obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest świetnym deserem dla osób unikających glutenu, ponieważ pomijamy standardowe herbatniki. To co? Próbujemy? 😉 Przygotowanie 20 minutes Gotowanie 1 hour 30 minutes Czas całkowity 6 hours 30 minutes Składniki: Spód 200 g mąki migdałowej(...)większej blaszki. By zapobiec pękaniu sernika będziemy go piec w kąpieli wodnej, dlatego do większej blaszki wlewamy trochę wody (uważając by nie zalać tortownicy). Masę serową wylewamy na migdałowy spód i pieczemy przez ok. 90 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek sernika wyjdzie prawie sucha. Następnie studzimy nasz sernik w wyłączonym piekarniku przez
Mostek w kuchniobok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest świetnym deserem dla osób unikających glutenu, ponieważ pomijamy standardowe herbatniki. To co? Próbujemy? 😉 Przygotowanie 20 minutes Gotowanie 1 hour 30 minutes Czas całkowity 6 hours 30 minutes Składniki: Spód 200 g mąki migdałowej(...)większej blaszki. By zapobiec pękaniu sernika będziemy go piec w kąpieli wodnej, dlatego do większej blaszki wlewamy trochę wody (uważając by nie zalać tortownicy). Masę serową wylewamy na migdałowy spód i pieczemy przez ok. 90 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek sernika wyjdzie prawie sucha. Następnie studzimy nasz sernik w wyłączonym piekarniku przez
Mostek w kuchniserwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia w piekarniku. Jest także(...)łyżki galaretka truskawkowa 2 op. + woda 700 ml. żelatyna 6 łyżeczek + 70 ml. METODA: Spód: Blachę wyłożyć pergaminem. Herbatniki umieścić w malakserze i drobno je zmiksować. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Dodać do herbatników i wymieszać. Spód ciasteczkowy wysypać na blachę. Dobrze ubić szklanką, aby powierzchnia była zbita i równa. Wstawić do lodówki. Masa
Kuchnia Paulettespieczenie. Choroby u nas ciąg dalszy więc Jaśko pochłania cały mój czas i energię. Rozmyślając o jakimś szybkim cieście, wymyśliłam sernik gotowany. Szybki, prosty i smaczny zarazem. W całym tym gotowaniu było jeszcze jedno ale, okazało się, że w domu mam tylko budyń czekoladowy i nawet nie mam mąki(...)wbijamy jajka, mieszamy i gotujemy. Dodajemy zmiksowaną masę dyniową. Ciągle gotujemy. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do gorącego sernika - energicznie mieszając gotujemy do uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki
Życie zaczyna się w kuchniWilliams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square . Składniki na około 15 serniczków: Spód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego(...)wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 2. Do zmielonych ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. Do papierowych foremek wykładać po około 2 łyżeczki zmielonych herbatników, lekko dociskając. 3. Ser wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę mikserem ustawionym na średnie obroty. Następnie masę serową wyłożyć na spód z herbatników
Mała CukierenkaWilliams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square . Składniki na około 15 serniczków: Spód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego(...)wyłożyć papierowymi foremkami. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji góra-dół. 2. Do zmielonych ciastek dodać roztopione masło i wymieszać. Do papierowych foremek wykładać po około 2 łyżeczki zmielonych herbatników, lekko dociskając. 3. Ser wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę mikserem ustawionym na średnie obroty. Następnie masę serową wyłożyć na spód z herbatników
Mała Cukierenkaherbatników na wyłożenie dna blachy Przygotowanie Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem, cukier puder mieszamy z twarogiem i dodajemy bitą śmietanę. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy po czym dodajemy do masy i mieszamy wszystko. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wstawiamy na 3h do lodówki. Dekorujemy czymkolwiek. Smacznego! Autor przepisu: Dominika Bryłka Waszak Artykuł Sernik
Wasze PrzepisyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nadszedł grudzień, święta coraz bliżej, a więc trzeba zacząć myśleć nad świątecznym menu W związku z tym chciałabym
