sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:393/617)

Sernik czekoladowy z malinami 184

proszek budyniowy powinny stworzyć gładką, jednolitą masę. Wylewamy na dobrze ugnieciony spód i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (czas orientacyjny, polecam sprawdzanie patyczkiem - przestajemy piec w momencie, gdy patyczek po wyjęciu jest suchy).      Kiedy skończymy wylizywać garnki i sprzątać ochlapane kafelki w kuchni, możemy zabrać się za polewę. Rozpuszczamy więc czekoladę(...)tylko trochę ostygnie, dodajemy śmietankę i masło, ubijamy mikserem do czasu jak masa zgęstnieje. Polewę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, dzięki czemu łatwiej będzie się rozsmarowywać na serniku. Do czynu zabieramy się, kiedy ciasto będzie miało co najmniej temperaturę pokojową; nakładamy polewę na całość, pamiętając o bokach. Całość wykańczamy malinami, które fantastycznie uzupełniają intensywnie czekoladowy smak. Mogą

sama złodycz
Deser ptasie mleczko z niespodzianką 170

mojprzepisna.pl | Deser ptasie mleczko z niespodzianką Na przyjazd siostrzyczki postanowiłam zrobić coś pysznego i lekkiego. Deser w smaku podobny do wedlowskiego ptasiego mleczka, jest jednak z

moj przepis na
Domowe wafelki Knoppers 476

Dzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla

moj przepis na
Domowe wafelki Kinder Bueno 185

mojprzepisna.pl | Domowe wafelki Kinder Bueno Pyszne wafelki przypominające w smaku wafelki Kinder Bueno. Dla mnie smakują wyśmienicie, sam krem bardzo mi smakował, a jak jeszcze doszły

moj przepis na
Kilka załatwionych spraw i sernik czerwono-biały 168

komponuje się ze słodką masą serową. C. wcina z zapałem, a on przecież wybredny w kwestii serników jest. Wygląda fantastycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie musicie spróbować!Waniliowy sernik z musem żurawinowym (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive60 g masła20 g kakaomus żurawinowy:250 g świeżej żurawiny40 g cukrusok(...)pudrusok z 1/2 limonki6 płatków żelatynydodatkowo:10 g białej czekoladyCiastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Wlać rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie połączyć.Masą wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce 20 minut.Podpiec w 180 st. C. 10-12 minut.Ostudzić.Żurawinę umieścić w garnku z cukrem, sokiem i cynamonem. Gotować, aż żurawina popęka, a płyn częściowo odparuje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik w polewie z chałwy 319

klasycznego sernika. Był przepyszny.  *foremka 24*24 cm Składniki: paczka herbatników maślanych 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na polewę: 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mleka 1 średni batonik chałwy waniliowej (100 g) Ser zmielić dwukrotnie maszynką lub blenderem.  Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Rozpusta 172

tradycyjne, serników. Ciasto było przeznaczone na specjalną okazję- zakończenie pewnego bardzo ważnego etapu… i myślę, że sprawdziło się znakomicie, bo kilka osób koniecznie chciało znać przepis J Więc podaję J   Tego słodkiego połączenia nie zapomniecie długo;) Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny + marmolada

Domowe ciasta
sernik z truskawkami i kruszonką 141

składniki na kruchy spód: 180 g mąki pszennej 30 g kakao 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
sernik z brzoskwiniami 143

prób upieczenia sernika takiego, żeby się nie powstydzić przed rodziną - to raz a dwa musiał mi smakować. Ten przepis składa się z kilku przepisów a do tego modyfikowanych na własne potrzeby i zgodnie z upodobaniem smakowym. Składniki: Ciasto: * 2,5 szklanki mąki pszennej * 250 g margaryny *  5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z jabłkami 118

sernikami nie przepada, ale ten posmakował mu bardzo właśnie za sprawą jabłek. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), troszkę zmieniony, bo na większą blaszkę. Polecam Wam bardzo i miłego piątku życzę :-) Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto kruche: 130 g masła 250 g mąki pszennej  90 g cukru  3 jajka (żółtka osobno) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Mąkę

kruche babeczki
Wielkanocne gniazdka serowe na słodko 130

sernik mieszamy w misce. Wszystkie składniki na masę kokosową mieszamy w drugiej misce. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Foremkę na muffiny smarujemy olejem, do każdej wkładamy po około 2 łyżki masy serowej. Na wierzchu każdego serniczka układamy wiórki koksowe, tak, aby tworzyły gniazdo i  aby w środku zostało miejsce na czekoladowe jajeczka. Serniczki pieczemy przez około

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka z budyniowa pianka 185

Podobnie jak serników, również rodzajów szarlotek jest nieskończenie wiele. W naszym domu ostatnio furorę robił Kisielowiec (klik) . Ostatnio postanowiliśmy wrócić jednak do bardziej tradycyjnych smaków, czego efektem jest wspaniale aromatyczny i pachnący w całym domu jabłecznik. CIASTO: 3 szklanki mąki 250 g zimnego masła lub margaryny 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia FARSZ

Kuchnia od dwojga
Czekoladowe ciasto drożdżowe z serem i truskawkami 205

Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i odstawić. Twaróg zmiksować z cukrami, jajkiem i mąką ziemniaczaną na gładką pastę. Wmieszać delikatnie ubite białka i wylać masę serową na czekoladowe ciasto. Ułożyć połówki truskawek obok siebie i całość oprószyć zimną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez

https:KKuchniaMniam
Kakaowe ciasto z rabarbarem 169

rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Jagielnik rabarbarowy Dżem rabarbarowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem Kompot z rabarbaru Lemoniada z rabarbaru ------------------------------------------------------------- Kakaowe ciasto z rabarbarem Czas przygotowania:  120 minut Proporcje na formę o wymiarach 30 x 40 cm Składniki Na ciasto: 250 g zimnego masła 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania