sernik bez mielenia - 660 przepisów (strona:8/44)

Sernik w polewie z mlecznej czekolady 208

doskonały sernik potrzebny jest przede wszystkim dobry ser. Musi być idealnie gładki bez wyczuwalnych grudek, nie za mocno owarzony i przede wszystkim tłusty. Dawniej gospodynie miały z tym nie lada problem. Żeby odprowadzić nadmiar serwatki zawijały taki ser w ściereczkę i wałkowały go na desce. Nam producenci sera, wychodzą naprzeciw, oferując w sprzedaży wiele gotowych mielonych twarogów. Rzeczywiście(...)takim pojemniczku. Istotny wpływ na efekt końcowy naszego wypieku ma również ilość dodanych żółtek i doskonale ubita piana, której nie może być zbyt dużo ( mniej niż żółtek ), bo sernik za szybko wyrasta i potem opada. Jeżeli ubijemy ją dodając część cukru przeznaczoną do masy, sernik będzie jeszcze bardziej puszysty. Sernikowi dobrze robi także dodatek mąki pszennej, ziemniaczanej, budyniu

Wiem co jem
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY DESER TWAROŻKOWY 308

przepisu na moim blogu-spiralki czekoladowo-waniliowe bez jajek Składniki na spód: -35g ksylitolu -kilka kropel aromatu waniliowego -165g mąki orkiszowej -88g miękkiego masła Składniki na masy: -100g czekolady mlecznej -100g czekolady gorzkiej -100g czekolady białej -500g mielonego sera(może być ser wiaderkowy do serników) -100g ksylitolu -2 łyżeczki cukru waniliowego

Smaczne Zdrowe
SERNIK BANANOWY Z ORZECHAMI – bez pieczenia 380

dokładkę! Mam dla Was przepis na genialne ciasto bez pieczenia. Jest to sernik ( bo my serniki kochamy najbardziej ;) ) z masłem orzechowym i bananami. Niesamowitego uroku dodają całości słodkie biszkopty wpełnione kremem – znane chyba wszystkim jako kocie języczki. Całość smakuje genialnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier

Ostra na Słodko
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 214

soczystych brzoskwiń i dodatkiem kremowej słodkiej śmietanki!Taki sernik zachwyci podniebienie zarówno gości jak i domowników!Nie jest przesadnie słodki , więc śmiało można sięgnąć po dokładkę , bez obaw o „zasłodzenie się”.Ahhh … czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl?  SKŁADNIKI:CIASTO:* ser biały dwukrotnie mielony – 1 kg* masło – 175 g* cukier – 1 szklanka

Ostra na Słodko
Sernik dyniowy 264

na zimno. Po prostu cudo! Polałam sernik dyniowy polewą toffi, która oczywiście jest masakrycznie słodka ale myślę, że sam sernik bez żadnej polewy czy dodatków też będzie wspaniale smakował… Bardzo polecam Sernik dyniowySkładniki:Spód:200 g ciasteczek imbirowych /gingersnap cookie/28 g mąki pszennej1/2 łyżeczki imbiru w proszku28 g cukru brązowego57 g masła rozpuszczonegolub200(...)masła rozpuszczonego1 łyżeczka imbiru mielonegoMasa:680 g sera kremowego w temp. pokojowej (typu philadelphia)350 g drobnego cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru mielonego1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej1/8 łyżeczki mielonych goździków28 g mąki pszennej1 łyżeczka ekstraktu waniliidynia – 270 g gęstego puree z dyni*5 dużych jaj110 g kwaśnej śmietany w temp. pokojowejPolewa:1 puszka mleka niesłodzonego -410g (evaporated milk

UgotujmyTo.pl
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 192

zostawiamy do pianki) MASA SEROWA: 1,5 kg białego sera, mielonego 250 g masła, rozpuszczonego, przestudzonego 1 szklanka cukru 5 całych, dużych jaj 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka proszku do pieczenia BUDYNIOWA PIANKA: 250-300 g malin (mogą być mrożone) 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1/3 szklanki oleju      Przygotowujemy ciasto(...)miksując. Do lśniącej, sztywnej masy dodajemy proszek budyniowy i nadal ubijamy, na koniec cienką strużką wlewamy olej i dalej miksujemy (piana nieco opadnie, ale tak ma być). Na podpieczony sernik układamy maliny, a na nie pianę z białek. Wierzch ciasta posypujemy startym ciastem i znowu wkładamy do piekarnika. Pieczemy kolejne 30 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i trzymamy

Rozpustne gotowanie
Seromakowiec na kruchym spodzie 212

bez wałkowania, uprzednio posmarowanej cienko masłem (nie posypałam bułką bo nie miałam :)). Ciasto nakłuwamy widelcem i włożyłam do piekarnika. Ciasto piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż brzegi zaczęły się złocić. Wyjęłam blaszkę z piekarnika i wtedy mnie olśniło, że popełniłam gafę :) bo ciasto mi urosło troche do góry. No ale pierwszy raz robiłam sernik(...)puszki- sprawdził się rewelacyjnie. Na kruche ciasto wyłożyłam ładnie masę makową. MASA SERNIKOWA: 1 kg sera mielonego twarogowego 3 jajka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej szklanka rodzynek szklanka cukru 3 łyżki cukru waniliowego (tak, można taki kupić i to bez problemu w markecie) PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki zmiksowałam w mikserze (thermomix) na najwyższych obrotach przez 30 sekund. Zalałam masą

ClauditteMissCooking
SERNIK REWELACJA 29729

kiedyś przygotowywałam go na ciastkach tzw.petitkach, teraz przygotowałam go na kruchym spodzie. Wychodzi baaardzo lekki i mega puszysty, w końcu ilość jaj robi swoje. W kajeciku zapisałam go jako sernik rewelacja, więc i tak podaję.Składniki na przepis tak jak był w oryginale, poniżej taki jak ja przygotowałam.Składniki przepisu oryginalnego:- 1kg tłustego sera (przed dodaniem musimy go zmielić(...)pozostawić do wystygnięcia.Mój serniczek dodatkowo polukrowałam mielonym cukrem trzcinowym rozrobionym ze śmietaną i posypałam płatkami czekoladowymi bez cukru (z ksylitolem). Wyszedł pyszny, puszysty i wart powtórzenia. Nie dodałam rodzynek do ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt rodzinki). A byłyby tu bardzo wskazane. Mimo iż nie jestem fanką rodzynek w sernikach, to w tym mi zawsze bardzo smakowały

Smaczne Zdrowe
Seromak, sernikomakowiec, sernik z makiem na piernikowym, korzennym spodzie 217

sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru) - 120g roztopionego masła * masa makowa: - 400g masy makowej przygotowanej wg tego przepisu - 2 białka - 1 łyżka mąki pszennej * masa serowa: - 500g sera trzykrotnie mielonego - 50-70g drobnego(...)dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z wanilii lub ekstrakt. Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 minut (gdyby wierzch sernika za bardzo się przypiekał - przykryć papierem do pieczenia). Po upieczeniu obkroić brzegi i zostawić do wystudzenia w piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu sernikomakowca umieścić go w lodówce na całą noc. Przed

CookYourself
Sernik z polewą czekoladową. 327

margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek 3/4 szkl. cukru POLEWA: 1/2 kostki margaryny 2 czubate łyżki kakao 3 łyżki mleka(...)białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze 10 min., w tym czasie robimy polewę, (wszystkie składniki łączymy podgrzewając na małym ogniu) i gorącą polewamy ciasto

Kuchnia Beaty
Mazurek bezglutenowy na spodzie migdałowym 176

Efekt wizualny jest niezły ale nie umywa się do efektu smakowego...  Niebo w gębie:-) Mazurek zniknął piorunem:-) Spód migdałowy 400 g mąki migdałowej - nie mieliłam sama migdałów, kupiłam gotową mąkę ale bez problemu można ją zrobić samodzielnie: migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, przesuszyć i zmielić 4-5 białek maks 1/2 szkl cukru pudru Mąkę migdałową i cukier

Ze smakiem bez glutenu
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 163

Sernik gotowany to jeden z pyszniejszych serników a w dodatku szybki w przygotowaniu. Gotową masę serową wylewamy warstwowo na herbatniki.                                                                        SKŁADNIKI(...)PRZYGOTOWANIE :  W dużym garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie dodajemy mielony twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budynie mieszamy z mąką ziemniaczaną w mleku, wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy aż masa serowa zgęstnieje.  Foremkę o wymiarach 20/30 wykładamy folią aluminiową. Dno blaszki wykładamy warstwą herbatników, wylewamy na nie część masy

Kulinarne Fantazje Marioli
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 221

zawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy i umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak(...)zachwycone. Jak wyszedł?Bajecznie!!! Delikatna, wiśniowa pianka z serowym posmakiem wspaniale skomponowała się z otulającą ją bezą przykrytą kokosowym rajem. Ciasto zdecydowanie wygrało i zajęło pierwsze, zasłużone miejsce, ale i serowa masa deptała mu pięty bardzo dzielnie. To kolejny sernik z cyklu "do powtórzenia". Najlepszym wyznacznikiem smaku jest to, że wyjęłyśmy go z piekarnika około 2 w nocy

Wypisz Wymaluj
Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 206

zostać :) Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 2 kostki masła (400g) 5 jajek 2 szkl. cukru pudru 5 łyżeczek proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg mielonego twarogu 3 budynie śmietankowe (bez cukru) 1 szkl. cukru drobnego (może być też kryształ) 5 jajek Dodatkowo: 2 słoiki powideł z czarnej porzeczki lub innych, gęstych (ok. 800g) Sposób przygotowania: Ciasto(...)zwinięć" w roladkach). Roladkę kroimy na około 1,5 cm kawałki i układamy jedna obok drugiej na podpieczonym serniku. Jeszcze raz wstawiamy ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, wierzch powinien się ładnie zrumienić. Ostudzony sernik oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Kolorowy Przepisownik
Sernik trzysmakowy 377

SKŁADNIKI: ok. 15 dag herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli budyń waniliowy bez cukru aromat cytrynowy łyżka gorzkiego kakao płaska łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki suchego maku WYKONANIE: Blachę o wymiarach 32x23 cm wyłożyć papierem(...)pacynki masy z makiem i masy z kakao, wyrównać powierzchnię. Piec 60 minut w temperaturze 170 stopni (155 z termo obiegiem). Po upieczeniu uchylić piekarnik i pozostawić w nim sernik aż troszkę przestygnie

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania