sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:36/316)

Słodkie środy - sernik gotowany z galaretką 351

herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru 150 ml mleka 3 jajka 2 galaretki o ulubionym smaku 20 herbatników kwiatuszków żurawina suszona Budyń rozmieszać w mleku. W garnku roztopić masło. Dodać cukier i ser i rozmieszane całe jajka. Gotować ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie(...)serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki i w środek  suszoną żurawinę.  Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce. Z dwóch galaretek wychodzi dość cienka warstwa, więc można zrobić

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik piernikowy 215

Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego 150 g cukru 50 g miękkiego masła 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 ml śmietanki UHT 30 % 4 jaja Cukier puder do dekoracji KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia miksera, dodajemy przyprawę do piernika , cukier i cukier wanilinowy oraz masło. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą miksera(...)mieszamy i również posypujemy nimi wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Lekki sernik na zimno z wiśniami i orzechami 165

, którego można jeść bez końca.... ;-) Zapraszam do wykonania!  SKŁADNIKI: - 1/2 kg twarogu sernikowego - 1/2 szklanki cukru - 2 galaretki cytrynowe - garść drobno posiekanych orzechów włoskich - 2 galaretki wiśniowe - wiśnie bez pestek (świeże lub ze słoika) - herbatniki do wyłożenia blachy Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Przestudzić. Zmiksować ser z cukrem, dodać orzechy i schłodzoną galaretkę(...)czasie rozpuścić galaretki wiśniowe w ok. 800 ml wody. Kiedy masa twarogowa jest już gotowa, wyłożyć wiśnie i zalać gęstniejącą galaretką wiśniową. Całość zostawić na kilka godzin w lodówce. Sernik jest rewelacyjny w smaku, cudownie winny, po prostu przepyszny ;-) SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować  Wielopokoleniowo na facebook'u  - będziecie ze wszystkim na bieżąco

Wielopokoleniowo
Sernik na zimno z galaretką 116

Sernik z wiaderka, mój ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik jest kremowy, za sprawą dodatku masła i kremówki. Galaretka z zatopionymi apetycznie świeżymi owocami lata to sprawdzony sposób na dekorację sernika. Taki wierzch sernika to jedna z najpiękniejszych aranżacji tego ciasta(...)się zawsze jak ciepłe bułeczki, dlatego koniecznie wypróbuj ten sprawdzony sposób na idealny sernik z twarogu z wiaderka – bez mielenia sera i bez bałaganu. U mnie najlepiej sprawdza się twarożek kanapkowo – sernikowy Mój Ulubiony z Wielunia , jest gęsty i zbity, bez zbędnego nadmiaru wody który często można znaleźć w innych serach z wiaderka. Twarożek

ProstePesto.pl
Serniczki na zimno z galaretką herbacianą 179

Serniczki na zimno z galaretką herbacianą Skład: - 300g twarogu (u mnie taki w wiaderku do sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę

Kuchnia co dnia
SERNIK SZEFOWEJ 252

chcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna. Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g(...)sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z cukrem (ksylitolem). Następnie partiami dodajemy ser, po każdym  dodaniu miksujemy. Dodajemy także jajko oraz proszek budyniowy. Dokładnie mieszamy. Na schłodzonym kruchym spodzie

Smaczne Zdrowe
Sernik z bakaliami na lukrowanych pierniczkach. 177

jajek 1 przyprawa do piernika 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki rodzynek pół szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: 50 dag lukrowanych pierniczków Wykonanie pysznego sernika z bakaliami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie(...)lukrowane pierniczki. Na pierniczki wylewamy masę serową. Uważamy, żeby pierniczki się nie przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. Następnie na wierzchu masy serowej układamy pozostałe pierniczki. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin

Izabelawkuchni
Sernik z truskawkami i bezami 169

której sernik wyjmuje się bez problemu, do tego jej spód doskonale nadaje się do serwowania sernika na stół. Jak przygotować pyszny, piankowy sernik z truskawkami i bezami? Składniki: 3 galaretki o smaku truskawkowym (każda na 500 ml wody) 250 ml serka z wiaderka, może być serek homogenizowany 1 łyżka cukru pudru (można dać więcej) truskawki okrągłe mini(...)Odłożone truskawki kroimy w plastry i układamy na stężałym serniku, zalewamy truskawki zimną, delikatnie tężejącą galaretką, ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki. Sernik jest gotowy, kiedy galaretka na wierzchu całkowicie stężeje. Przed podaniem sernik dekorujemy mini bezami i podajemy. Smacznego! The post Sernik z truskawkami i bezami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z rosą 262

żółtka 200 ml śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu aromat waniliowy skórka pomarańczowa (domowa lub otarta z 1 pomarańczy) sok z połówki pomarańczy Składniki na bezę: 4 białka 2/3 szklanki cukru Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno(...)godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt, że środek sernika będzie wyglądał po tym czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka na bezę. Gotowa piana powinna

Ciastkozercy
Sernik z rosą 598

zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować masę serową: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całe 2 jajka oraz 4 żółtka (4 białka odłożyć na potem do przygotowania bezy) ubić ze zwykłym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno zmniejszyć obroty miksera na średnie i stopniowo dodawać po łyżce twarogu, cały czas miksując. W osobnej misce wymieszać mleko z budyniami(...)sztywno wraz ze szczyptą soli. Następnie pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru, dalej ubijając. Sernik wyjąć z piekarnika i wyłożyć na niego pianę z białek, wyrównać wierzch i ewentualnie ozdobić (np. grzebieniem do dekoracji tortów lub widelcem). Ponownie wstawić sernik z bezą do piekarnika i piec jeszcze przez ok. 10-15 minut do lekkiego zarumienienia

Kulinarne Przeboje
Sernik z ajerkoniakiem i białą czekoladą. 202

mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 15 dag masła lub margaryny 125 ml ajerkoniaku Dodatkowo: 10 dag białej czekolady ajerkoniak według uznania mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej Wykonanie sernika z ajerkoniakiem i białą czekoladą: 1. Ciasto: Z podanych(...)składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę  i wkładamy do lodówki do schłodzenia na co najmniej pół godziny. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Dodajemy ajerkoniak i ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy

Izabelawkuchni
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 203

wątpienia jest to klasyk wśród serników.  Bardzo polecam! Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jaj (żółtka zostawić) Masa serowa:  1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 całe jaja 1 kostka masła 2 budynie (bez cukru) Ponadto: 1 puszka brzoskwiń Z podanych składników

Słodki Zakątek
sernik bez spodu z cynamonowymi gruszkami, galaretką z choinkami cynamonowymi... 142

gorącej wody, gdy zacznie tężeć 3/4 galaretki wylać na sernik, na galaretce ułożyć ciastka francuskie choinki z cukrem, każdą choinkę polać łyżeczką galaretki, zostawić do stężenia w chłodnym miejscu - sernik pieczony bez spodu z dodatkiem gruszek w cynamonie i z galaretką z choinkami z ciasta francuskiego jest po prostu obłędny.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki dyniowe z serowym nadzieniem 191

Dziś mam dla was kolejny przepis na przepyszne muffinki z dodatkiem puree z dyni . Tym razem w połączeniu z kremowym nadzieniem serowym. Muffinki są bardzo sycące

Healthy food explorer