kremowym kawałkiem tego ciasta pachnącym cytrynowym twarogiem. Osobiście nie pamiętam tych wiosennych świąt bez sernika na stole… Na nadchodzący wielkanocny czas mam dla Was nowy, bardzo ciekawy przepis – na sernik herbatnikowy. Kluczowe w nim jest mocne rozdrobnienie maślanych herbatników. Powinny przypominać pył. Sernik smakuje niezwykle ciekawie, a wzbogacony cytrusowymi smakami z pewnością uświetni Waszą Wielkanoc(...)serową przekładamy do tortownicy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i w tej temperaturze pieczemy go przez 15min. Następnie zmniejszamy temparaturę do 155-160C i pieczemy przez ok. 60 – 70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przestudzony sernik dekorujemy dowolnie – ulubioną polewą, podgrzaną masą krówkową, pokruszoną bezą i suszonym rabarbarem. Sernik
Raj dla Podniebieniamasła 1 (40 g) budyń śmietankowy w proszku bez cukru garść rodzynek (namoczyć) 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: cukier puder do posypania Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić sernik królewski? Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia, następnie dodać zimne masło oraz żółtka(...)pieczenia, zetrzeć na tarce o dużych oczkach jedną część ciasta i równomiernie rozłożyć. Delikatnie wyłożyć ser i na wierzchu rozłożyć startą drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu przez 10 minut studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami, a następnie wyjąć i całkowicie wystudzić bez
Kuchcik gotujeulubionych serników mojej znajomej – bez spodu, puszysty i delikatny jak mgiełka. Nie można go zepsuć! Jest pyszny, nie za słodki, taki w sam raz na jesienny wieczór. Polecam do rozmów wieczornych, miłych spotkań i chwil z bliskimi Sernik ze świeżą skórką z pomarańczy z gruszkami SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik, zmielonego, tłustego 500 g sera(...)niej wyciśnięty sok. Białka ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z masą serową. Masę przekładam do formy. Układam na wierzch talarki gruszki. Sernik piekę przez 60 minut w temp. 175 st. C (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Wybieram środkową półkę piekarnika. Gotowy studzę i posypuję cukrem pudrem. Rada: Aby sernik nie opadł można studzić w piekarniku
Zasmakuj Kuchniwypoczęta, z nową energią i głową pełną pomysłów 😛 Po takiej przerwie oczywiście startujemy z przepisem na coś słodkiego – sernik na zimno z owocami. Przepis szybki, bardzo prosty w wykonaniu i co najważniejsze bez pieczenia! Dodatkowo można go modyfikować w zależności od tego jakie właśnie dostaniemy owoce. Za każdym razem jest genialnie pyszny i trochę inny. Jeśli
PatiGotujeMiał być torcik, a wyszedł sernik :) Kremowy, lekki i bardzo prosty w wykonaniu. Nadzienie wykonujemy z serka ricotta, ale można także użyć zwykłego twarożku półtłustego. Należy jednak pamiętać, aby był dobrze zmielony. Biszkopt przygotowałam na mące jaglanej, ale sprawdzi się także ryżowa lub każda inna pełnoziarnista. Struktura ciasta będzie inna w każdym przypadku :) Spód: 4 jajka 2 łyżki(...)łyżeczka proszku do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180*C. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę, dodać płynny miód i zmiksować. Składniki suche uprzednio wymieszać. Dodać do masy jajecznej i DELIKATNIE wmieszać łyżką. Nie za długo, jedynie do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę i wyrównać. Piec 20-30 minut
Chocolate Muffin Blogzwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 250g 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg twarogu (2-krotnie zmielony(...)koniec dodać mąkę. Wyłożyć masę na warstwę sera i brzoskwiń. 4. Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce na wierzch bezy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni około 1 godziny. Smacznego Post Sernik z brzoskwiniami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plWszystkie do tej pory wysłane zgłoszenia konkursowe doprowadzają mnie do ślinotoku i chęci zagłębienia się w monitor. Dziękuję, że nie będę zmuszona wybierać grona wygranych osób
Malinowe PocałunkiLubię jak się uda coś zrobić bez pieczenia… Składniki na blaszkę 24 cm x 24 cm – mała : 4 opakowania herbatników – najzwyklejszych jakie są ( peti ) 1 łyżka kakao bez cukru -taka od serca 1 dynia o wadze około 1,5 kg ( taka zwykła pomarańczowa ) 1 opakowanie sernika błyskawicznego na zimno ( plus 2 szklanki mleka(...)naczyniu, przygotowujemy sernik na zimno, według przepisu z opakowania i wylewamy na mus , ponownie rozprowadzając warstwą po całości . Wstawiamy do lodówki do stężenia . Na samym końcu, pokrywamy galaretką ( przygotowaną według przepisu na opakowaniu ) , żeby ładnie wyglądało Ja użyłam agrestowej . Ponownie odstawiamy do stężenia i gotowe . Smacznego ! Post Dyniofii – ciacho bez pieczenia pojawił
Ogrodnik w podróżyObiecałam Wam przepis na kolejny serniczek?! Oto i on! Dziś częstuje Was Sernikiem brzoskwiniowym z musem i galaretką. Takim, który nie wymaga pieczenia. Taki sernik jest świetnym pomysłem nie tylko na lato – świetnie sprawdzi się o każdej porze roku, a teraz kiedy brzoskwinie są mega soczyste będzie wprost idealnym pomysłem o kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( mała blacha(...)wylewamy masę serową z brzoskwiniami, wygładzamy, odstawiamy o lodówki na kilkanaście minut. Na schłodzoną lekko sztywną wylewamy brzoskwiniowy mus – wygładzamy, chłodzimy. Na schłodzony mus wylewamy masę serową ( tą bez owoców ), a wierzch posypujemy pokrojonymi brzoskwiniami – odstawiamy do lodówki. Na stężałe brzoskwinie wylewamy przygotowaną galaretkę. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Ostra na Słodkododajemy jogurt. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w folię do żywności i wkładamy na 1 godzinę do lodówki (lub na krócej do zamrażalnika). Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. Boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Bierzemy około 2/3 naszego ciasta (resztę zostawiamy w lodówce). Ciastem wykładamy dno formy. Formę z ciastem wkładamy do lodówki. Przygotowujemy(...)lodówki, odrywamy kawałki i tworzymy tzw. łatki układając je na wierzchu (popatrz na zdjęcie poniżej). Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około godziny (u mnie 60-65 minut, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto powinno być dobrze zarumienione z wierzchu). Sernik
Słodkie okruszkisię mu oprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne. Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową(...)masy, nie dłużej. Formę o średnicy 23 cm- ja miałam 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać masę serową, wstrząsnąć do wyrównania (masa serowa będzie o rzadkiej konsystencji). Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45 minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla
Kubki smakuSernik piekę od lat, niekiedy z własnymi modyfikacjami. Smakuje zawsze i jest zjadany szybciutko :) Dzisiaj upiekłam go bez okazji, bo przecież aby dogodzić najbliższym nie trzeba szukać okazji :) Dobry sernik nie obejdzie się bez dobrej kawy, u nas zawsze kawa ziarnista , świeżo zaparzona :) Wam też polecam :) O d jakiegoś czasu(...)produkty, zdrowa żywność, masa promocji :) Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 25 dag margaryny Kasia 5 żółtek z dużych jaj Łyżeczka proszku do pieczenia Ser: Kg sera mielonego 15 dag Kasi lub masła 1 jajko 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru Łyżeczka cukru z wanilią Pianka: ¾ szklanki cukru 5 białek ( pozostałe z ciasta
Takie tam pichcenieDotychczas ciasta z rabarbarem robiłam zawsze w wersji pieczonej, tym razem postanowiłam zrobić coś na szybko, taki klasyczny sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem na
Cynamonowe szczęścieJest przepyszny! Delikatny, puszysty, kremowy... Idealny! Piekę go na wszystkie święta, uroczystości oraz czasem bez okazji... I jest tak smaczny, że długo nie mogłam zrobić zdjęć! Bo zanim złapałam aparat, to sernika już nie było! Ale w końcu udało się! Zdjęcia są i mogę podzielić się z Wami przepisem na najlepszy sernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki(...)mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Ciasto: zagnieść
dobra gospodyni dom wesołym czynidużo pracy, ale czego się nie robi dla uśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest(...)użyłam młynka do kawy). Do masy jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę
talerz przyjemności