sernik na mleku - 2000 przepisów (strona:33/134)

Chatka Baby Jagi - sernik na zimno 711

Ciasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania, czyli Chatka Baby Jagi. Poniższe ciasto to sernik na zimno przełożony herbatnikami i udekorowany czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Jestem pewna, że spodoba się oraz posmakuje dzieciom jak i dorosłym :) Składniki: 36 sztuk herbatników, np. pełnoziarnistych 0,5 kg sera zmielonego 250 g miękkiego masła (ponad 1 kostka!) 1 szklanka cukru pudru(...)białą masą, a na środek ułożyć resztę masy kakaowej. Całość delikatnie złożyć, formułując kształt trójkąta. Przygotowany sernik zawinąć w folię przezroczystą i schować do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Na sam koniec czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ewentualnie wlać łyżkę mleka lub śmietany. Roztopioną czekoladą polać ciasto. Od razu udekorować wiórkami kokosowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Kroić dopiero

Ugotować
Sernik kajmakowy z jeżynami 156

powinien z wierzchu być ścięty i w środku niezbyt wiotki. W razie potrzeby dopiekać z funkcją termoobiegu w 130 oC. Upieczony sernik wyjąć i wystudzić. Udekorować rozpuszczoną czekoladą (1 czekolada gorzka, 2 łyżki masła, pół szklanki mleka

Czerwień i błękit
Sernik Cappuccino 243

Sernik Cappuccino.  Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko

vaniliowoczekoladowa
Serniczek red & blue z owocami 117

250 g sera białego 2 szkl mleka 8 łyżek cukru sok z połowy cytryny 400 ml mrożonych malin 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka niebieska lub turkusowa

Gotowanie jest łatwe
Mini serniczki na zimno z galaretką, malinami i borówkami 231

Jeśli nie macie foremek, w których można by zrobić małe serniki - można z podanych poniżej proporcji po prostu zrobić pełnowymiarowy sernik :)   Składniki: 250 g sera sernikowego, potrójnie mielonego 250 g serka mascarpone 8-10 łyżek mleka skondensowanego słodzonego (może być z tubki) 1,5 łyżki żelatyny spożywczej 1/3 szklanki wrzątku 2 szklanki owoców 2 galaretki owocowe

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Piernikowy jagielnik 205

Pozycja obowiązkowa na święta!Zamiast typowego sernika lub piernika, nowoczesne i zdrowe rozwiązanie.Składniki:200 g kaszy jaglanej 0,5 l mleka roślinnego100 g margaryny PALMA firmy Bielmar1/2 puszki mleka kokosowego1 szkl. skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej1/3 szkl. stewii w proszku + 2 łyżki cukru brązowego lub 1/2 szkl. brązowego cukru + 2 łyżki cukru brązowego2 łyżki kakao naturalnego2

Czarnawisienka
Sernik z mlekiem 143

sera twarogowego (dałam wiaderkowy "Mój Ulubiony" z Wielunia) 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 cukier waniliowy 6 jajek 100 g rodzynek Polewa: 100 g czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Spód: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Następnie dodawać stopniowo mąkę(...)pieczenia i posypać delikatnie kakao (kakao można dodać także do ciasta i otrzymamy dwukolorowy sernik). 2. Masa serowa: Rodzynki sparzyć i ostudzić. 4 białka ubić na sztywno. 2 jajka i 4 żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodać ser, olej, mleko, budynie i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać łopatką. Masę przelać

Na Ciasteczkowych Papierach
Niefortunna pomyłka z pysznym efektem. SERNIK BANANOWY PIECZONY. 191

pomyłki stał się autorski;/ na tortownicę o śr. 28 cm spód: 180 - 200g (paczka) okrągłych biszkoptów  200g masła sernik: 1,5 szklanki cukru 4 jaja 1kg twarogu (może, nie musi być zmielony) 2 budyni śmietankowe 1/2 szklanki zimnego mleka 5 małych, przejrzałych bananów 150g miękkiego masła polewa: 100g masła 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru(...)wysmarowałam tłuszczem, wylepiłam masą i wstawiłam do pieca. Podpiekłam 5-7 minut w 180 stopniach. Jajka ubiłam z cukrem bardzo dokładnie, aż masa wyraźnie pojaśniała. Budyń dobrze rozrobiłam w mleku. Do jajek dodałam ser, zmiksowałam. Następnie wlałam budyń, dodałam miękkie masło i dokładnie wymieszałam. Na końcu banany zmiksowałam na gładką pulpę i dodałam do masy serowej. Połączyłam wszystkie składniki

W kuchni Karmel-itki
Sernik krówkowy 168

mleka oraz: 25 g migdałów w słupkach Migdały uprażyć na suchej patelni na lekko złoty kolor. Cukierki pociąć na mniejsze kawałki, wrzucić do rondelka, dodać mleko. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukierki rozpuszczą się całkowicie i powstanie jednolita, gładka masa. Zdjąć z ognia, odstawić na chwilę - masa zacznie gęstnieć. Nie wolno czekać zbyt długo bo masa zastygnie. Schłodzony sernik

maniapieczenia
Sernik z rosą na konfiturze 178

rosy zniknął błyskawicznie.  Sernik z rosą na konfiturze  Składniki : spód : 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko 100 g masła 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru masa serowa : 1 kg twarogu 1,5 budyniu waniliowego 3 jajka 3 żółtka 3/4 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka drobnego cukru(...)minut w 180 stopniach (do zarumienienia). Masa serowa: do miski przekładamy ser, dodajemy jajka, żółtka, cukier, budyń, mleko, olej i aromat - całość miksujemy do połączenia składników. Podpieczony spód ciasta wyciągamy z piekarnika, smarujemy konfiturą. Na wierzch wykładamy masę serową. Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut.   Beza: Do miski przekładamy białka, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik z malinami w wersji FIT 614

ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu (można więcej) 1 łyżka ekstraktu z wanilii skórka i sok z 1/2 limonki 200g świeżych malin do dekoracji: 8 kostek gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka płatki migdałowe świeże maliny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ser miksujemy z ksylitolem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej, dodajemy jaja oraz jogurt i miksujemy dalej. Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy oraz(...)piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 60 minut. Pod sernik wstawiamy blachę wypełnioną gorącą wodą. Dzięki pieczeniu sernika w kąpieli wodnej ciasto będzie delikatniejsze i nie opadnie. Ciasto studzimy i wstawiamy do lodówki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Polewamy ciasto, posypujemy migdałami (opcjonalnie) i dekorujemy malinami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Sernik gotowany 152

Pyszny sernik bez pieczenia...przygotowany na Dzień Kobiet .. 1 kg twarogu zmielonego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej  1,5  szklanki cukru 0,5 kostki masła 1/3 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajko Dodatkowo: biszkopty  Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Margarynę z cukrem zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną(...)mleku i roztrzepanymi jajkami oraz twaróg.Gotować cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.Na blachę wyłożyć biszkopty,wylać masę  i przykryc biszkoptami.Odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Wszystkie składniki polewy podgrzać w rondelku. Odstawić na 15-20 minut i wylać na sernik. Zostawić w lodówce aż polewa zastygnie

Moje domowe kucharzenie
SERNIK " LION" ( BEZ PIECZENIA ) 167

ryż preparowany 1 i 1/2 kubka mleko 1/4 szkl. mleka  czekolada mleczna 200 gram Masa II: twaróg chudy 500 gram masło orzechowe 300 gram mleko skondensowane słodkie 305 ml ( jedna mała puszka ) żelatyna 5 łyżeczek + mleko 1/2 szkl. mleko 3/4 szkl. Wierzch: masa krówkowa 4 łyżki (np. gostyńskie) mleko 100 ml. kakao ekstra ciemne 2-3 łyżki orzechy(...)ugnieść.  Masa I: Mleko podgrzać w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę i rozpuszczać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada będzie płynna. Lekko przestudzić i dodać ryż. Wymieszać i wyłożyć na spód.  Masa II: W misie umieścić twaróg. Dodać mleko, mleko skondensowane i masło. Dokładnie zmielić blenderem lub robotem kuchennym. Żelatynę rozpuścić w mleku. Odstawić na 10 minut

Kuchnia Paulettes
Sernik na ciasteczkach 119

lodówki. Twaróg, jajka, ekstrakt, mąkę i mleko skondensowane starannie miksujemy na gładka masę (nie może być w niej grudek). Wylewamy masę serową do formy. Pieczemy w naparowanym piekarniku (na spód piekarnika wkładamy żaroodporne naczynie lub formę do ciasta wypełnioną wrzątkiem) rozgrzanym do temperatury 170st. Ciasto pieczemy przez około 1 godzinę. Po upieczeniu sernik całkowicie chłodzimy w lekko uchylonym, wyłączonym

Gotowanie moimi oczami