jest bardzo pyszny, taki najlepszy. Połączenie sernika z chałwą, malinami i czekoladą jest cudowne. Do tego bardzo cieniutkie kruche ciasto. Czy może być coś pyszniejszego niż kawałeczek sernika rozpływającego się w ustach? A jak jest u Was? Lubicie serniki? Zapraszam :) Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 płaska
IzabelawkuchniWielkanoc nie może zabraknąć sernika. Dzisiaj polecam sernik drezdeński - bardzo smaczny. Składniki: Ciasto kruche: 2 szkl. mąki pszennej 3 żółtka 3/4 szkl. cukru 3/4 kostki margaryny 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 jaja 150 g cukru 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z pół cytryny 1 kg twarogu półtłustego(z wiaderka) 1 op.cukru wanilinowego(...)mleka 5 jaj 150 g margaryny 150 g cukru szczypta soli Wykonanie: Ciasto kruche szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki. Gotujemy budyń z mleka i cukru. Zaraz po ugotowaniu wrzucamy pokrojoną margarynę i mieszamy by się rozpuściła. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Schłodzone kruche ciasto równą warstwą wykładamy na wysmarowaną i oprószoną mąką blaszkę. Masa serowa
Pyszności Słodkościoczywiście najzdrowsze same na surowo, wspaniale dopełniają również swoim orzeźwiającym smakiem przeróżne wypieki i desery. P omarańczowy orzeźwiający sernik o aksamitnie kremowej konsystencji zwieńczony przepysznym pomarańczowym kremem, należy do takich właśnie podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka(...)Wymieszać. Dodać sok i skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C. Piec sernik przez 1,5 godziny. Gotowy sernik jest sprężysty i ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin
maniapieczeniaCiasto kruche z bezą kokosową to przyjemny i bardzo smaczny deser na każdą okazję. Pyszne ciasto kruche z delikatną bezą o kokosowym smaku, polane odrobiną czekolady. Ciasto, którego smak długo się pamięta. W tym cieście wykorzystałam mrożone białka, które zostały po wcześniejszym robieniu pączków. Białka można mrozić i przechowywać około miesiąca w zamrażarce. Przed wykorzystaniem białka, należy tylko rozmrozić(...)swoich właściwości. Do przygotowania ciasta kruchego pod bezę wykorzystałam mieszankę — ciasto kruche z mąki Szymanowskiej Polskie Młyny , która zdecydowanie ułatwiła cały proces przygotowania. Przygotowując ciasto, należy dodać tylko masło i jajko, gdyż mieszanka w swoim składzie zawiera już mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia i cukier. Ciasto można wykorzystać jako spód do szarlotek, serników, tart lub zrobić z niego kruche
Kuchcik gotujejuż wyporcjowane- w sam raz do filiżanki ciepłego mleka w chłodny, zimowy prawie już wieczór… Ten przepis powstał w mojej głowie bardzo spontanicznie- zostało mi trochę kruchego ciasta, a że lubimy bardzo sernik w wersji piankowej- wybór padł na miniaturowe „oszukane” serniki. Aby jednak odnieść się do wyglądających zza każdego rogu Świąt- zdecydowałam się na piernikową kruszonkę, zamiast(...)tradycyjnej. Efekt? Kruchutka babeczka z sernikowym wnętrzem i porzeczkowym nadzieniem o piernikowej nucie. Nie za słodko- w sam raz wieczorową porą;) Składniki na ciasto kruche ( ok . 12 sztuk babeczek) 1 ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki cukru cukier waniliowy 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Z podanych składników zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Masa
Domowe ciastaktórej użyłam była okrągła, porcelanowa i miała średnicę 25- centymetrów. Budyń śmietankowy zatąpić można budyniem waniliowym. Lubisz owoce? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Sernik Oreo z winogronami . The post Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką appeared first on MeCooks
mecooksSernik to ulubione ciasto mojej rodziny. Często go piekę i wymyślam nowe wersje. Ten sernik wyszedł mi bardzo pyszny. Idealnie kruche ciasto i aksamitna masa serowa. Całości smaku dopełniają nadziewane pierniczki i polewa. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa
