sernik pod - 1000 przepisów (strona:17/67)

651. Wiejski z piekarnika 132

cytrynowy sernik z serka wiejskiego z borówkami i miodem Cudowna skorupka się zrobiła, następnym razem tylko wsadzę go na noc do lodówki ^.^Śniadanie pod tytułem.. mam czas.... ups, nie mam czasu xdNoo, tak bo nie byłabym sobą gdybym się nie poparzyła choć raz na dwa dni.Przepis:200g serka wiejskiegook.70-100g mielonego serajajko20g waniliowego proszku budyniowegoskórka starta z cytrynysok

More food, love and dreams
Dynia na zimę wraz z poradami 233

garnka, zmielić blenderem na gładką masę ***. Sok, który powstał podczas pieczenia trzeba wylać. Puree zagotować na małym ogniu****, doprowadzić do wrzenia, uwaga dynia lubi bulgotać , więc lepiej podgrzewać pod uchyloną pokrywką. Koniecznie na małym ogniu, bo dynia niekiedy lubi się przypalić. W przypadku odmian wodnistych gotować do momentu aż woda zredukuje się o 1/3. Wrzącą dynię przekładać do słoików, natychmiast(...)wszelki wypadek ustawiam słoiki w pojemniku, na wypadek gdyby jakiś pękł. Puree z dyni idealnie nadaje się do zupy dyniowej, robiłam też z niego niby pączki z lukrem pomarańczowym , sernik dyniowy i ciasto drożdżowe. Do dyni fajnie pasują takie przyprawy jak: cynamon, ziele angielskie, kminek, goździki, gałka muszkatołowa. *Aktualizacja, w 2015 roku zakupiłam 10 kg dyni piżmowej

moj przepis na
Deserowy consensus - Seromakowiec 351

pod swój gust :) Składniki na spód:1,5 szkl. mąki pszennej125 g masłapół szkl. cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 żółtkaMasa makowa:40-50 dag maku500 ml mleka4 białka szczypta soli do białek 1 szklanki cukru4 łyżki kaszy manny kilka kropel aromatu waniliowegoMasa serowa:1 kg sera twarogowego (w wiaderku 3-krotnie mielony na sernik

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik dyniowo - czekoladowy, zebra 375

piękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu. Przygotowany na spodzie z kruchego, bardzo chrupkiego ciasta. Idealny dla fanów i dynii i czekolady. Składniki na foremkę 24 cm: 120 g mąki orkiszowej pół na pół(...)warstwy pod ciężarem masy będą rozlewać się same, a jeśli nie to rozpłyną się w piekarniku pod wpływem temperatury wstawić do nagrzanego piekarnika do 180`C i piec 15 minut, następnie zmiejszyć temperaturę do 150`C i piec kolejne 75 minut. Sernik jest upieczony, gdy boki są ścięte, środek pozostanie drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
sernik w 4 kolorach na zimno 179

wody i odstaw do ostudzenia. Po około 30 minutach wylej na sernik ostudzoną zieloną galaretkę i znowu schowaj na około 30 minut do lodówki. Rozpuść dwie łyżki żelatyny w połowie szklanki gorącej wody. Odstaw. Gdy zielona galaretka już stężeje ubij dwa białka z szczyptą soli, a pod koniec ubijania dodaj jedną łyżeczkę soli. Żółtka utrzyj z 4 łyżkami cukru(...)folią i schowaj ponownie na około 30 minut. Przygotuj galaretkę czerwoną.  1 i 1/2 galaretki rozpuść w półtorej szklanki wody.  Ostatni etap to wylać wystudzoną galaretkę na sernik, schować go do lodówki, odczekać 30 minut i częstować się . SMACZNEGO> CMOK

Pasje Jolki
Sernik dyniowo-kajmakowy 147

masę serową. Ser przekręcić przez maszynkę. Wymieszać ser z masą kajmakową, cukrem i żółtkami.  Pod koniec dodać pure z dyni, proszek budyniowy i cynamon. Z białek ubić pianę. Pianę dodać do masy serowej - delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód ciasteczkowy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, stawiając na dno piekarnika naczynie z wodą

kolorowotorcikowo
Świąteczny tort makowo - pomarańczowy 190

pewnością wcześniej przygotowujemy sobie listę zakupów, ale również wypieków.  Na moim stole świątecznym zabraknąć nie może sernika oraz makowca.  W tym roku natknęłam się na pięknie wyglądający tort na stronie Moje Wypieki. Nie byłabym sobą gdybym przepisu nie zmodyfikowała pod siebie samą. Największą zmianą jest likier pomarańczowy, zastąpiony wódką o tym smaku i dużą ilością soku ze świeżo

