sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl
Kulinarne przygody Gatitysię tym co pozostało z tamtych chwil .. smakiem ... :) Sam serniczek jest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSernik otulony dwoma warstwami ciemnego ciasta z pyszną aromantyczną wanilią i naturalnym kakao. Łatwy i szybki przepis, ser wiejski będzie najlepszy, ale jeśli użyjecie tego sklepowego też z pewnością będzie pyszny. Do masy dołożyłam kandyzowaną papaję, a całość schowana pod kokosową pierzynką.Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru5 żółtek25 dag margaryny3 płaskie(...)olejek cytrynowy lub migdałowy1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej10 dag kandyzowanej papji, żurawiny, mango lub moreli1. Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać ser, roztopione i wystudzone masło, mąkę z wiórkami kokosowymi oraz olejek, nadal ucierając. 2. Na formę zetrzeć na tarce jedną część wystudzonego ciasta. Nałożyć równo masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. 3. Piec
Apetyczna babeczkalubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:) Składniki: Spód: 150 g margaryny 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia jajko 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg mielonego twarogu przyprawa do sernika 4 żółtka 4 łyzki cukru pudru dwa budynie śmietankowe pianka na wierzch: opakowanie wiórków kokosowych 4 białka
ciastkarnia na kruchym spodzieWspaniałe połączenie, dwa ulubione świąteczne ciasta - sernik i makowiec w jednym. Dodatkowym świąteczym akcentem jest warstwa żurawiny pomiędzy warstwą sera i maku oraz sos żurawinowy, z którym podajemy deser. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i ciężkie. Z dnia na dzień smakuje lepiej. Seromakowiec wieńczy kratka z kruchego ciasta. Słodycz ciasta jest wyważona, jeśli lubisz mocno słodkie wypieki zwiększ ilość miodu(...)kokosowym, wymieszać rózgą i odstawić, by napęczniał. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie około 15 minut, następnie odsączyć i osuszyć w papierowym ręczniku. Rozpuścić w maleńkim rondelku masło. Namoczony mak wymieszać z masłem, Amaretto, przyprawami i bakaliami. Żółtka odzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, na koniec dodać żółtka. Masę jajeczną wmieszać delikatnie szpatułką z makiem składniki na sernik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wegański sernik, czyli inaczej zwany nernik . Nazwa wzięła się z orzechów nerkowca , które bez wątpienia odgrywają w tym przypadku najważniejszą rolę. Ciasto przygotowuje się nawet szybko, jest proste, aczkolwiek potrzeba nieco czasu na moczenie orzechów czy tężenie ciasta w lodówce. Jednakże wszystko rekompensuje smak, który jest cudownie pyszny. Spód to zlepek daktyli, masła orzechowego i wiórków kokosowych. Natomiast
Zdrowie na języku :Pserem jest idealnym deserem na co dzień i od święta. Najlepiej zrobić je 1 lub 2 dni przed podaniem, gdyż dopiero wtedy uzyskuje odpowiednią strukturę i smak. Taki gotowany sernik świetnie się kroi i przechowuje, a do tego rewelacyjnie smakuje. Przepis na ciasto przekładane gotowanym serem można zrobić w wersji skróconej z herbatnikami, ale o wiele lepsze jest(...)waniliowy w proszku bez cukru (40 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z wanilią 80 ml mleka Polewa do sernika gotowanego: 125 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżka wody Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić ciasto kruche przekładane gotowanym serem
Kuchcik gotujeroku odwrotnie, działa!) odżywiałam się prawie wyłącznie tym sernikiem, mam wrażenie, że zjadłam ponad połowę blaszki, ale nikt mnie nie powstrzymywał, więc nie mam wyrzutów sumienia. Wydaje mi się, że to przepis idealny, choć można go różnie modyfikować, zależnie od własnych upodobań. Można polać polewą czekoladową, albo posypać wiórkami kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś(...)oliwka. Sernik Teściowej 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru 200g masła 4 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki soli 1kg sera półtłustego 5 jajek 1 szkl. cukru pudru 100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie
Przepysznik - BLW i nie tylkołyżki mąki kukurydzianej (może być skrobia) lub ziemniaczanej , czyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki (minimum pół godziny, a im dłużej tym lepiej(...)podpieczony spód przełóż masę serową. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 60-70 minut. Możesz do piekarnia wstawić naczynie z wodą, dzięi czemu sernik mniej popęka i będzie bardziej kremowy. Sernik udekoruj roztopioną czekoladą, śliwkami i pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego! Artykuł Wegański sernik
greenscarfmasa cukiernicza, a więc uzyskamy słodki wypiek, ale czy przypomni choć w małym stopniu sernik? Wątpię. Wszystkie składniki masy twarogowej mieszamy ręczni, chodzi o to aby jej nie napowietrzyć. Słodzimy według własnych upodobań smakowych. Tortownicę smarujemy masłem i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Do malaksera wrzucamy suche składniki na ciasto, a raczej na kruszonkę. Delikatnie mieszamy aby się(...)uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może to zrobić po swojemu. I tym sposobem mamy, prosty, delikatny idealnie równy sernik na mega kruchym czekoladowym spodzie
Dieta moja pasjasernikowego (z wiadereczka) 500 g. mleka (należy zważyć) 250 g. białej czekolady 200 g. wiórków kokosowych 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 czubata łyżka żelatyny Wierzch 125 g. serka philadelphia 30 g. cukru pudru 10 szt. pralinek rafaello blanszowane migdały wiórki kokosowe Dno tortownicy o średnicy 22 cm. wyłóż papierem do pieczenia tak, aby jego brzegi wychodziły(...)czekolada całkiem się rozpuści. Dodaj wiórki kokosowe i żelatynę. Podgrzewaj aż masa będzie bardzo gorąca, ale nie zagotowuj jej. Upewnij się, że cała żelatyna się rozpuściła. Masę zdejmij z ognia. Do twarogu wlewaj masę kokosową cały czas miksując mikserem. Gdy wszystko będzie już wymieszane wylej masę na przygotowany i zastygnięty spód. Wstaw ostrożnie sernik do lodówki na całą
Delicious PlaceSkładniki: 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego) - 800 ml 4 galaretki cytrynowe/pomarańczowe 500 ml wody 450 g mrożonej dyni Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku przelewamy do miski, w której będziemy rozrabiać masę na sernik, odstawiamy do wystygnięcia. Dynię wrzucamy na suchą patelnię i podgrzewamy do momentu aż zacznie nam się rozpadać, następnie ją blendujemy i dodajemy wystudzoną, porcjami(...)galaretki cały czas miksując, dodajemy nasze mleczko kokosowe i miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników (masa będzie bardzo lejąca - tym się nie przejmujemy, po nocy w lodówce stężeje). Przelewamy do wysmarowanej masłem tortownicy (24 cm średnicy) i wkładamy do lodówki na całą noc. Podajemy z dżemem i płatkami migdałów lub ulubioną polewą. Smacznego
Moje-pitraszeniemojprzepisna.pl | Śnieżny puch bez chemii Bardzo popularny deser, krążący po internecie, szybki, bezproblemowy. Delikatny sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne(...)serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier puder wedle uznania (ja nie dodawałam) Kokosowa posypka 10 łyżek wiórków kokosowych 40 g masła 1 łyżka cukru pudru Formę wysmarować masłem, wyłożyć folią spożywczą, tak aby dokładnie przylegała do formy. Formę wyłożyć herbatnikami, jeden obok drugiego
moj przepis na