Torcik na bazie mleczka kokosowego- idealna alternatywa dla tych, którzy z różnych względów nie mogą mleka krowiego (kremówka, mascarpone, to także mleko krowie, choć nie
Smaczne Zdrowenajmniej trzykrotnie) 250 g mascarpone szklanka cukru 4 lekko czubate łyżki mąki (ja użyłam kokosowej, ale można również kasztanowej, orzechowej lub zwykłej pszennej) 5 dużych jajek lub 6 małych (użyłam wiejskich) ziarna z jednej laski wanilii 200 ml śmietanki kremówki 36% Wierzch sernika: 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru posypka: starta czekolada 80% bez cukru Do pieczenia
Wasze PrzepisyIdealne do niedzielnej kawy i wielbicieli sernika! Super prosty i bardzo smaczny - sernik przekładany! Składniki: Masa do przełożenia 2 białka 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia Masa twarogowa 2 żółtka 2 łyżki erytrytolu 250g (1 kostka) twarogu np. chudego Sposób przygotowania: Masa do przełożenia Białka ubić na sztywną pianę
Truskawkowa FiestaSernik idealny na Świąteczny stół lub na adwentową niedzielę do kawy. Na kruchym spodzie, kokosowy, z surową żurawiną, posypany śnieżnym cukrem pudrem. Kudłaty ze względu na wiórki ciasta na wierzchu. Pycha! A dla wszystkich Barbar najlepsze życzenia imieninowe! Składniki Ciasto 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru 200 g zimnego masła 1 duże jajko
Słodkie inspiracjeWszystko zależy od piekarnika. Upieczony sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach wyłączonego piekarnika . Gdy sernik wystygnie wyciągamy go z piekarnika. Sernik możecie polać polewą lub polukrować, jak wolicie :) Ja swój polukrowałam i posypałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwidzicie po sernikach znalazłam sobie nowe uzależnienie - smoothie bowls, tym razem padło na porzeczkowe z nutą kokosową. Całość podana z darami lata - porzeczkami, jeżynami i znalezionymi w zamrażarce malinami. Zakochałam się w kolorach tego smoothie. Porzeczkowe smooth ie bowl z mleczkiem kokosowym podane z malinami, jeżynami i porzeczkami Przepis: własny / 1 porcja / składniki: szklanka (250 ml) czerwonych porzeczek
tost z dżemempieczeniu ciast dopiero ,,raczkuję”. Sernik wyszedł przepyszny, a jego smaki chodziły za mną od dawna. Maślany spód o kokosowym smaku, ciasto z kawałkami batoników i gęsta czekoladowa polewa – palce lizać. Spód: 200 g ciasteczek maślanych Bonitki 100 g masła 2 łyżki wiórków kokosowych Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam Tesco) 250 g śmietany 18% (gęstej
VioletoweKucharzeniePyszny, słodki, mocno brzoskwiniowy z lekką nutą brzoskwini.. ostatnie na sklepowych pułkach, lećcie po nie! Składniki na 1 porcję: 20 g mąki kokosowej BIO 150
Czarnawisienkatort i wczoraj w końcu się odważyłam. Jest naprawdę prosty w wykonaniu i muszę powiedzieć, że przygotowanie jego było czystą przyjemnością. Ten sernik na zimno będzie idealny na zbliżające się walentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji waniliowej i pomiń wiórki kokosowe). Zdjęcia krok po kroku przygotowałam
Przepisy Aleksandrywodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę oleju kokosowego. Zmielić w malakserze 1-2 min, ukulać i są gotowe kulki mocy – a tak naprawdę klejąca masa, z której nie tylko zrobicie kulki, ale też spokojnie posłuży jako spód pod sernik na zimno. Można też rozwałkować, upiec – powstanie wielki baton musli :) Najfajniejsze(...)mogą je spożywać osoby nietolerujące glutenu. Składniki na 15-20 kulek: 1 szklanka daktyli bez pestki 1 szklanka płatków owsianych górskich, ale błyskawiczne te się nadają 2 oleju kokosowego – ja użyłam surowego – nierafinowanego oleju kokosowego może być też masło 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki słonecznika lub pestek dyni lub chia (u mnie chia) kakao lub wiórki kokosowe
moj przepis nawodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę oleju kokosowego. Zmielić w malakserze 1-2 min, ukulać i są gotowe kulki mocy – a tak naprawdę klejąca masa, z której nie tylko zrobicie kulki, ale też spokojnie posłuży jako spód pod sernik na zimno. Można też rozwałkować, upiec – powstanie wielki baton musli :) Najfajniejsze(...)mogą je spożywać osoby nietolerujące glutenu. Składniki na 15-20 kulek: 1 szklanka daktyli bez pestki 1 szklanka płatków owsianych górskich, ale błyskawiczne te się nadają 2 oleju kokosowego – ja użyłam surowego – nierafinowanego oleju kokosowego może być też masło 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/4 szklanki słonecznika lub pestek dyni lub chia (u mnie chia) kakao lub wiórki kokosowe
moj przepis naTiramisu Cafe Amaretto Tort cappuccino Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino Chabrowa kuchnia Domowy baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy(...)kawowo-migdałowe Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami Murzynek z kawą Kawowa pianka Ciastka kawowe Ciasto kakaowo-kawowe na jogurcie Moje gotowanie Sernik-tiramisu Torcik piernikowo-serowy My sweet morning Krwawy omlet Paleo Jedzonko Kawa bananowo-kokosowa na zimno Piecz i gotuj z Kardamo Ciasteczka owsiano-kawowe. Pysznostki Świąteczne babeczki z nugatem Red Hot Chili Cake Kakaowe-kawowe ptysie
Moje domowe kucharzenierazie Wam nie zdradzę, ale za to napiszę jak zrobić wyjątkowy, kremowy i lekko egzotyczny sernikiem pistacjowy. SERNIK PISTACJOWY Z NUTĄ IMBIRU (pistachio & lime cheesecake) Składniki: spód: 100 g herbatników 4 łyżki wiórków kokosowych sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu 50 g masła masa serowa: 750 g sera mielonego 1/2 szklanki masła/kremu(...)stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. polewa: 250 g sera miksujemy z cukrem pudrem i pastą pistacjową. Smarujemy nią wierzch zimnego sernika, dekorujemy pistacjami
Bon appetit mon amiezdrowo i słodko, to wiadomo, że bedzie kasza :) W tym roku pokazywałam Wam już pyszny mus z kaszy manny , "sernik" z kaszy jaglanej i gryczane brownie . Dziś mam coś dla fanów kokosa i pralin Rafaello-wegańskie, bezglutenowe praliny kokosowe z kaszy jaglanej. Są pyszne, kremowe i rozpływają się w ustach odsłaniając chrupiący migdał. Pięknie się prezentują w małych kolorowych
Zawsze głodna!