Teraz sernik z gotowanego sera przekładany trzema plackami kruchego ciasta. Składniki: na kruche ciasto: 400 gramów mąki 200 gramów masła 150 gramów cukru pudru 3 jajka 1/2 proszku do pieczenia na ser: 1 kg sera waniliowego z wiaderka (u mnie z Biedronki) 150 gramów masła 300 gramów cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka olejek(...)jajka zagotowujemy ciągle mieszając Do mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dobrze mieszamy i wlewamy do masy serowej Do gorącej masy dodajemy kilka kropel zapachu pomarańczowego Gorącym ciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu posypać z wierzchu cukrem pudrem. Jeśli dla kogoś jedna i druga wersja podania będzie za słodka, to sernik jest też smaczny bez ozdabiania
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comczas, ale któregoś dnia sama sobie wjechałam na ambicję. Nie poprzestałam na wypróbowywaniu sprawdzonych przepis. Poszłam dalej i stworzyłam własne proporcje. W taki sposób powstał sernik Jasia i Małgosi.Składniki spodu:2 paczki herbatników,1/4 kostki masła.Herbatniki pokruszyć dokładnie. Można to zrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem(...)garnuszku, dodać masło i mleko. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem.Drobne rady odnośnie pieczenia sernika:* Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem.* Żeby sernik był wilgotny i nie popękał można
Codzienna kuchnia niecodziennaWODA: 180ml MLEKO 1,5%: 70ml KSYLITOL: 5g PRZYPRAWA DO PIERNIKA: 1/2 łyżeczki KAWA ROZPUSZCZALNA: 3 płaskie łyżeczki 45kcal B2 W9 T1 Wszystkie składniki wlej/wsyp do
fitolarun.blogspot.comSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku(,President ) 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 8 żółtek 8 białek 2 całe jaja
w mojej kuchniprzetestowania odżywkę białkową ze sklepu KULTURYSTYKA.COM Nie miałam jeszcze okazji do napisania recenzji, najpierw chciałam wypróbować ją w przepisach jak i pod czystą, zalecaną postacią, czyli zmieszaną z mlekiem lub wodą. Na początek kilka słów o produkcie: Suplement diety KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional to wysokiej jakości ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego o wysokiej wartości biologicznej zawierający szerokie spektrum aminokwasów. Odżywka(...)zapachem przypomina mi shake, czyli jak najbardziej jestem na TAK. Jak dotychczas wykorzystałam ją do sernika oraz placków na które podaję tutaj przepis. Wczoraj pierwszy raz piłam ją zgodnie z zaleceniem czyli rozpuszczoną w wodzie/mleku. Poszłam na kompromis i zmieszałam wodę z ciepłym mlekiem, odżywka bez problemu się rozpuściła nie pozostawiając żadnych grudek, smakiem przypomina koktajl mleczny więc jej wypicie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnaprawie. Nie poddałam się, zaparcie dążyłam do zrobienia sernika-jagielnika, który od kilku dni chodził mi po głowie. Jak wyszedł? Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach :D SKŁADNIKI: JAGIELNIK: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 2 małe banany 2 kaki garść suszonej morwy 2 łyżki oleju kokosowego odrobina mleka migdałowego 2 łyżki słodzika (ksylitol, stewia, miód) POLEWA: 33g czekolady
healthy dreamsCiasteczkowy spód, puszysty sernik i słodki sos krówkowy. Niebo w gębie! Polecam :) Składniki Ciasteczkowy spód: 150 g kruchych ciastek/ herbatników 40 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego, zmielonego w temperat urze pokojowej 200 g masła w temperaturze pokojowej ¼ szkl. cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 g krówek 50 ml mleka 2 łyżki kaszy(...)Krówki rozpuścić w mleku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dodać twaróg, jajka oraz rozpuszczone krówki. Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec wsypać przesianą mąkę ziemniaczaną oraz kaszę mannę, wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód ciasteczkowy. Piec w 160 st.C około 50-60 minut (czas pieczenia zależy od Waszego piekarnika!) Upieczony sernik powinien być ścięty