ChilliJemy
Rany cięte oraz kłute i najlepsze ciasto bananowe 179

ciachnęłam sobie za jednym zamachem trzy palce, a już udało mi się uszkodzić przy krojeniu fig do sernika (o którym będzie niedługo, bo wyszedł pierwszorzędny). Rana była troszkę głębsza niż zazwyczaj, bo nóż mi wjechał w palec prostopadle, a nie pod jakimś przyjemniejszym kątem, ale zakleiłam wszystko plastrem i stwierdziłam, że chyba jeszcze od tego nie umrę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 200

najlepiej całą noc.Przed podaniem udekorować połamanymi ciasteczkami.Smacznego!A teraz Wam się przyznam do małego bubla... Gdybym ten sernik robiła dla gości, byłabym podłamana. Kiedy bowiem wkładałam go do lodówki nie zauważyłam, że mi się półka lekko obsunęła, i tortownica stała pod lekkim kątem. Przez to jest odrobinę wyższy z jednej strony, co widać na zdjęciu...Oczywiście, żadna to tragedia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z polewą toffi 181

Wspaniały, delikatny sernik z polewą tofii, migdałami i rodzynkami. Sernik na wzór kupnego, ale nie ma jak to domowy. No i udało się, wyszedł przepyszny:) Składniki: Ciasto 150 g margaryny 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polewa toffi 80 g masła 80 g cukru 2 łyżki śmietanki kremówki Masa serowa 1 kg. twarogu sernikowego(...)rondla i podgrzewaj na wolnym ogniu. Podgrzewaj do momentu, aż masa odparuje, zbrązowieje i zgęstnieje. Pod koniec masa może szybko gęstnieć. Jeżeli uznasz, że wyszła zbyt gęsta lub gdyby polewa się zwarzyła, dodaj jeszcze trochę śmietany, wymieszaj i chwilkę podgotuj. Wystudzony sernik polej i udekoruj polewą toffi, posyp rodzynkami i migdałami. Wstaw do lodówki na całą noc. Smacznego. Podoba

Smaczne Potrawy
I znów ta truskawka. SERNIK Z TRUSKAWKAMI. 200

świeżych, czerwonych i pachnących,polanych słodką, zimną śmietanką w upalne dni. Pałaszowane pod starą jabłonią.co prawda, obecnie szukam czegoś bardziej wyrafinowanego.. tyle, że właściwe po co?Najlepiej smakują te najprymitywniejsze rozwiązania.Im mniej składników, tym bardziej mogę cieszyć się głębią smaku głównej bohaterki. I serniki bardzo lubię. Postanowiłam połączyć... smak sernika z sezonową euforiąna truskawki. Kwintesencja przyjemności

W kuchni Karmel-itki
Sernik z ziemniakami 339

gwarantuję że jest pysznie. Nie wiem czemu do tej pory przepis nie znalazł się na blogu mimo iż często go piekę. Szczególnie jeśli są jakieś święta i uroczystości. Sernik jest długo wilgotny i świeży, właśnie dzięki dodanym ziemniakom. Kto nie piekł niech spróbuje. Składniki: 1,2 kg twarogu 30 dag cukru 20 dag masła 8 jajek 1 budyń śmietankowy(...)ubić z szczyptą soli na sztywno dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Pod koniec wsypać rodzynki obsypane mąką i wymieszać. Blachę o wymiarach 30*23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i piec w 180 stopniach przez 60 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić sernik na 30 minut uchylając lekko drzwi piekarnika. Zimny sernik polać lukrem

Ala piecze i gotuje
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 169

zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka żelatyny(...)Przed podaniem udekorować sernik śmietaną ubitą na sztywno z dwiema łyżkami cukru pudru. Smacznego! Moją drugą propozycją, na ósmy tydzień roku, jest ciasto, które towarzyszy mi od trzech lat na każdym wyjeździe wakacyjnym. Jak już kiedyś pisałam, moją mojego małża tradycją wakacyjną, są wyjazdy na Flamberg , w związku z tym, że jest to wypad pod namioty w sam środek

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pomarańczowy sernik z zapiekaną polewą kawową. 153

Chociaż ten sernik piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki:   Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki(...)stopni przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 125 stopni i piec 90 minut.   Pod koniec tego czasu przygotować polewę do zapieczenia. Kawę rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Obydwie śmietany i cukier puder dokładnie zmiksować. Dodać rozpuszczoną i przestudzoną kawę – wymieszać. Sernik ( po 90 minutach pieczenia w 125 stopniach) wysunąć z piekarnika i rozprowadzić na nim równomiernie polewę

Nie tylko w kuchni
Sernik krakowski 262

Zapraszam łasuchów do wypróbowania :) Smacznego! CIASTO - Składniki: 250 g mąki 125 g masła, schłodzonego 125 g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 jajko +dodatkowe żółtko do posmarowania wierzchu sernika Wykonanie: Do mąki dodajemy cukier, masło, jajko i siekamy je i szybko zagniatamy. Następnie wkładamy je na godzinę do lodówki. Po tym czasie odkrawamy 2/3 ciasta, a pozostałą część wkładamy(...)wykładamy na podpieczone ciasto kruche. Pozostałe ciasto wałkujemy dosyć cienko i wycinamy paski, które układamy pod skosem na wierzchu masy serowej, tak by utworzyła kratkę. Na końcu smarujemy paski ciasta żółtkiem. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 50 - 60 min w 170 stopniach. Sernika nie wyjmujemy od razu z piekarnika, czekamy na jego ostudzenie w piekarniku (z zamkniętymi drzwiczkami

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania