Najprostsze, ale nie należące do najszybszych ciast - sernik na zimno. Chwila cierpliwości i można cieszyć się smakiem. Składniki: Masa serowa: 3 opakowania (900g) jogurtu greckiego np. Bakoma 1 galaretka np. truskawkowa (o obniżonej zawartości cukru) Wierzch: 1 galaretka np. pomarańczowa (o obniżonej zawartości cukru) Sposób przygotowania: Opakowanie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy i lekką stężałą mieszamy(...)jogurtami greckimi. Masę przelewamy do formy. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Następnie rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody. Studzimy i lekką stężałą przelewamy na masę serową. Sernik ponownie chowamy do lodówki i czekamy 2-3 godziny, aż całkowicie stężeje się galaretka. Smacznego
Truskawkowa Fiestałyżki pasty sezamowej tahini szczypta soli 3/4 szklanki brązowego cukru około 2 szklanek mąki. Na krem: 2 szklanki sera na sernik 3 łyżki cukru pudru łyżka pasty waniliowej lub kilka kropel aromatu (można pominąć). Jajka, masło, jogurt i cukier ubijamy na puszystą konsystencję. Dodajemy marchewkę i porzeczki, delikatnie mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i solą, dodajemy do masy
ladykitchenjeszcze trzeci, czyli sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami. A ponieważ jabłka bardzo się lubią z korzennymi przyprawami, znajdziecie w serniku także cynamon i kardamon. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niezbyt kaloryczne - zamiast śmietany dodałam jogurt naturalny - i wraz z pięknymi czerwonymi Jabłkami Grójeckimi cudnie się prezentuje na stole. Serdecznie Was zachęcam do przygotowania(...)Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm. Składniki Karmel: 40 g cukru 500 g Jabłek Grójeckich Jonaprince kilka kropel cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu Spód: 160 g orkiszowych ciastek 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao Masa serowa: 500 g białego mielonego serka z wiaderka 300 g gęstego jogurtu
Kulinarne przygody Gatitysernik, który jest fantastycznym rozwiązaniem dla wszystkich "fitnesiarzy". Kto nie spróbuję, ten wiele traci! Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) Spód daktylowo-owsiany: 150 g płatków owsianych 40 g masła orzechowego 40 g oleju kokosowego, stopionego 100 g daktyli bez pestek + wrzątek do zalania 50 ml mleka Masa serowa: 800 g twarogu sernikowego, mielonego 200 g jogurtu naturalnego(...)piekarnik do 170 st.C i przygotować masę serową... Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Krótko zmiksować je tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód. Sernik piec w 170 st.C przez około 50 minut, aż będzie ścięty (może delikatnie popękać). Po tym czasie wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i pozostawić jeszcze na 10 minut. Potem wyjąć
Nastoletnie Wypiekanieszklanki mleka (jeśli ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia - łyżka mleka w proszku lub skrobi (jeśli
Kuchnia EllieOWOCAMI SKŁADNIKI NA CIASTO 200 gramów ciastek Digestive pełnoziarnistych 60 gramów masła SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ 750 gramów jogurtu greckiego 10% tłuszczu 150 gramów cukru pudru 37 gramów skrobii kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 3 białka jajka kurzego wanilia przepis na sernik jogurtowy z mandarynkami Artykuł Sernik jogurtowy z mandarynkami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkawszystkie składniki bez kakao i mikserem połączyć składniki. Z ciasta odłożyć do osobnej miski połowę i wymieszać z kakao i 1 łyżką jogurtu. Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, do formy łyżka wkładać porcje ciasta, sernika, na wierzch nałożyć resztę ciasta. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na 160C termoobieg dopiec
W Mojej Kuchni LubięJest przepyszny, chociaż taki oszukany sernik to go uwielbiam i kochać nigdy nie przestanę ;) Składniki na formę 23x23 cm 2 jogurty greckie po 400 ml 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl cukru + 1 łyżka cukru waniliowego paczka okrągłych biszkoptów 1/2 szkl oleju rzepakowego Polewa Czekoladową 100 gr czekolady deserowej 130 ml śmietanki 30 % 1. Oddzielamy żółtka(...)musimy myć ) ubijamy żółtka. 3. Do ubitych żółtek dodajemy olej, jogurty i budynie. Mieszamy wszystko na najwolniejszych obrotach. 4. Na sam koniec dodajemy ubita pianę. Dno foremki wykładamy biszkoptami i wylewamy na nią masę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 50-60 min. Po upieczeniu i wystudzeniu sernika ,szykujemy polewę. W rondelku zagotowujemy kremówkę, odstawiamy ja z ognia
Gotowanie...to proste !ciasto na herbatnikowo-maślanym spodzie. Delikatny i orzeźwiający w smaku dzięki połączeniu kremowego serka mascarpone i kwaskowatego jogurtu greckiego. Przepis znalazłam w internecie, wypróbowałam i zagości w moim menu na stałe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram serka mascarpone 800 gram gęstego jogurtu greckiego, u mnie dwa kubki po 400 gram 3/4 szklanki cukru pudru 200 gram czekoladowych herbatników(...)pieczenia. Rozprowadzamy i ubijamy. Gotowy spód wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania masy, do miski przekładamy mascarpone, dodajemy cukier puder i miksujemy aż składniki się połączą, następnie dodajemy jogurt grecki i dalej miksujemy aż powstanie jednolita masa, żelatynę przesypujemy do szklanki/miseczki, zalewamy 3-4 łyżkami gorącej wody, mieszamy i odstawiamy chwilę aż spęcznieje. Gdy żelatyna spęcznieje podgrzewamy ją kilka sekund
Blog kulinarny S9.PLciasta filo z dodatkiem orzechów i miodu. Przygotowałam więc coś wyjątkowego. Ulubione ciasto męża połączyłam ze smakami kuchni bałkańskiej i tureckiej. Sernik wyszedł kremowy i puszysty. Składniki: CIASTO: 500 g sera wiaderkowego 250 g jogurtu greckiego 3/4 szkl. cukru ( w tym 1 łyżeczka cukru waniliowego) szczypta soli 3 jajka 150 g masła kremu orzechowego DODATKOWO: 10 płatów ciasta filo(...)ciasta filo wystawały ponad tortownicę. Powtórzyć czynność z pozostałymi płatami ciasta filo. Na ciasto filo wysypać 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych i pistacjowych. Na to wylać masę serową. Piec sernik w 160 st C przez ok 100 minut (nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia). Posypać wierzch ciasta pozostałymi posiekanymi orzechami. Na noc zostawić w lodówce
Kuchnia w oparachjogurty, wsypać budynie bananowe, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm i 24x12 cm, na dnie rozłożyć całe herbatniki, resztę pokruszyć na kawałki, do form przełożyć masę jogurtową, wierzch posypać herbatnikami i delikatnie przycisnąć do wierzchu. W nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół piec około 45 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze
W Mojej Kuchni Lubiębardzo często występują w mojej kuchni, a to dlatego, że wprost kocham ich smak! Kupuję z nimi każdą jedną rzecz - czekoladę, jogurty, lody i wszystko to, co mi wpadnie w rękę :) Dziś przygotowałam dla Was pieczony sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z sezonowymi owocami - truskawkami i malinami, które kocham równie mocno :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód
My Culinary ArtNiedawno był tradycyjny, to dziś będzie ten udawany – sernik oczywiście : ) Połączenie kruchego ciasta kakaowego z malinowym środkiem na bazie jogurtów greckich i budyniu malinowego. Calość bardzo ładnie się komponuje i (jak to nibysernik) pysznie smakuje ; ) Bardzo lubię tą piankowo- „serową” masę i gdyby o mnie chodzilo- mogę ją jeść nawet bez kruchego ciasta : D Tym razem blaszka
Domowe ciastazimno z serem nie ma nic wspólnego - jednak kompletnie nie miałam pomysłu jak go nazywać - jogurtownik? Mimo wszystko smakiem przypomina sernik na zimno. Postanowiłam zrobić mały eksperyment i użyć zamiast sera jogurt grecki oraz połączyć go z masłem orzechowym. A to wszystko na daktylowo - czekoladowym spodzie. I wiecie co? To połączenie jest mega smaczne. Spróbujcie
Health-Fit-LifeLekkie i bardzo cytrynowe ciasto, które szalenie przypomina w smaku tradycyjny sernik z twarogu :) Zdecydowanie warto spróbować! Tureckie ciasto Składniki: 400g tłustego jogurtu np. greckiego 4 jajka 100g cukru 3 łyżki mąki cytryna szczypta soli Przygotowanie: Cytrynę sparzyć, po czym otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Żółtka z cukrem utrzeć na gładki krem. Dodać mąkę, jogurt
Tagebuch po polsku