sernik puszek - 1239 przepisów (strona:5/83)

cynamonowy sernik z brzoskwiniami 180

zupełnie zmienić smak ciasta. W taki właśnie sposób nasz ulubiony sernik zmieniłam szczyptą cynamonu, który całkiem dobrze komponuje się z brzoskwiniami z puszki. Połączenie może bardziej jesienne, ale nie od dziś wiadomo, że sernik jest dobry na każdą okazję.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru(...)łyżki kakao 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 7 białek 125 g masła 2 łyżeczki cynamonu puszka brzoskwiń Składniki ciasta zagnieść, podzielić ciasto na dwie nierówne części i wstawić do lodówki na godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 161

u0105 wstawiamy na 10 min do gor\u0105cej wody i podgotowujemy.\r","Do krem\u00f3wki dodajemy cynamon i p\u00f3\u0142 puszki masy.\r","Mieszamy.\r","Ciasto smarujemy mas\u0105 lub robimy z niej paski."]} Drukuj Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa(...)stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku. Polewa Puszkę z masą wstawiamy na 10 min do gorącej wody i podgotowujemy. Do kremówki dodajemy cynamon i pół puszki masy. Mieszamy. Ciasto smarujemy masą lub robimy z niej paski. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-dyniowy-na-ciasteczkowym-spodzie/ MieszamWGarnku   Artykuł Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki

Mieszam w Garnku
Sernik ananasowy na zimno 132

Lubicie serniki ? Jeśli tak, to świetnie się składa, bo mamy dla Was przepis na sernik ananasowy na zimno . Do jego zrobienia wykorzystaliśmy ananasy z puszki, ponieważ świeży ananas powoduje, że galaretka nie tężeje, a masa serowa może zrobić się gorzka. Można temu zapobiec, gotując świeży owoc prze kilka minut, lecz “puszkowa” wersja sernika jest szybsza(...)delicje się nie poprzesuwały. Wstawić do lodówki do stężenia sernika z ananasem. W tym czasie sok z ananasów uzupełnić wodą do 600 ml, przelać do garnka, zagotować. Rozpuścić w nim pozostałe dwie galaretki cytrynowe, pozostawić do wystygnięcia. Na serniku rozłożyć resztę ananasowych krążków, wylać zimną galaretkę. Sernik ananasowy na zimno wstawić do lodówki do stężenia galaretki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

niecodziennikpary
Sernik czekoladowo-kajmakowy 158

kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 197

kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Sernik czekoladowo-kajmakowy 342

kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła(...)około 1,5 litra gorącej wody). Najpierw piec około 50 minut w temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik

Bullio
Puszysty sernik z brzoskwiniami 941

puszystością to nie przesada. Oto przepis mojej babci na pyszny sernik z brzoskwiniami. Potrzebna 1 puszka brzoskwiń. Blacha do pieczenia 25 na 35 cm. Masa serowa – te składniki utrzeć na masę: • 0,5 kg sera białego mielonego • 1 jajko • 1 budyń śmietankowy • ½ szklanki cukru pudru • ½ kostki masła Spód – z tych składników wyrobić ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 kostka(...)drobne kawałki brzoskwinie. Całość zalewamy ubitym puchem! Posypujemy resztką ciasta ze spodu. Całość wkładamy do piekarnika na 50 do 60 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Artykuł Puszysty sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Królestwo Deserów

Królestwo Deserów
Sernik krówka 165

piekarnika nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i sernik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: Czekoladę połamać i razem z masą krówkową, która została w puszce, roztopić na parze. Polewą udekorować wierzch sernika i poukładać orzechy włoskie. Smacznego 😊 Źródło:  klik

Słodka Strefa
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 203

spróbować, tym bardziej póki są jagody :) 'sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym' Składniki: * spód: - 2 jajka - 2 łyżki (płaskie) cukru - 90g białej czekolady - 50g masła - 2,5 łyżki mąki pszennej * masa serowa: - 1kg sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki(...)150C i piec 40-50 minut, aż ciasto dobrze się zetnie. Po upieczeniu, delikatnie obkroić ciasto od brzegów tortownicy. Zostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu, sernik umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Przed podaniem przygotować sos. Jagody umyć, dodać cukier, wodę i przesmażyć je na niewielkim ogniu. Wystudzić. Ciasto pokroić na kawałki i każdy