Marta GotujeDeser, sernik na zimno sięgający swoją historią czasów PRL. Kiedyś często takie ciasta gościły na stołach. Herbatniki były ogólnie dostępne, ser biały też, więc można było robić. Ja troszeczkę podkręciłam deser, dodając do jasnej masy skórkę cytrynową, a do ciemnej brandy z wanilią . Zamiast brandy waniliowego można dodać wanilię, samo brandy... to co lubimy. 500 g sera białego(...)herbatników ułożyć na folii, szerszą stroną wzdłuż brzegu blatu, w trzech rzędach po 6 ciastek. Na herbatnikach rozłożyć jasną masę serową. Na niej ułożyć drugą warstwę herbatników. Herbatniki należy układać węższą stroną wzdłuż blatu, starając się aby środek herbatnika górnej warstwy wypadł, mniej więcej na środku herbatnika dolnego rzędu. (Do drugiej warstwy herbatników użyjemy
królestwo garówPrzepis na taki sernik znalazłam tutaj ,ale zrobiłam ciut inaczej, tzn.tak samo tylko podwoiłam ilość budyniu i mleka bo jakoś miałam wątpliwości czy 1 budyń wystarczy i czy nie będzie za rzadki, no i dobrze zrobiłam, że dałam 2 budynie.U mnie są budynie wiśniowe, bo akurat takie miałam w domu,ale można dać dowolne. 1 kostka masła 1 szkl.cukru(...)twarogu [ dałam z wiaderka] 2 jajka 2 budynie [ u mnie wiśniowe] 10 łyżek mleka herbatniki W garnku rozpuścić masło z cukrem.Budyń wymieszać z mlekiem.D o rozpuszczonego masła dodać twaróg, jaja i budyń wymieszany z mlekiem.G otować na małym ogniu często mieszając.Od momentu bulgotania gotować jeszcze około 1 minuty. Blaszkę wyłożyć papierem,ułożyć herbatniki , na herbatniki
Moje domowe kucharzenieskładniki na spód: 150 g herbatników 80 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy do uzyskania struktury mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia), wyrównujemy dociskając. Na czas przygotowania kruszonki i masy serowej wkładamy tortownicę do lodówki. składniki na kruszonkę: 25 g masła 25 g cukru(...)serową: 750 g sera białego, 3x zmielonego 3 jajka 150 g śmietanki kremówki 30% 40 g budyniu waniliowego 180 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Pooglądaj film jak wykonać sernik z borówkami i kruszonką
Domowy Smak Jedzeniarazem co prawda do sernika dodałam pokruszone "ludki" z sezamu i słonecznika w karmelu, ale można też nic nie dodawać lub dodać startą czekoladę, rodzynki , świeże owoce itp. 1 kg twarogu 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.śmietany 36 % 100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników kilka pokruszonych "ludków" z sezamu i pestek
Moje domowe kucharzeniesernik upiekłem na świąteczny stół i wszystkim bardzo smakował :) Spód : - około 250 g herbatników wieloziarnistych, - około 80 - 100 g roztopionego masła. Herbatniki rozkruszyć do torebki foliowej i rozgnieść wałkiem na okruchy. Zalać roztopionym masłem i wymieszać do uzyskania mokrego piasku. Całość ugnieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do lodówki. Przygotować masę serową(...)lodówki. Spód posypać przez sitko łyżką kakao i wylać masę serową z krówką. Na nią nałożyć kleksy z masy kakaowej i białej. Delikatnie warstwy zamieszać widelcem robiąc esy-floresy. Sernik piec w temperaturze około 160 stopni przez około 1,5-2 godz.Pieczenie sernika w niższej temperaturze, ale przez dłuższy czas powoduje, że sernik nie opadnie i będzie równy
Przepisy MikołajaWiśniowa Balladyna – ciasto bez pieczenia! Pyszne i efektowne ciasto, a w dodatku nie wymagające pieczenia i bardzo szybkie oraz proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej
Blog z ApetytemSernik na zimno z truskawkami i galaretką jest orzeźwiający i niesamowicie delikatny. Taki jak uwielbiam, rozpływa się wręcz w ustach. Aksamitnie puszysty sernik o konsystencji ptasiego mleczka zalany galaretką, sprawdzi się idealnie w upalne dni. Do sernika dodałam oczywiście świeże truskawki, ale możesz także użyć innych, sezonowych owoców: malin, jagód, wiśni, ananasa, brzoskwini. Składniki: Podane składniki(...)znam osoby, której nie smakowałby mój sernika na zimno z galaretką i zatopionymi truskawkami. Krok 1. Przygotowuję spód sernika. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty oczywiście jeden przy drugim. PS. Sernik jest na spodzie z biszkoptów, ale równie dobrze możesz także zastąpić je herbatnikami lub po prostu wykonać bez spodu . Krok
Ania gotujeminutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie. Polecam wszystkim miłośnikom kremowych serników - zwłaszcza w okresie Wielkanocy 😊 Na spód: (tortownica 24 cm średnica) 200 g herbatników 2 łyżki kakao 60g roztopionego masła Herbatniki blendujemy do konsystencji drobnego piasku. Dodajemy(...)masa jest gotowa dodajemy do niej wiórki czekolady (startej na tarce), bądź czekoladowe kropelki lub skórkę pomarańczową - co tylko lubimy. Oczywiście dodatki te można spokojnie pominąć, jeśli lubimy "czysty" sernik. Masę serową wylewamy na schłodzony ciasteczkowy spód. Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy 10 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 150 st i pieczemy kolejne
