Puszysta babka kajmakowa obficie polana wyrazistym, kremowym solonym karmelem. Po prostu w sam raz na stół Wielkanocny. Jest bardzo łagodna i miękka, nawet po kilku dniach
Kuchnia Łukaszalaktozy) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie. Zaczniemy od upieczenia sernika. Na początku należy upewnić się, iż ser ma gładką konsystencję. Jeśli nie, to trzeba go zblendować albo przepuścić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Kiedy masa ma już puszystą konsystencję dodać żółtka, po jednym w tym samym czasie. Do masy następnie dodajemy stopniowo biały
mecooksMieliście kiedyś dylemat – czy upiec coś mocno czekoladowego, czy może ukręcić sernik? Ten przepis powstał właśnie z myślą o takich dylematach, a raczej po to, byśmy już więcej nie musieli takich dylematów rozstrzygać! 🙂 Ciężkie, wręcz ociekające czekoladą, wilgotne Brownie, przełamane smakiem puszystej serowej, śmietankowej masy, daje niepowtarzalnie pyszny smak. Wykończenie polewą czekoladą i […] Artykuł Czekoladowe Brownie
Domowe TortyTo ciasto jest lekarstwem na „mam ochotę na....”. To nadanie całości kilku składnikom, zrobienie z nich czegoś ,co będzie bardzo podzielne, aromatyczne, pyszne! Ten „serniczek” jest
Z Kuchni Do KuchniPyszne, smaczne, puszyste, z warstwą domowych jabłek i niesamowicie szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami. Ciasto tak się spodobało gościom i rodzinie, że znikło ze
Kuchnia Łukaszatwarogu mielonego 6 jajek 200 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 50 g rodzynek 150 g masła Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie ucierać dodając stopniowo po jednym żółtku. Dodać ser,rodzynki proszek do pieczenia i budyń. wszystko dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie łyżką(...)połączenia się składników. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut, a następnie wylać na sernik pianę z kokosem i piec ponownie 15 minut. Piana kokosowa 4 białka 150 g cukru 150 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka
O kuchni z uczuciemSernik z porzeczkami to bardzo smaczne i eleganckie ciasto. Uświetni rodzinne uroczystości typu komunia, chrzciny, wesele, imieniny, urodziny. Jest bardzo uniwersalny i lubiany przez większość. Zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu bo sernik wychodzi bardzo smaczny a przy tym jest prosty do przygotowania. Zapraszam was tez po inne inspiracje do wpisu Przepisy na serniki. Smacznego! PRZEPIS SERNIK(...)czasie jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie do jajek dodajemy ser, aromat, budyń, mąkę oraz skórkę otartą z cytryny i jej sok. Potem miksujemy wszystko na bardzo wolnych obrotach miksera. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy godzinę w 180st. Studzimy. W końcu wierzch zimnego sernika smarujemy dżemem z porzeczki i posypujemy rodzynkami. Zimny sernik wstawiamy
Dorota Smakujefajnie się prezentuje i smakoszom serników powinno przypaść do gustu. Trochę czasu trzeba poświęcić na wykonanie, ale ja pracę rozłożyłam sobie na dwa dni. Jednego dnia upiekłam biszkopt i sernik, a drugiego przełożyłam ciasto, ale oczywiście można zrobić to tego samego dnia. Przepis znalazłam tutaj jak szukałam ciasto z ciastem orzechowym. Składniki: (blacha 20x25) Biszkopt(...)placki. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń w proszku i mąkę. Zmiksować i wylać masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temp. 160 stopni C. Dobrze wystudzić. Masa maślano-śmietanowa: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Partiami dodawać śmietanę i lekko zmiksować. Masę podzielić na dwie równe
talerz przyjemnościSkładniki : 250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna 7 dużych jajek w temperaturze pokojowej 250 g drobnego cukru można dać trochę więcej jeśli lubicie słodsze serniki +50g 1 kg twarogu mielonego w temperaturze pokojowej 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła roztopionego 10 g cukru waniliowego 1 szczypta soli Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać(...)jasną puszystą masę, masa powinna podwoić swoją objętość, następnie dodać partiami twaróg mieszając po każdej dodanej łyżce. Do masy dodać budyń (proszek) i mąkę zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło całość zmiksować. Do masy serowej dodać ubitą śmietanę oraz białka delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Nie miksować już mikserem! Sernik przelać
KUCHNIA POLSKAWitajcie poświątecznie ; ) Zapraszam Was na sernik, który podbije Wasze serca- szczególnie jeśli jesteście sernikomaniakami, jak ja ; ) Przepis zaczerpnęłam z zasobów s. Anastazji, bo wiedziałam, że się nie zawiodę. Przy tym serowym przekładańcu potrzebujecie kilka godzin czasu tylko dla niego:) Ale smak wszystko Wam wynagrodzi: delikatne blaty serniczka wiedeńskiego zespolone warstwą pomarańczowej galaretki, wzmocnione biszkoptami i osłodzone warstwami czekoladowego kremu(...)wychodzi standardowa blacha: 25 x 36 cm. Składniki na serniki : 1 kg sera wiaderkowego niesłodzonego 350 g cukru drobnego (lub 400 g cukru pudru) 10 jaj 2 budynie śmietankowe 20 dag margaryny 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy żółtka, następnie ser wymieszany z budyniowym proszkiem i proszkiem
Domowe ciastapracę, Wam też polecam tę firmę :) Sernik polecam Wam szczególnie, podobny robiła moja babcia, wspomnień smak :) Składniki: 500 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 100 g miękkiego masła 150 g cukru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek mleka 75 g wiórków kokosowych około 15 prostokątnych herbatników Masło utrzeć na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać cukier, cały czas(...)keksówki o wymiarach 21 x 11 cm wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylać połowę masy serowej, przykryć drugą warstwą herbatników. Następnie wylać pozostałą masę serową i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Sernik obciążyć i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem usunąć obciążenie, a sernik oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyłyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek 3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto(...)puszystą masę. Następnie dodać ser, budynie i olej. Krótko zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasernik (w wiaderku) - 1 jajko - 150g masła - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii - 1/4-1/3 szklanka cukru Ciasteczka degestive rozkruszyć. Masło rozpuścić. Dodać do pokruszonych ciasteczek i dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą wyłożyć formę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Jajko utrzeć z cukrem na gładką i puszystą masę(...)masie serowej, delikatnie przyciskając je do masy. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec przez ok.45-50 minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia. Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego
CookYourself