CookYourself
Sernik z ananasem na słonawym spodzie 272

puszki Dodatkowo: cukier puder do oprószenia sernika Przygotowanie: Przygotowujemy spód sernika. Paczkę krakersów (150 g) rozdrabniamy w misie blendera. Następnie mieszamy je szybko z rozpuszczoną margaryną (lub masłem). Krakersami wykładamy spód wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy, ugniatamy ręką (mi pomagała z radością córeczka). Tortownice ze słonawym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. Przygotowujemy sernik

Słodkie okruszki
Kremowy sernik śmietankowy na lekko słonym spodzie z masłem orzechowym 263

Formę z sernikiem wstawić do większego naczynia, na dno którego wlać wodę - powinna sięgać do około 2/3 wysokości formy. Można również zamiast tego wstawić na niższy poziom piekarnika szerokie naczynie wypełnione wodą. Parująca podczas pieczenia woda zapobiegnie wysuszeniu sernika.  Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 stopni i pieczemy przez około 2 godziny. Góra sernika równomiernie lekko zarumieni(...)czasie ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem polać dowolną polewą - polecam krówkową, wystarczy tylko wyjąć ją z puszki i rozprowadzić równomiernie po powierzchni sernika. Górę można posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.  Sernik jest wilgotny i bardzo delikatny w strukturze. Nie rośnie podczas pieczenia, ale też i nie pęka. Zresztą, sami musicie go spróbować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik na zimno z brzoskwiniami 275

wiaderka. Sernik robi się błyskawicznie. Save Print sernik na zimno z brzoskwiniami Autor:  zjemto Czas przygotowania:  20 minuty Czas gotowania:  Całkowity czas:  20 minuty   Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżkami cukru pudru Składniki 1 puszka brzoskwiń w syropie 600 g serka homogenizowanego(...)Wszystkie brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki i układamy na masie serowej jak widać na zdjęciach. Następnie całość zalewamy galaretką i zostawiamy w lodów na jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Smacznego Rada Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 The post Sernik na zimno

zjem to blog kulinarny
Sernik krówkowy na spodzie Oreo 181

sera mascarpone 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki drobnego cukru (można pominąć, bo sernik jest dość słodki) 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g czekolady z Daim (opcjonalnie) Wierzch: ½ puszki masy krówkowej 70 g czekolady deserowej lub mlecznej 2 łyżki masła Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze(...)minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Masę krówkową rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Jeśli jest bardzo zbita można ją podgrzać w rondelku lub wstawić puszkę do gotującej się wody i chwilę podgrzewać. Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej

Mania Gotowania
Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy 304

wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący wypiek. Mimo że jest bardzo delikatny i puszysty, ma “kruchą” strukturę – jak najlepsze serniki. Nie potrzebuje on tłuszczu – wystarczy słodzone mleko skondensowane z puszki (niesłodzone się nie nadaje). Jestem pewna, że to jedno z tych ciast, do których będziecie wracać. Pamiętajcie tylko, żeby studzić go stopniowo(...)lubi przeciągów (termoobiegu) i w żadnym wypadku nie można go jeszcze ciepłego wstawiać do lodówki – musi wystygnąć. Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy: 1 kg twarogu 3-krotnie mielonego lub bardzo gęstego sera wiaderkowego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego ( 530 g) 6 dużych jajek 3 budynie waniliowe / śmietankowe (po 35 g) opcjonalnie: cukier puder do posypania

Poezja smaku
Sernik morelowy puch 3420

sernik jest idealny do zrobienia późną wiosną oraz latem. Zimą również się sprawdzi. Wystarczy użyć owoców z puszki. To bardzo prosty, super delikatny i lekki sernik bez pieczenia. Nuta świeżych owoców moreli lub brzoskwiń sprawia, że smakuje cudownie! Ja robię go bez spodu, ale jeśli lubisz by coś Ci chrupało tam na dole, to polecam wyłożyć blaszkę

AniaGotuje.pl