stałą temperaturę 180 stopni C. Piec do "suchego patyczka" i rumianego wierzchu sernika. W czasie pieczenia sernik sporo wyrasta, potem jednak opada :( Żeby nie opadł za bardzo, po upieczeniu, wyłączyć piekarnik i ciasto zostawić w środku. Wyjąć z piekarnika po ok. godzinie
Weekendy w domu i ogrodzie