sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:111/236)

Babka kajmakowa z solonym karmelem 109

Puszysta babka kajmakowa obficie polana wyrazistym, kremowym solonym karmelem. Po prostu w sam raz na stół Wielkanocny. Jest bardzo łagodna i miękka, nawet po kilku dniach

Kuchnia Łukasza
Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym 142

laktozy) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie. Zaczniemy od upieczenia sernika. Na początku należy upewnić się, iż ser ma gładką konsystencję. Jeśli nie, to trzeba go zblendować albo przepuścić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Kiedy masa ma już puszystą konsystencję dodać żółtka, po jednym w tym samym czasie. Do masy następnie dodajemy stopniowo biały

mecooks
Czekoladowe Brownie z masą serową 234

Mieliście kiedyś dylemat – czy upiec coś mocno czekoladowego, czy może ukręcić sernik? Ten przepis powstał właśnie z myślą o takich dylematach, a raczej po to, byśmy już więcej nie musieli takich dylematów rozstrzygać! 🙂 Ciężkie, wręcz ociekające czekoladą, wilgotne Brownie, przełamane smakiem puszystej serowej, śmietankowej masy, daje niepowtarzalnie pyszny smak. Wykończenie polewą czekoladą i […] Artykuł Czekoladowe Brownie

Domowe Torty
Lekkie ciasto bananowo-jogurtowe a la sernik bez sera 530

To ciasto jest lekarstwem na „mam ochotę na....”. To nadanie całości kilku składnikom, zrobienie z nich czegoś ,co będzie bardzo podzielne, aromatyczne, pyszne! Ten „serniczek” jest

Z Kuchni Do Kuchni
Szybkie ciasto z jabłkami. 421

 Pyszne, smaczne, puszyste, z warstwą domowych jabłek i niesamowicie szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami. Ciasto tak się spodobało gościom i rodzinie, że znikło ze

Kuchnia Łukasza
Ciasto serowa Zośka 522

twarogu mielonego 6 jajek 200 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 50 g rodzynek 150 g masła Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie ucierać dodając stopniowo po jednym żółtku. Dodać ser,rodzynki  proszek do pieczenia i budyń. wszystko dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie łyżką(...)połączenia się składników. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, a następnie wylać na sernik pianę z kokosem i piec ponownie 15 minut. Piana kokosowa 4 białka 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka

O kuchni z uczuciem
Sernik z porzeczkami 45

Sernik z porzeczkami to bardzo smaczne i eleganckie ciasto. Uświetni rodzinne uroczystości typu komunia, chrzciny, wesele, imieniny, urodziny. Jest bardzo uniwersalny i lubiany przez większość. Zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu bo sernik wychodzi bardzo smaczny a przy tym jest prosty do przygotowania. Zapraszam was tez po inne inspiracje do wpisu Przepisy na serniki. Smacznego! PRZEPIS SERNIK(...)czasie jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie do jajek dodajemy ser, aromat, budyń, mąkę oraz skórkę otartą z cytryny i jej sok. Potem miksujemy wszystko na bardzo wolnych obrotach miksera. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy godzinę w 180st. Studzimy. W końcu wierzch zimnego sernika smarujemy dżemem z porzeczki i posypujemy rodzynkami. Zimny sernik wstawiamy

Dorota Smakuje
Sernik w biszkopcie orzechowym 174

fajnie się prezentuje i smakoszom serników powinno przypaść do gustu. Trochę czasu trzeba poświęcić na wykonanie, ale ja pracę rozłożyłam sobie na dwa dni. Jednego dnia upiekłam biszkopt i sernik, a drugiego przełożyłam ciasto, ale oczywiście można zrobić to tego samego dnia. Przepis znalazłam  tutaj  jak szukałam ciasto z ciastem orzechowym. Składniki: (blacha 20x25) Biszkopt(...)placki. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować i wylać masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 160 stopni C. Dobrze wystudzić.  Masa maślano-śmietanowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Partiami dodawać śmietanę i lekko zmiksować. Masę podzielić na dwie równe

talerz przyjemności
Sernik delikatny jak pianka 91

Składniki : 250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna 7 dużych jajek w temperaturze pokojowej 250 g drobnego cukru można dać trochę więcej jeśli lubicie słodsze serniki +50g 1 kg twarogu mielonego w temperaturze pokojowej 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła roztopionego 10 g cukru waniliowego 1 szczypta soli Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać(...)jasną puszystą masę, masa powinna podwoić swoją objętość, następnie dodać partiami twaróg mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodać budyń (proszek) i mąkę zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło całość zmiksować. Do masy serowej dodać ubitą śmietanę oraz białka delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Nie miksować już mikserem! Sernik przelać

KUCHNIA POLSKA
Sernik przekładany s. Anastazji 144

Witajcie poświątecznie ; ) Zapraszam Was na sernik, który podbije Wasze serca- szczególnie jeśli jesteście sernikomaniakami, jak ja ; ) Przepis zaczerpnęłam z zasobów s. Anastazji, bo wiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu(...)wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki : 1 kg sera wiaderkowego niesłodzonego 350 g cukru drobnego (lub 400 g cukru pudru) 10 jaj 2 budynie śmietankowe 20 dag margaryny 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy żółtka, następnie ser wymieszany z budyniowym proszkiem i proszkiem

Domowe ciasta
Sernik gotowany z kokosem 151

pracę, Wam też polecam tę firmę :) Sernik polecam Wam szczególnie, podobny robiła moja babcia, wspomnień smak :) Składniki: 500 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 100 g miękkiego masła 150 g cukru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek mleka 75 g wiórków kokosowych około 15 prostokątnych herbatników Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać cukier, cały czas(...)keksówki o wymiarach 21 x 11 cm wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylać połowę masy serowej, przykryć drugą warstwą herbatników. Następnie wylać pozostałą masę serową i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Sernik obciążyć i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem usunąć obciążenie, a sernik oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
sernik z jabłkami 186

łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek  3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto(...)puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 124

sernik (w wiaderku) - 1 jajko - 150g masła  - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii - 1/4-1/3 szklanka cukru Ciasteczka degestive rozkruszyć. Masło rozpuścić. Dodać do pokruszonych ciasteczek i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą wyłożyć formę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Jajko utrzeć z cukrem na gładką i puszystą masę(...)masie serowej, delikatnie przyciskając je do masy. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec przez ok.45-50 minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself