piernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy
Czerwona Porzeczkakokosowego + 6 łyżek cukru kokosowego i 4 łyżki worków kokosowych Przygotowanie : Masło ucieramy z 2 jajkami i 3 żółtkami. Dodajemy stopniowo ksylitol/erytrol/cukier. Dodajemy również powoli zmielony ser nadal miksując. Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i krótko miksujemy. Przekładamy piankę na sernik i robimy "maziaje" łyżką. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni. Pieczemy jeszcze przez
Czarnawisienkarazu pozwolić sobie na 1/4, a nie tylko na kawałek. Składniki: Sernik: 1000g serka twarogowego 5 jajek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika ze stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą(...)rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy przez 1,5 godziny. Po tym czasie studzimy sernik w lekko uchylonym piekarniku. Olej kokosowy lekko podgrzewamy rozpuszczając i wsypujemy kakao, dokładnie łącząc ze sobą składniki. Przygotowaną polewą polewamy wystudzony sernik i odstawiamy do stężenia. Kaloryczność: Cały sernik
Moja Michałyżką. Blachę (u mnie kwadratowa tortownica) wykładamy biszkoptami i wylewamy masę serową. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Polecam również książkę z wieloma wspaniałymi pomysłami na różne serniki: czekoladowe, kokosowe, z owocami, marmurkowe, łaciate i wiele, wiele innych... Jeśli znudził Wam się tradycyjny sernik w Waszym domu to koniecznie musicie mieć tą książkę, w której znajdziecie
Aga w kuchnibazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba wałkować ani wylepiać, wystarczy lekko podpiec i dodać na wierzch masę twarogową. Spód wychodzi lekko słodki, częściowo też za sprawą mąki z kokosa, która ma słodkawy smak. Sama warstwa sernika też wychodzi przepyszna, kremowa i wilgotna (mimo braku masła, bo nie stosuję go do serników), co zapewne jest zasługą(...)spód załatwia sprawę w tej kwestii Szczególnie polecam, bo na pewno upiekę go jeszcze wiele razy (dobra, może z drobnymi modyfikacjami, bo nie może być nudno ;)) Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Spód: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone
Fitkotbazie mąki kokosowej i chyba lepiej wyjść nie mogło Nie trzeba wałkować ani wylepiać, wystarczy lekko podpiec i dodać na wierzch masę twarogową. Spód wychodzi lekko słodki, częściowo też za sprawą mąki z kokosa, która ma słodkawy smak. Sama warstwa sernika też wychodzi przepyszna, kremowa i wilgotna (mimo braku masła, bo nie stosuję go do serników), co zapewne jest zasługą(...)spód załatwia sprawę w tej kwestii Szczególnie polecam, bo na pewno upiekę go jeszcze wiele razy (dobra, może z drobnymi modyfikacjami, bo nie może być nudno ;)) Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Spód: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone
Fitkotprzypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi. Dla mnie istotne jest to, że robi się je o tej porze(...)wyłożyć na herbatniki i równo rozprowadzić. Pod wpływem zimnych galaretek i śmietany poczujecie, jak masa szybko zastyga. Masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe i cukier. Wymieszać i lekko uprażyć. Kokosową posypkę równo rozprowadzić na serniku. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać niezbyt zimne. Najlepiej wyjąć ciasto z lodówki na ok. pół godziny przed
Weekendy w domu i ogrodzieZapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać kilka godzin, aż stężeje, dlatego spokojnie możecie upiec go wieczorem, a rano będzie idealny.:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami Składniki Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)minut. Pianę z 4 jajek ubijamy z cukrem, wykładamy na wierzch i pieczemy kolejne 15 minut. Wiórki kokosowe prażymy na rozgrzanej patelni do czasu, aż się lekko zezłocą, cały czas mieszając ponieważ łatwo je spalić. Wystudzonymi wiórkami posypujemy wierzch sernika. Sernik wyjmujemy z formy po jego całkowitym wystudzeniu i schłodzeniu. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecammango jest doskonały. Kokosowy bezowy spód, kremowy sernik – cudownie zielony dzięki dodatkowi matchy i mus z dojrzałego mango. Musicie spróbować! Z dodatku matchy możecie oczywiście zrezygnować, ale warto dodac jej odrobinkę. Nada mu nie tylko pięknego koloru, ale i … Artykuł Sernik matcha z musem mango na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu
Flymetothespoonrozpuszczone masło. Jeżeli zdecydujecie się na robienie spodu do sernika samodzielnie, to polecam upiec go dzień wcześniej lub z rana, tak żeby dobrze ostygł i ochłodził się w lodówce min. 30 minut. Serniczek robimy w następującej kolejności: Najpierw robimy spód, w dniu robienia sernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy(...)schować do lodówki. **robiłam ten deser również w wersji bez wiórków kokosowych, za to z serkiem mascarpone, też był przepyszny choć mniej puszysty i troszkę cięższy, mniej kokosowy. Smacznego! Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik na zimno z kokosem Niebiański sernik
moj przepis napokojowej) 1,2 kg sera białego zmielonego 3x 6 żółtek 2 szkl mleka 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/3 szkl oleju Beza kokosowa: 7 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 200g wiórków kokosowych Spód: wszystkie składniki posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować(...)Masa serowa: budynie rozrobić w mleku. Wszystkie składniki przełożyć do miski i krótko utrzeć do połączenia. Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec kolejne 30 minut. Beza kokosowa: Pod koniec pieczenia sernika ubić białka ze szczyptą soli. Cały czas miksując dodawać stopniowo cukier. Ucierać aż masa będzie sztywna i lśniąca. Na koniec wymieszać z wiórkami kokosowymi. Bezę wyłożyć na sernik
Smakołyki Asibiałka ,1/2 szklanki cukru kryształu ,20 dag kokosu . przygotowanie -Białka ubić z cukrem a potem dodać kokos .Gdy sernik się piecze ,przed końcem upieczenia wyłożyć na sernik kruszonkę kokosową . i piec ok 20 min do przyrumienienia .pieczemy
Moje Wyrobycukru 300ml mleczka kokosowego 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 15ml likieru kokosowego % Polewa: 200g białej czekolady 1 łyżka masła 7 łyżek śmietanki 30% Dodatkowo: 300g herbatników black wiórki kokosowe różowa posypka dekoracyjna Wykonanie: 1. Masa serowa: W dużym garnku rozpuścić masło z cukrem, dodać ser, jajka, wlać mleko kokosowe z rozrobionymi budyniami(...)części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania jednolitej konsystencji polewy . Następnie wierzch wystudzonego sernika polać polewą, posypać wiórkami kokosowym i udekorować różową posypką. 4. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin
Szalona Kuchnia EwelinyDziś mam dla Was jeden z moich ulubionych serników letnich – z przepisu , który jest w mojej rodzinie od lat! A , że jak wiecie mam w domu wielką miłośniczkę serników, to na wiadomość o jego zrobieniu zareagowała wręcz okrzykiem ;) Delikatny, niezwykle puszysty i kremowy, mokry, z borówkami i wiórkami kokosowymi. Taki sernik zachwyci podniebienie zarówno gości jak i domowników
Ostra na Słodko