łyżki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części jedną większą( ok. 2/3 ciasta) i jedną mniejszą( ok. 1/3 ciasta). Schładzamy 30 minut w zamrażalniku. Składniki na masę serowo- owocową: 850 g sera białego mielonego dwukrotnie 2 jaja 2 żółtka niepełna(ok. 200 g) szklanka cukru cukier waniliowy(...)sera dodajemy: żółtka, jaja , mąkę, cukier, śmietanę, kisiele, barwnik i dokładnie ucieramy na w miarę gładką masę. Następnie dolewamy olej i ucieramy na gładko( można zmiksować) Składniki na piankę: ( przygotowujemy na 10 minut przed pierwszym wyjęciem sernika z piekarnika) 4 białka 3/4 szklanki cukru Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier, aż powstanie sztywna beza. Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego
Domowe ciastachce mi się piec bardzo lubię sięgać po przepisy ciast bez pieczenia. Dawno nie jadłam sernika składniki 50 dag sera białego 2 galaretki cytrynowe 2 kopiate łyżki cukru pudru 1 paczka herbatników pepitki 2 śnieżki 1 szklanka mleka 2 galaretki bursztynowe o smaku coli owoce – nektarynki 6 kostek czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej przygotowanie Blaszkę
Moje Wyrobywłoski to odmiana sernika na zimno, tylko zamiast żelatyny dodaje się agar - roślinny środek żelujący nadający specyficzny smak. Pyszny sernik bez pieczenia , na bazie kremu bezowego. Polecam! SKŁADNIKI: 350 g sera esencja pomarańczowa krem bezowy: 96 g cukru 44 g białek 45 g wody galaretka: 235 g cukru 11 g agaru 235 g wody barwnik spożywczy
Z Marcepanemszkl cukru 1,5 łyżeczki sody 150 g masła 2 łyżki miodu 2 jajka Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiaderka 4 jajka 200 g masła 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szkl mleka Polewa orzechowa: 70 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 200 g orzechów włoskich Ciasto
Smakołyki Asiformę (np. 25x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić. Sernik: 250 g twarogu 2 jaja 170 g jogurtu naturalnego 3 łyżki miodu 40 g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 słoiczka powidła śliwkowego Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować z żółtkami, budyniem, miodem i jogurtem. Białka ubić
Chocolate Muffin Blogdziś kolejny z zimnych ogrodników (pisałam o nich rok temu ). GRUSZKOWY SERNIK Z BZEM 5- 6 herbatników Hit lub podobnych 3 łyżki żelatyny 400ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 600g waniliowego serka homogenizowanego 1/2kg twardych gruszek (400ml musu gruszkowego) 1 duża kiść kwiatów bzu Bez płuczemy i kładziemy na papierowy ręcznik, żeby obsechł. Ciastka mielimy w mikserze
les mirabellesdodajemy kilka kropel zapachu pomarańczowego Gorącym ciastem przekładamy kruche placki Można polać czekoladą lub po prostu posypać z wierzchu cukrem pudrem. Jeśli dla kogoś jedna i druga wersja podania będzie za słodka, to sernik jest też smaczny bez ozdabiania z wierzchu. Na zdrowie! :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comspód i boki zabezpieczyć folią aluminiową przed wyciekaniem tłuszczu. Wstawić do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego na serniki 2/3 szklanki cukru (można więcej) 1 cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią) 5 jajek 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki musu z dyni Do dekoracji: ½ puszki gotowej masy krówkowej tarta biała czekolada lub płatki migdałowe
Czerwień i błękitDosyć długo się zastanawiałam co dzisiaj upiec i ostatecznie padło na śmietanowiec na kruchym cieście z malinami:) Autorka podaje z wiśniami. Prócz tego wprowadziłam jeszcze kilka
Smaczne Zdrowewykonać większy sernik. Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 12) 159 kcal B 10 g W 11 g T 8 g Składniki: spód ▪ 100 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) ▪ 50 g masła ▪ 35 g gorzkiej czekolady masa ▪ 500 g twarogu (u mnie półtłusty 3-krotnie zmielony) ▪ 2 jajka ▪ 1 budyń waniliowy (u mnie bez cukru) ▪ laska wanilii lub aromat
zdrowo i aktywniewykonać większy sernik. Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 12) 159 kcal B 10 g W 11 g T 8 g Składniki: spód ▸100 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) ▸50 g masła ▸35 g gorzkiej czekolady masa ▸500 g twarogu (u mnie półtłusty 3-krotnie zmielony) ▸2 jajka ▸1 budyń waniliowy (u mnie bez cukru) ▸laska wanilii lub aromat
Zdrowie i pysznie na talerzumąki pszennej 220g cukru 4 łyżki kakao bez cukru 1 Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami 12 g Dr. Oetkera 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera Polewa: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100ml mleka + 3 łyżki 1 łyżka masła 1 łyżka kakao bez cukru Ciasto: 1. Do miski(...)przełożyć oba sery, dodać obie mąki, cukier, Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskar Dr. Oetkera i Naturalny ekstrakt Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera, wymieszać mikserem na jednolitą, gładką masę. 2. Następnie do masy serowej dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. 3. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej przesiać kakao
Mała Cukierenkakruchego spodu na sernik. Masło rozpuszczamy, a mąkę, cukier, kakao i sól mieszamy razem. Zalewamy masłem i zagniatamy jak na kruszonkę. Wilgotne okruchy przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm (spód wyłożony papierem) i uklepujemy je mocno na dnie. Wkładamy tortownicę do lodówki, a w tym czasie piekarnik nagrzewamy do 200°C (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Schłodzony(...)tortownicę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 60-70 minut w 160°C (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy w nim sernik na 10 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do wystudzenia. Śmietanę na klajdrę mieszamy z cukrem pudrem – przekładamy na całkowicie wystudzony sernik. Na wierzchu robimy kropki lub kleksy
Poezja smakumnie o przepis – oto i on. Składniki na jabłkowy sernik na zimno Spód: 150 g herbatników 50 g bez 100 g masła w temperaturze pokojowej Masa jabłkowo-serowa: 200 g śmietany kremówki 300 g sera białego (z wiaderka) 800 g masy jabłkowej (jabłek prażonych) 3 łyżki cukru 1 / 2 łyżeczki cynamonu 1 / 2 cytryny (sok i skórka(...)sztywno, delikatnie wmieszać ją do masy serowo-jabłkowej. Wyłożyć na spód z herbatników i bez. Wstawić do lodówki do stężenia. Jabłkowa galaretka: Sok jabłkowy z cukrem podgrzać, dodać żelatynę i wymieszać, aby się rozpuściła. Odstawić do przestygnięcia, a gdy będzie już tężała wylać na sernik. Jabłkowy sernik na zimno wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
niecodziennikparySernik tradycyjny to nie jest moje ulubione ciasto, ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. Ciasto na spodzie kruche i słodkie, masa jogurtowa delikatna i baaardzo puszysta. W przygotowaniu bardzo proste ciasto i szybkie zwłaszcza jak korzysta się z robota kuchennego. Ja korzystam z robota Kitchen Assistent firmy Electorlux. Powiem Wam !!genialny!! sprzęt. Z nim praca jest dziecinnie(...)wyrobione, ubicie śmietany czy białek zajmuje chwilę. Nie wyobrażam sobie pracy w kuchni bez tego robota. To jest moja prawa ręka :) Także zrobienie ciasta kruchego czy ubicie białek zajęło mi dosłownie chwilkę. Składniki: MASA JOGURTOWA jogurt naturalny typ grecki 1 kg (u mnie Mlekovita) cukier 3/4 - 1 szklanka cukier waniliowy 1 op. (16 g) 5 jajek szczypta soli
Kuchnia Viki