Izabelawkuchni, makowiec również ale sernik wiedzie prym. Ten dzisiejszy jest leciutki jak mgiełka i taki pyszny. Jak zostanie Wam dużo białek np. przy produkcji ciasta kruchego czy drożdżowego to koniecznie ukręćcie ten sernik. Miłego świętowania. Sernik z białek "Biały puch" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik jak szybko zrobiłam tak szybko zniknął z mojego stołu i na weekend zostaliśmy bez ciasta do kawy. Nie wiele myśląc poszperałam po swojej księdze
ciastkarnia na kruchym spodzieKruchy pełnoziarnisty spód, słodka, puszysta masa serowa i warstwa kwaskowego, mocno cytrynowego kremu to moja wiosenna wersja tradycyjnego sernika - bo kto powiedział, że sernik nie może swym smakiem pobudzać do działania? Polecam! Składniki: Spód: 250 g mąki razowej (np. pszennej, orkiszowej) 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru Masło pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wsypać do miski, dodać
maniapieczeniasmaku prawdziwe tiramisu. Sernik jest naprawdę pyszny, kremowy i wykwintny. Prosty w wykonaniu i idealny na specjalne okazje. Oczaruje na pewno nie jednegoJ Polecam!!Sernik Tiramisu Składniki:Spód: około 400 g kruchych ciastek w czekoladzie (2 opakowania) 50 g masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka amaretto Masa serowa: 1 kg sera na serniki
Mania Gotowaniawiaderka i 500 g sera białego wiejskiego zmielonego) 1 szkl. cukru 3-4 łyżki cukru waniliowego (w zależności jak słodki sernik lubicie) 1 szkl. Kaszy manny 250 g masła 8 jajek 2 garści rodzynek CIASTO KRUCHE 3 szklanki mąki pszennej (450g) 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 250 g margaryny(...)Wsypujemy przygotowane wcześniej rodzynki. Ponownie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 160 st. C. (góra-dół) Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Kruche ciasto ugniatamy dłońmi na dnie. Następnie wylewamy masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po ok. 30-35 min. zwiększamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy kolejne
Marcepanowa kuchniatheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Spontaniczne ciasto? No proszę Was - jasne że tak! 😊 Ten sernikowy twór został „zbudowany” na kruchym ciachu. Nie jest to absolutnie sernik saute- tego unikamy, dlatego dodatek w postaci czekoladowej i cytrynowej nuty jest tutaj jak najbardziej wskazany,. Sernik szybki , wilgotny i słodziutki, a czekoladowy , marmurowy wzorek(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na kruche 300 g mąki pszennej 150 g margaryny cukier waniliowy 80 g cukru pudru 3 żółtka ½ łyżeczki proszku do pieczenia Żółtka i cukry dokładnie roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia
Domowe ciastawypróbowałam sernik na wafelkach. Spodobał mi się przepis i wzięłam się za to ciasto. Sporo pozmieniałam, ale efekt końcowy wyszedł w pełni zadowalający. Sernik smakuje pysznie. Spód jest sztywny i kruchy, masa serowa delikatna i do tego pyszny mus brzoskwiniowy. Palce lizać! Zapraszam serdecznie do skorzystania z przepisu. Pozdrawiam gorąco i przesyłam buziaki. SERNIK
Zakątek rozkoszy kulinarnychjuż wiele razy pisałam, sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uważam, że sernik jest idealny na każdą okazję, jak i bez okazji. I wcale nie musi być nudny, bo można go zrobić na przeróżne sposoby, otrzymując za każdym razem inny smak i wygląd. Ja dziś zdecydowałam się na sernik na ciastkach, dokładnie na kakaowych herbatnikach(...)ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubitą pianę przełożyłam do masy serowej i wymieszałam drewnianą łyżką. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Wierzch posypałam rozdrobnionymi ciastkami kruchymi wymieszanymi ze zmielonymi orzechami laskowymi. Sernik piekłam godzinę w temperaturze 175 stopni bez termoobiegu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia, blachę wysunęłam i obkroiłam brzegi ciasta, oddzielając je od ścian tortownicy
Waniliowe Improwizacje