Nastoletnie Wypiekaniedodaje mu biała polewa i pokrojone trufle. Arystokracja wśród serników. Mój ulubiony. Idealny na święta Bożego Narodzenia. Składniki: Tortownica 22 cm Ciasto: ½ szklanki mąki pszennej 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g twarogu w kostce 4 jajka 2 łyżki mleka w proszku ½ szklanki mleka skondensowanego 3 łyżki miodu prawdziwego(...)wyłożonej pergaminem tortownicy, lekko docisnąć palcami do formy, włożyć do lodówki na czas robienia masy serowej. Masa serowa: Twaróg w kostce umieszczamy w misce, wlewamy mleko skondensowane , wsypujemy mleko w proszku oraz budyń, z wanilii wydrążamy ziarenka i dodajemy do masy serowej, wbijamy jajka wlewamy miód i całość misujemy blenderem do uzyskania gładkiej kremowej masy. Jeśli nie mamy blendera
Wanilia i Kardamonbiałego półtłustego1 szklanka cukru1 budyń śmietankowy lub waniliowego1/2 szklanki oleju2 żółtka + 3 całe jajka2 szklanki mleka, a jeśli ser wilgotny to mleka mniej1 paczka wiórek kokosowych -100 g - na wierzch ciastaPrzygotowanie :Ser mielimy, jajka ucieramy z cukrem - mikseremDo masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, budyń, mleko i olej- ucieramy mikserem około 15 min.Piekarnik nagrzewamy do 180 *CDużą foremkę o wymiarach(...)smarujemy tłuszczem, wylepiamy ją cienko rozwałkowanym ciastem (boki też ), wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godz.Z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę, wykładamy ją na podpieczony sernik, posypujemy wiórkamiDopiekamy około 15 min., wiórki muszą przybrać złoty kolor. Sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach
Proste Potrawytrochę jak lody kawowe z domowej cukierni. Zapraszam. SERNIK CAPPUCCINO Składniki : s pód: 2 opakowania ciastek typu Oreo 1/2 szklanki zaparzonej kawy masa serowa: 1 kilogram twarogu ( nie sera z wiaderka!) 3 ł yżki kaw y cappuccino (proszek) 150 g cuk ru cukier lub ekstrakt waniliowy 2 łyżki mlek a w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)tywno z cukrem pudrem. Galaretkę rozrabiamy w 1 szkla nce gorąc ej wody , a następnie studzimy. Połowę tężejącej galaretki mieszamy delikatnie z ubitą śmietaną , przekładamy na ostudzony sernik. Całość wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę
Bon appetit mon amiepewno bedzie smakowal kazdemu.Nie zachwyci jednak smakoszy liczacych kalorie,bo dodatek 2 kubkow 18 % smietany to spora dawka kalorii i tluszczu.Ja jednak pozostane przy moich serniczkach z dodatkiem mleka kokosowego ( zdrowszy profil tluszczowy) pieczonych bez kapieli wodnej,a rownie kremowych,wilgotnych i rozplywajacych sie w ustach.Skladniki na spod ciasta:200 g owsianych ciasteczek lub innych70 g masla Skladniki na mase(...)foli aluminiowej na krzyz i i ustawic w wiekszej formie wypelnionej goraca woda,tak by siegala na wysokosci 2 cm tortownicy.Sernik piec 45 minutsmietane rozmieszac z cukrem pudrem.Wylac na sernik i piec dalsze 15 minutwyjac z piekarnika,cienkim nozem uwolnic rant sernika.studzic na kratce,nastepnie najlepiej przez noc w lodowceschlodzony sernik podawac z owocami jagodowymi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik zainspirowany przepisem ze strony Domowe Wypieki. Wyszedł przepyszny, słodki, mięciutki i idealnie płaski. Z dekorowaniem poszło mi troszkę gorzej, ale dopiero się rozkręcam ;) Ilość składników w przepisie dostosowana jest do tortownicy o średnicy 24 cm. Tutaj znajduje się przelicznik form do pieczenia. Na stronie Domowe Wypieki znajdziecie oryginalny przepis dla tortownicy o średnicy(...)czas przygotowania reszty składników. 3. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy do całkowitego rozpuszczenia cukierków i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Do robota kuchennego wrzucamy twaróg i cukier. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy
My Culinary Artsię nie wyleje, bo słoiczki są zakręcone. Do słoiczków możecie zapakować różne desery - ciasta ucierane czy sernik na zimno. A spośród znajdujących się na blogu przepisów możecie skusić się na panna cottę - w wersji tradycyjnej, śmietankowo - waniliowej na żelatynie, lub wegańskiej z mlekiem kokosowym i agarem . * Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu i umilą wypady
Chilli Czosnek i Oliwaróżne smaki i różne bakaliowe dodatki, jeden ze śmietanką drugi z żelatyną. Jednak podstawą paschy jest mleko lub biały ser/twaróg z dodatkiem żóltek, masła i cukru. Moja pierwsza pascha wyszła świetna i bardzo mi smakowała. Smakiem przypomina po prostu taki słodki sernik na zimno tyle, że ma nieco mniej zwartą konsystencję. Myślę, że pascha napewno wpisze się
Monia miesza i gotujezamkniętym pudełku lub zawinięta w folię. Babka marmurkowa jest znakomitym ciastem obok mazurków czy wielkanocnych serników. Koniecznie wypróbujcie na tegoroczne święta! Składniki: (na formę keksówkę o wymiarach 20x10 cm) Ciasto: 200 g miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 1/4 szkl mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki
Nastoletnie Wypiekaniepołączyć w jednym wypieku! Koniecznie wypróbujcie! Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi z książki Dr Oetker "Wyborne serniki". Składniki: Na ciasto drożdżowe: 50 g masła lub margaryny 375 g mąki pszennej 7 g (torebka) suszonych drożdży 50 g cukru Szczypta soli 200 ml mleka Na masę serową: ok. 5-6 jabłek (w zależności od wielkości) 7 łyżek soku z cytryny
MyCookBook.plśmiesznie, bo i sam przepis jest śmiesznie prosty. Pierwszy i zarazem najłatwiejszy z serii serników na zimno, otwierający sezon. Ulubieniec większości gospodyń jak i dzieci. Zapraszam. Sk ład ni ki: 4 galaretki o różnych kolorach (według upodobań) 2,5 szklanki mleka 400 ml kremówki 1 szklanka cukru 8 łyżeczek żelatyny
Garniec MagalieBardzo delikatne i kruche roladki-ciasteczka. Niezbyt słodkie ale o to mi chodziło. Wypełnione delikatnym twarożkiem i żurawiną, polane gorzką czekoladą. Zapraszam do wypróbowania :)opakowanie ciasta
Mienta blogSezon truskawkowy w pełni - zapraszam więc na pyszny sernik na zimno z owocami , które lubię najbardziej :) SKŁADNIKI 300g truskawek1 galaretka truskawkowa250 ml śmietany kremówki100g cukru pudru1 op. cukru waniliowego100ml mleka15g (3 łyżki) żelatyny450g twarogu śmietankowegookrągłe biszkopty - ok 15 sztukna tortownicę 23 cm1/3 szklanki wody 2 łyżeczki cukru2 łyżeczki soku z cytrynyPRZYGOTOWANIEGalaretkę truskawkową przygotowujemy wg. przepisu(...)opakowaniu - rozpuszczając w 1/2 litra wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodając oba cukry. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę -gdy trochę przestygnie dodajemy 2 łyżki twarogu - mieszamy. Masę mieszamy z ubitą śmietaną i resztą twarogu - miksujemy. Biszkopty ponczujemy - w 1/3 szklanki wody rozpuszczamy cukieri dodajemy sok z cytryny. Nasączone biszkopty układamy na dnie tortownicy. Przykrywamy masą serową
Moje Kuchenne Rewelacje