przyznać ale jeszcze nigdy nie piekłam tradycyjnego sernika. Na pewno, niedługo taki przepis się pojawi. Jednak tym razem, zamierzamy się podzielić, przepisem na pyszny sernik jagodowy. Smak ciasta jest na prawdę bardzo dobry i wyjątkowy. Przygotowany został na imprezę urodzinową. Jednak pasuje na każdą inną okoliczność...bo przecież, kto nie lubi sernika...? Myślę, że ciasto zaskoczy nie jednego(...)dodajemy twaróg sernikowy i na koniec mus jagodowy. Chwilkę miksując. Masę serową wylewamy na przypieczony spód. Pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Po tym czasie odstawiamy sernik do przestygnięcia i ubijamy śmietanę z cukrem. Całość posypujemy jagodami
Pan i Pani Smith w kuchniWtedy właśnie postanowiłam wypróbować ten produkt. Dla własnych potrzeb troszkę jednak to zmodyfikowałam dodając kakao i świeże owoce. Ogólnie w smaku całkiem dobre, choć daleko im do prawdziwego sernika na zimno:) Składniki: 3 opakowania Sernik na zimno Gellwe kubek , 300ml mleka, łyżka kakao, 200g świeżych borówek amerykańskich. Wykonanie Do miski miksera wlać mleko, wsypać serniczki. Miksować około
Z miłości do słodkościUwielbiam sernik. Jestem jego fanatycznym miłośnikiem. Mógłbym go jeść bez przerwy o każdej porze dnia i nocy. I choć przysmak ten jest bardzo popularny w Polsce, to jednak z Polski nie pochodzi. Pierwsze wzmianki dotyczące wypieku tego ciasta pochodzą już z czasów starożytnej Grecji, gdzie karmiono nim olimpijczyków. Podobnie wygląda sprawa z makowcem. Ciasta z domieszką maku robili już(...)choć uważa się, że stolicą ciasta kruchego jest Francja, ojczyzna wszelkiego rodzaju tart, to receptura na nie musiała przejść od Egiptu przez Grecję, Rzym, aby na dobre osiedlić się we Francji. Skoro sernik, makowiec i ciasto kruche to jedne z ulubionych nie tylko przeze mnie, ale zapewne też przez wielu z Was ciasta, to czemu nie połączyć
Jacob TastesSernik Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty sernik. O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka(...)przekładamy do tortownicy, w ierzch sernika dekorujemy pozostałą częścią kruchego ciasta ( układając je na przykład w formie kratki) i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut. Upieczone ciasto
Miód i pieprzPyszny sernik kawowy na krakersach, okazał się hitem w moim domu. Serniczek szybko zniknął z talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana
Kuchnia DanusiPonętna. Iście rubensowska. Zaokrąglona gdzie trzeba, z pięknie wyrzeźbioną kibicią. Tylko czasem pozornie gruboskórna, o wnętrzu słodkim i jędrnym. Uwielbia dobre towarzystwo, najchętniej o francuskim rodowodzie. Nie stroni też od czekolady, wina i korzennych zapachów. Gruszka. Królowa września. Wzięła we władanie nasze kuchnie, Amber i moją. Uległyśmy z rozkoszą. Urokom gruszki nie można się oprzeć. Oto do czego nas zainspirowała(...)doprawiony nalewką z pigwy pasuje tu idealnie. Całość tworzy słodko-wytrawny deser, który na stałe wpisuję w moje wrześniowe menu. Choć przyznam, że jest tak dobry, iż mogę go jeść przez okrągły rok. SERNIK Z GORGONZOLI Z GRUSZKAMI W SOSIE PIGWOWYM 75 g pokruszonych krakersów - użyłam domowych z tego przepisu (klik) 350 g twarożku - użyłam serka President
KUCHARNIAdość zwartą, smakuje dobrym twarogiem dlatego warto, aby właśnie twaróg był najwyższej jakości. Jeżeli użyjecie twarogu z wiaderka i jest na opakowaniu napisane, aby zmniejszyć ilość masła to dodajcie go mniej (100 g). Nie dodaję do niego bakalii, gdyż za nimi w serniku nie przepadam, ale śmiało możecie je dosypać. Jeżeli szukacie innych pomysłów na sprawdzone serniki to zapraszam
Pieguskowa KuchniaSkładniki: ciasto: 1,5 szkl mąki krupczatki 0,5 kostki masła 3 żółtka 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg
Luźna Kuchniaczekolady, ale sernik z fistaszkami oraz czekoladowy bez wątpienia w niczym mu nie ustępują. Pomarańczowy sernik świąteczny Sernik z fistaszkami Sernik czekoladowy Sernik z polewą czekoladowo-orzechową Dobrym rozwiązaniem może okazać się kombinacja ciasta z serem, dlatego koniecznie wypróbujcie przepis na ciasto kakaowe z kulkami serowymi. Ciasto z serowymi kulkami Dla tych, którzy preferują Świeta
Fitsweet.mechyba jednak dzisiaj pójdzie spać. No ale nie zapominajmy o upieczonym już leśnym mchu i gościach. Co prawda świeczki były, Artemis zadowolona, ale coś dobrego by zjedli. Dla gości upiekliśmy sernik z jagodami i przełożyliśmy ciasto kremem i owocami. Niestety nie udało mi się uchwycić zdjęcia na stole, bo zostało mi już tylko to... Także tego - goście syci
Przepysznik - BLW i nie tylkoRadosnych Świąt! Pogody ducha, uśmiechu i dużo dużo słońca. A do tego smacznych babek, serników, mazurków i jajek oczywiście. Wszystkiego dobrego !!! życzy Kasia
Pełny talerzcierpliwości na próby i dopracowanie przepisów. Jakoś z daniami wytrawnymi idzie mi dużo lepiej …;) Udało mi się jednak stworzyć kilka – w miarę dobrych mam nadzieję – przepisów jak ten Sernik jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką czy ten Jeżynowy sernik na zimno. Dzisiaj kolejna moja propozycja to ciasto czekoladowe z masą kokosową z dodatkiem wiśni w alkoholu
UgotujmyTo.plsernika przygotowałam z ryżu preparowanego który idealnie pasuje do masy tworząc pyszny posmak czekolady a masa serowa jest wyjątkowo delikatna wręcz rozpływa się w ustach( dobra koniec samo chwalenia :). Napiszę jeszcze tylko że sernik jest naprawdę bardzo smaczny i wcale nie taki trudny w przygotowaniu jak by się mogło wydawać, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sernika z jagodami będziemy
Uwaga Babcia Gotujerobienia czegoś a'la sernik właśnie z kaszy. Musiałam spróbować i ja. Skoro krem się udał i smakował to inne desery też będą dobre. I tak powstał mój Jagielnik albo Jaglak. Nazwa sernik pojawia się dlatego, że jagielnik przypomina go konsystencją i teksturą. Wierzcie mi, że osoby jedzące były przekonane iż podałam im właśnie sernik, pyszny
Smaczna Pyzaprosty, szybki, bardzo łatwy, a jego sekret polega na tym, że nie używamy miksera przy jego robieniu, a do zrobienia używamy najlepszych składników – bardzo dobrego sera, świetnego masła i wiejskich jajek. Najlepszy sernik na świecie – podano do stołu! Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: * ser biały tłusty 3 x mielony – 1 kg * masło min. 82% – 100 g * drobny cukier
Ostra na Słodkosmaku. Warto korzystać z ich obfitości, bo to dobra inwestycja w zdrowie. Gęsta kremowo - mazista konsystencja sernika i delikatny aromat dynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny smak pieczonych fig idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika nie zajmie Ci wiele czasu. Jest bardzo łatwy(...)jednym jajku miksując tylko do połączenia składników masę serową wyłożyć na przygotowany spód orzechowy, wyrównać szpatułką. W masie serowej ułożyć 1-cm grubości plasterki fig, następnie lekko je wcisnąć sernik piec w 180`C 30 minut. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!