Już tyle razy pisałam, że uwielbiam serniki i często je piekę, ale napiszę jeszcze raz...uwielbiam je. Tym razem upiekłam pyszny czekoladowy sernik i podałam z kremem śmietankowym i dużą ilością kruchych ciasteczek. Może nie wygląda tak ładnie jak sobie go wyobrażałam, ale jest pyszny. Może upieczecie na niedzielę? Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera(...)dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno blaszki wykładamy biszkoptami, a na biszkopty równomiernie masę serową. 2. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Wystudzony kroimy na takie kawałki jakie chcemy podać
Izabelawkuchnidodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wykładamy na przygotowany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120'C i pieczemy przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwi piekarnika i pozostawiamy w nim sernik(...)składników. Odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzony mus wykładamy na wierzch sernika i wstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. * użyłam ciastek degistive ** waga owoców po odsączeniu Notes - podczas pieczenia sernik rośnie. Nie należy się tym martwić, gdyż po wyjęciu z piekarnika równo opada - mus można zrobić również ze świeżych owoców. Wtedy należy dodać odrobinę cukru do musu
Wędrówki po kuchniwszystko sernik gotowany został zjedzony. W moim domu nic się nie zmarnuje...he,he...Wczoraj podjęłam się kolejnej próby... Moje wątpliwości rozwiały się kiedy sernik gotowany spróbowałam. Udał się! Odetchnęłam i w końcu bez obaw mogłam się cieszyć smakiem tego nieznanego przeze mnie jak dotąd ciasta. Sernik jest bardzo puszysty i smakuje jak sernik pieczony(...)masła 2 łyżeczki golden syropu Zacznij od przygotowania spodu do sernika. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wysyp na dno formy pokrytej papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie delikatnie dociskając. Sernik nie będzie pieczony ale po zastygnięciu będzie łatwiej go wyjąć i podzielić na kawałki. Wstaw spód do zamrażalki na czas przygotowania serowej masy. Do przygotowania sernika potrzebujesz
codojedzenianiż dodawać stopione. Sernik nie lubi wysokich temperatur . Wtedy gwałtownie rośnie i pęka, a następnie opada. Najlepiej piec w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Najlepsza temperatura pieczenia to zakres 130-140 stopni . Czas automatycznie wydłuża się. Suchy sernik jest mało zachęcający, zapycha, mało kto to lubi. Na to też jest sposób: upiec go w piecu parowym(...)cukru Masło rozdrobnić na mniejsze kawałki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao oraz cukier. Palcami rozetrzeć wszystko razem (podobnie jak kruszonkę). Ciasto rozsypać na dno formy, w której będzie piekł się sernik. Ugnieść i uformować równy spód. Schłodzić w lodówce przez około 15-20 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i podpiec schłodzone ciasto przez około 15 minut. masa
Codzienna kuchnia niecodziennamleka lub maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 20 minut. MASA SEROWA: - 750 g sera twarogowego z wiadereczka (do wypieku serników) - 3 białka - 1 całe jajko - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 60 g cukru pudru - 1 opakowanie przyprawy do sernika (w zastępie dodaj 1 cukier waniliowy(...)które układamy w kratownicę na serniku. Ciasto pieczemy w piekarniku, grzanie dół i góra - to bardzo ważne przy sernikach, dzięki temu sernik piecze się równomiernie i nie pęka przy pieczeniu, zachowuje równą powierzchnię. Sernik piekłam 1 godzinę i 20 minut w temp 165 stopni C. Sernik studzimy całkowicie. Nigdy nie kroimy gorącego ani ciepłego sernika. Serdecznie
SMYKWKUCHNIposłużą do dekoracji sernika. Sernik piec w 180 st.C przez ok. 15 minut. W międzyczasie gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , a gdy lekko przestygnie wlać ją do reszty masy serowej i dodać łyżkę kakao, zmiksować. Po 15 minut pieczenia sernika otworzyć drzwiczki piekarnika i na wafelki Prince Polo wylać czekoladową masę serową. Dalej(...)piec, tym razem w 170 st.C przez ok. 45 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Dla wyjaśnienia: sernik pieczemy na dwa razy, by uniknąć zmieszania się białej masy serowej z ciemną :) Upieczony sernik wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Polewa czekoladowa: Czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej
Nastoletnie Wypiekaniecieplutko :) Dzisiaj przychodzę do Was z sernikiem, niezwykle pysznym i mocno piernikowym z dużą ilością rodzynek i nadziewanych pierniczków w czekoladzie. Taki sernik obowiązkowo musi znaleźć się na świątecznym stole. Przygotowanie do pieczenia to raptem pół godzinki i do piekarnika. Mało naczyń napaćkanych, a wypiek wyjątkowy. Spiszcie recepturę i koniecznie upieczcie. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na masę(...)następnie w rzędach układamy pierniczki. 3. Do pieczenia: Na pierniczki wylewamy masę serową. Uważamy, żeby pierniczki się nie przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 5. Podanie