Walijskie Pichceniedzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi. Mój śnieżny puch przygotowałam na biszkoptach, z dodatkiem borówek i polewą czekoladową. W takim wydaniu jest równie pyszny, jak nie lepszy. 🙂 Artykuł Śnieżny puch na biszkoptach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plnajsłodszego Bananowe mini serniczki z ciasteczkiem Składniki: (na 6 sztuk) 1 banan (najlepiej dojrzały) 1 jajko klasy M 8 łyżek sera na sernik z wiaderka 1 łyżka budyniu (proszek) waniliowego 1 łyżka cukru 6 herbatników regionalnych Cukry Nyskie Przygotowanie: Banana obieramy i przekładamy do miski. Do banan wbijamy jajko, całość miksujemy. Następnie dodajemy ser, znów miksujemy. Na koniec
Słodkie okruszkiciasto. Polecam bardzo prosty przepis na sernik z aromatycznie przyprawioną dynią. Nam zasmakowało. Koniecznie wypróbujcie. Oczywiście pamiętajcie, żeby wszystkie składniki na sernik wyciągnąć wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Spód: 250 g herbatników kakaowych 50 g masła Masa: 1 kg twarogu sernikowego
Krokusowy DomPolecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do przygotowania. Oprócz masy serowej na spód dałam herbatniki , co dodatkowo bardzo skróci czas wykonania :)- ,a wierzch polałam galaretką z czarnymi porzeczkami .Moi panowie są zachwyceni .Na pewno zagości
Ugotujmy Cośdajemy całość do lodówki , aby masa serowa zaczęła twardnieć. Następnie wyciągamy i delikatnie smarujemy wierzch sera marmoladą i przykrywamy ją pokruszonymi już herbatnikami. I w zasadzie ciacho jest już gotowe. Wkładamy do lodówki, aby sernik ściął się dokładnie. Najlepszy na drugi dzień! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniciepłych lodów w czekoladzie ( do kupienia np. w Lidlu) 12 herbatników 4 kubeczki serka homogenizowanego (po 200 g) 300 ml śmietany 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 1 fix do śmietany 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: Spód formy wykładamy papierem do pieczenia oraz herbatnikami. Na herbatnikach ustawiamy po 1 ciepłym lodzie. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy(...)część, która zakryje herbatniki i spód lodów, wstawiamy na parę minut do lodówki.(dzięki temu "lody" nie wypłyną nam na wierzch masy, jeśli będzie ona jeszcze zbyt rzadka). Po kilku minutach dolewamy resztę masy tak aby pokryła ciepłe lody. Czekamy aż masa stężeje. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy, studzimy i wylewamy na wierzch sernika. Odstawiamy do zastygnięcia
Bon appetit mon amieNa koniec słodkiego stycznia, coś nieziemsko pysznego, czyli czekoladowe serniczki z wiśniami (najlepiej prosto z domowej nalewki) i kawałkami czekolady. W dodatku masa serowa nie zawiera
DefinicjaSmakudoświadczeniem kuchennym hm ale to zabrzmiało. Placek fajny ciekawy, zwarty mazisty dość ciężki. Zapraszam... Skala smaku 10/10 ja zrobiłam na małej blaszce, sernik najlepszy na drugi dzień. Źródło blog "babeczka.zuzka" Spód ciasteczkowy: 200 g herbatników 75 g roztopionego masła Ciastka zmiksować na proszek za pomocą malaksera lub blendera, Dolać masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć
Kubki smakutrochę letnich potraw. Na początek coś z dodatkiem moich ulubionych truskawek. Dziś wraz z kilkoma dziewczynami - Justinka , Gin i Siankoo postanowiłyśmy przygotować sernik na zimno, ja zrobiłam go właśnie z dodatkiem truskawek. Składniki: 100g herbatników 25g masła 300g truskawek 200g serka Philadelphia 125g jogurtu naturalnego 50g cukru 10g żelatyny opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta: Galaretkę przygotować
Codzienne GotowanieUwielbiam serniki. Dam się za nie pokroić. Z racji wiecznych diet zwykle robię je z chudego twarogu, ale tym razem wykorzystałam serek wiaderkowy i nie żałuję! Nadał ciastu kremowy, wręcz pankowy charakter. Jednak do innych wypieków najbardziej pasują mi zwyczajne, oklepane twarogi w kostkach, których nie mielę w maszynce, a po prostu przeciskam przez praskę do ziemniaków(...)waniliowy zamieniła na taki o naturalnym smaku i byłoby idealnie! Ale i w takiej wersji smakuje doskonale. Polecam serdecznie! Już niedługo więcej serników na moim blogu, całe mnóstwo! :) Składniki na spód: 100 g kakaowych herbatników 40 g masła, roztopionego Składniki na masę serową: 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki
Cakes By KejtJest to deser, który urzekł nas swoich wyglądem, prostotą w wykonaniu oraz niesamowitym smakiem. Mini serniczki wykonuje się naprawdę szybko, a jedynym ich mankamentem jest
Kolizje Smaków