wprost. Są najlepsze na świecie, dlaczego sezon na nie trwa tak krótko? Spora partia już jest zamrożona, a pozostałych powstał cudowny, pyszny sernik. Cudo! Absolutny must have każdego sezonu jagodowego. Składniki: SPÓD: 150g herbatników kakaowych 50g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 220 g drobnego cukru
Cakes By Kejtciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in. kajmakiem - nikt się nie zorientuje, że to tylko herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego
Moje Qulinariajest to zbyt drogi do wykonania sernik, Dobrze, że udało mi się sfotografować chociaż kawałeczek bo reszty już nie zdążyłam ;-) Przepis na sernik wypatrzyłam u Liski Składniki na spód 180 g biszkoptów lub herbatników 2 łyżki kakao 120 g masła lub margaryny Składniki na masę serową: 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego 200 g cukru 1 cukier
Na słodko lub wytrawnieInna wersja sernika na zimno z truskawkami czyli sernik bez sera :)Składniki:- 1 tabliczka gorzkiej czekolady- 2 szklanki pokruszonych herbatników- 3 łyżki dżemu truskawkowego- 1,5 szklanki kremówki- 1,5 łyżeczki żelatyny- 1 galaretka truskawkowa - świeże owoce- 1/2 sklanki cukru pudru Przygotowanie:Spód tortownicy wykładamy aluminiową folią i wkładamy do lodówki. W kompieli wodnej rozgrzewamy czekoladę
Zainspirowana w kuchnikocham "ciężkie" serniki i ubóstwiam czekoladowe ciasta- jeżeli i Wy macie podobne upodobania to ciasto na pewno jest dla Was!! Sernik z trzema czekoladami (wspaniały przepis znaleziony w Kuchni nad Atlantykiem) Sp ód: 150g herbatników 50g masła 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu 150 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 4 jajka(...)spód z herbatników wykładamy najpierw masę z białej czekolady, następnie bardzo delikatnie masę z mleczną, a na końcu z ciemną czekoladą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, następnie temperaturę obniżamy do 160 stopni i pieczemy około godziny. Gdy brzegi masy serowej będą sztywne wyłączamy piekarnik i uchylamy delikatnie drzwiczki pozostawiając sernik do całkowitego wystudzenia
Zapiski Młodej ŻonyObiecałam sobie przerwę w rabarbarowym cyklu, no i nie wyszło. Dzisiejszy sernik też dostał bonus w formie rabarbarowo - ananasowej polewy. Sam w sobie pyszny i gdyby nie sezon rabarbarowy, wierzch wykończyłaby po prostu gładka, biała śmietanowa polewa. Ale..sezon trwa. Serniczek pieczony na gotowym podkładzie z herbatników, co upraszcza i przyspiesza jego wykonanie. Masa również nieskomplikowana(...)dodając lekkiej kwaskowatości, ale idealnie wyważonej. I jak to sernik - nie wymaga wyjątkowych okazji, a jeśli takowe przed Wami - wpasuje się i w wykwintne menu dla gości. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 22-23 cm na spód : 10 -12 sztuk herbatników petitków 1 kg sera sernikowego w wiaderku 300 gram jogurtu greckiego
Kronika PiekarnikaPyszny rozpływający się w ustach sernik, pieczony w kąpieli wodnej zrobił ostatnio furorę ! SPÓD: 1 szkl. pokruszonych herbatników ¼ szkl. Stopionego masła 1 łyżka cukru MASA SEROWA: 1 wiaderko sera twarogowego 1 szkl. cukru 2 jajka ¾ szkl. śmietany Ziarenka z 1 laski wanilii GALARETKA: 1 owoc mango 1 galaretka brzoskwiniowa PRZYGOTOWANIE: SPÓD: 1.Herbatniki kruszymy i mieszamy z cukrem(...)wierzch będzie suchy ok 50-60 min. 8. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. * Kąpiel wodna: Do brytfanki o wyższych bokach nalewamy wodę i wkładamy tortownicę z sernikiem. GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu. Mango obieramy, kroimy w kostkę i układamy na ostudzonym cieście. Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce
Marcepanowa kuchniaczekoladowych150 g masłaSkładniki na masę serową:1 kg sera trzykrotnie mielonego5 jajek1 szklanka cukru6 łyżek mąki pszennej100 ml śmietanki 30%Składniki na polewę:1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowejPrzepis:Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy w garnuszku i dodajemy do ciasteczek. Następnie przekładamy je do formy(...)drewnianej łyżki delikatnie mieszamy.Tak przygotowaną masę serową przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 170C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 125C i pieczemy sernik przez 90 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostygnięcia.Puszkę z masą kajmakową umieszczamy w misce z gorącą wodą (tak aby całkowicie przykryła puszkę) na ok. 15 minut
Emcia PichciSernik czekoladowy przepis na tortownicę o średnicy 18 cm 500 g twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 60 g gorzkiej czekolady budyń waniliowy 5 płaskich łyżek cukru pudru 2 łyżki gorzkiego kakao 2 jajka ciasteczka korzenne lub herbatniki (ilość w zależności od wielkości blachy) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuść(...)koniec dodaj rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Blachę posmaruj delikatnie masłem lub olejem kokosowym. Na spodzie tortownicy poukładaj ciasteczka korzenne lub herbatniki. Muszą ściśle przylegać do siebie i pokryć całą powierzchnię blachy. Na ciasteczka wyłóż masę czekoladową. Wyrównaj wierzch. Sernik piecz 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu nie otwieraj piekarnika od razu. Pozostaw ciasto
365 dni dookoła kuchniokazję. Sernik cytrynowy z polewą lemon curd jest tak pyszny, że jego smak pamięta się długo po zjedzeniu. Każdy delektuje się jego smakiem i chętnie sięga po kolejny kawałek. Sernik cytrynowy jest wilgotny, ma delikatną strukturę, którą zawdzięcza pieczeniu w dość niskiej temperaturze i parze powstałej z wody wstawionej do piekarnika. Najlepszy przepis na sernik , który(...)roztopionym masłem herbatnikami. Spód wyrównać łyżką, aby powstała równa i zwarta powierzchnia. Masę serową przełożyć do formy z herbatnikami i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 165 stopni C przez około 80 minut. Do oddzielnej blaszki z piekarnika wlać około 400 ml wody i wsunąć ją na najniższy poziom piekarnika. Po upieczeniu powierzchnia sernika powinna być ścięta
Kuchcik gotujeSerniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych jakie robiłam, polecam Wam również, będzie idealny do niedzielnej kawki Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki(...)mleko w proszku i mleko zwykłe. Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu
Z Majeczką w kuchnikremowy i rozpływający się w ustach <3 Do jego przygotowania zainspirował mnie przepis ze strony Kulinarny Szał . Z podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 24 cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 200 g herbatników 100 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki na masę serową: 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 1 czubata łyżka mąki(...)wanilii Dodatkowo: 200 g śmietany 18% 1 łyżka cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Foremkę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki blendujemy lub kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem i cynamonem aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Wyklejamy spód formy i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 2. Piekarnik rozgrzewamy
My Culinary Artwymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem, na zmianę) masę jasną i ciemną. Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec (**) (najlepiej z parą wodną) około 80-90 minut w 180 stopniach. (Na spodzie piekarnika ustawić
Di gotujeBardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle, wręcz diabelnie kuszący domowy sernik japoński na zimno. Na delikatnym cieście, z pyszną pianką i orzeźwiającym wiśniowym wykończeniem. Sernik jest nieziemsko puszysty, kremowy, konsystencją przypomina wręcz suflet. A przepis jest jak prosty, że z pewnością każdy poradzi sobie z wykonaniem. Sernik będzie bez wątpienia doskonałym deserem do kawy i herbaty. Także(...)Sprawdzi się na wszystkich imprezach i na każdym przyjęciu. Ten sernik znika z patery raz dwa, dlatego radzimy przygotować go w większej formie A Wam który sernik smakuje bardziej? Pieczony czy na zimno? Podzielcie się swoimi opiniami w komentarzach pod postem lub na naszym Facebook. Zapraszamy! DOMOWY SERNIK JAPOŃSKI NA ZIMNO Składniki: ( na blachę
Kuchnia Na Wypasiepomysłu na razie Wam nie zdradzę, ale za to napiszę jak zrobić wyjątkowy, kremowy i lekko egzotyczny sernikiem pistacjowy. SERNIK PISTACJOWY Z NUTĄ IMBIRU (pistachio & lime cheesecake) Składniki: spód: 100 g herbatników 4 łyżki wiórków kokosowych sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu 50 g masła masa serowa: 750 g sera mielonego(...)stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. polewa: 250 g sera miksujemy z cukrem pudrem i pastą pistacjową. Smarujemy nią wierzch zimnego sernika, dekorujemy pistacjami
Bon appetit mon amie