Izabelawkuchniserniczka spróbować. Nie miałam wyjścia i go upiekłam. Sernik z rosą okazał się mocno wilgotny, długo trzymający świeżość i bardzo smaczny. Ten kto jeszcze go nie jadł zachęcam do próbowania. Polecam ! Składniki ciasto 200 g mąki 125 g masła 80 g cukru pudru 2 żółtka 8 g proszku do pieczenia(1 łyżeczka) masa serowa 1 kg sera trzykrotnie mielonego(...)masy serowej. Całość przelać do formy do pieczenia. Sernik piec około 60 minut w 180 stopniach. beza: białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu otrzymania sztywnej piany. Około 10 minut przed upływem 60 minut pieczenia wyjąc ciasto na chwilę. Nałożyć pianę na sernik. Piec jeszcze około 15-20 minut. Na bezie powinna pojawić się
Ciasta z tradycjamiSernik inny niż wszystkie. Smaczny, nawet bardzo:) Kolory, hmm wygląda trochę plastykowo, ale nie jadamy kolorów codziennie. Poprawia humor, szczególnie w taki szary dzień jak dziś. "(...) więc chodź pomaluj mi świat na żółto i na niebiesko; niech na niebie stanie tęcza, malowana twoją kredką(...)" Przepis znalazłam na Moje Wypieki. Składniki na spód: 120 g ciastek pełnoziarnistych 50 g masła(...)przez około 60 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. *sernik pieczemy w kąpieli wodnej lub umieszczając poziom niżej w piekarniku żaroodporne naczynie z wrzącą wodą; przed pieczeniem sernika w kąpieli wodnej formę należy dwukrotnie uszczelnić folią aluminiową owijając ją od zewnątrz. Śmietankowa chmurka: 250 ml śmietany kremówki
Blondynka Gotujekoniecznie :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 małe jajka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 kisiele cytrynowe ( 38 g każdy ) 15 dag masła lub margaryny(...)sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej lekko mąką, wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, oprószamy bułką tartą, a następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut
Izabelawkuchnisernik nowojorski smakuje rewelacyjnie i to nie tylko moje zdanie ale też wszystkich szczęściarzy, którzy mieli okazję go spróbować…;) Poza tym dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej i niskiej temperaturze pieczenia sernik wyszedł równiutki, nie opadł i nie popękał… cudo! Zapraszam na sernik nowojorski i życzę smacznego :)!Sernik nowojorskiSkładniki:(UWAGA: wszystkie składniki powinny być(...)piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec około 2 godziny 15 minut. Można pod koniec pieczenia na wierzch położyć kawałek folii aluminiowej na wierzch, żeby się nie przypiekł za bardzo. Po upieczeniu bardzo ostrożnie wyjąć i zdjąć folię, studzić na kratce. Po wystudzeniu wstawić do lodówki na około 12 godzin.Smacznego Źródło: http://foodforahungrysoul.blogspot.de/2010/12/new-york-cheesecake.htmlPost Sernik nowojorski pojawił się poraz pierwszy
UgotujmyTo.plpamiętam ten swój pierwszy sernik, bez żadnego problemu byłam w stanie przypomnieć sobie ten moment. Historia, jak wiele innych. Pierwszy sernik zrobiony z przepisu babci. Dziś piekę serniki w przeróżnych smakach. Bawię sie tym pieczeniem, a już najbardziej lubię kroić kawałek świeżo upieczonego ciasta i częstowac kogoś, patrzeć, jak nabiera widelczykiem kawałek miękkiej masy i smakuje(...)przez 45 – 50 min. Wierzch : 9. Serek mascarpone wymieszać łyżką ze śmietanką i cukrem pudrem. 10. Masę wyłożyć na sernik 10 – 12 min przed końcem pieczenia. 11. Przestudzony sernik udekorować posiekanymi pistacjami i ziarenkami granatu. 12. Smacznego! Artykuł Sernik pistacjowy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniagęstej kwaśnej śmietany 18 % półtorej szklanki mąki tortowej 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka przyprawy do piernika Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie taki z wiadereczka ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 70-80 minut do ładnego zrumienienia sera w temperaturze 170 stopni. Sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin
Izabelawkuchniżyczę :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag masła lub margaryny Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny(...)proszku, dodajemy ser, wlewamy śmietankę i dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy kaszę mannę i ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładamy na kilka godzin do lodówki. 5. Podanie
Izabelawkuchnitaki, jaki robiła moja Babcia. Z twarogu z kostki, a nie z wiaderka, dzięki czemu ma naturalny kwaskowaty posmak. W masie serowej znajdujemy oczywiście rodzynki, a sam sernik pieczemy z charakterystyczną kratką na wierzchu, którą po ostudzeniu oblewamy lukrem. Sernik dla tradycjonalistów, zdecydowanie! ;). Składniki: (na blaszkę 20x30 cm) Ciasto kruche: 180 g zimnego masła(...)kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, zwartego ciasta. Uformować z ciasta kulę, 2/3 wyłożyć na spód blaszki o wymiarach 20x30 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia (sernik w blaszce o tych wymiarach wychodzi bardzo wysoki. Spokojnie można upiec go również w nieco większej blaszce, np. 25x35 cm). Dobrze podociskać w dno formy i ponakłuwać widelcem
Nastoletnie Wypiekanie