Aromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki
Życie zaczyna się w kuchniblogu. Tym razem w dość nietypowym towarzystwie… fistaszków, ale uwierzcie mi, że wbrew pozorom to duet doskonały. Składniki: Sernik: 1 wiadereczko (1000 g) twarogu dwukrotnie zmielonego 1 kostka (200 g) masła 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 1 torebeczka (16 g) cukru waniliowego 4 jajka 6 łyżek (75 g) kaszy manny 1 (40 g) budyń waniliowy 1 łyżeczka
Fitsweet.meJeżeli uwielbiacie zimne desery, to ten bez wątpienia przypadnie Wam do gustu. Jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale również pyszny i zdrowy. SKŁADNIKI 300
Passions hobbies lifeprzekazała mi wszystkie tradycje. To dzięki niej umiem sprawić, że na wigilijnym stole stoi 12 potraw. To dzięki niej znam zapach makowców, serników i ciasta chałwowego. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem chałwowy: 500 ml śmietany 30% 1 fix do śmietany 1 łyżka cukru pudru 150g chałwy
VioletoweKucharzeniemojprzepisna.pl | Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Dziś u mnie na blogu kolejny przepis z udziałem kaszy jaglanej. To chyba moja ulubiona kasza, super sprawuje się
moj przepis nawyobrażam sobie ciast bożonarodzeniowych bez skórki pomarańczowej. Zawsze dodaję je do ciast drożdżowych, piernika czy serników. Dlatego też dziś na blogu pojawia się skórka pomarańczowa w syropie. najlepiej zamknąć ja w małych słoiczkach. Natomiast jeśli nie zużyjecie wszystkiego do razu, podgrzejcie to co Wam zostało w słoiczku w mikrofali i zamknijcie na gorąco. Skórka pomarańczowa(...)syropie Czas przygotowania: 2 dni Składniki: 4 pomarańcze 1 szklanka wody 1,5 szklanki cukru sok z cytryny Wykonanie: Pomarańcze zawsze dokładnie myjemy, a następnie sparzamy wrzątkiem. Jeśli mamy całe pomarańcze, obieramy je. Najlepiej jest jednak odkładać do torebki foliowej i trzymać w lodówce skórki z pomarańczy, które jemy na co dzień. Małym nożykiem zdejmujemy biały miąższ
Kulinarne przygody Gatitywszystkimi pozostałymi białkami... Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego postanowiłam zmierzyć się pierwszy raz w życiu z bezami. Znalazłam różne przepisy w internecie, ale wybrałam ten najprostszy na blogu Moje wypieki. Nie wyszły mi wprawdzie takie jak autorce ale byłam zadowolona z efektu. Użyłam cukru pudru zamiast drobnego cukru do wypieków i pewnie dlatego masa wyszła lejąca. Jednak taka forma
Pyza i SurówkaLubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie(...)łyżki żelatyny 2/3 szkl mleka 1/2 szkl ajerkoniaku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżeczka cukru 1/3 tabl. mlecznej czekolady Żelatynę wsypać do zimnego mleka, wymieszać i zostawić na chwilę aby spęczniała. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia. Lekko przestudzić. Kawę zalać szklanką gorącej wody, posłodzić i ostudzić. Do misy miksera przełożyć serek waniliowy, ajerkoniak
Smakołyki AsiSzarlotka to ciasto, które chyba nie może się znudzić (obok sernika oczywiście ;)). W moim domu najcześciej używamy jednego, sprawdzonego przepisu. Tym razem bazowałam właśnie na tym przepisie, ale dodałam kilka składników. W efekcie powstała szarlotka o nieco korzennym aromacie i innym wyglądzie, niż ta tradycyjna (zazwyczaj składa się(...)dwóch rozwałkowanych blatów na spodzie i wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 3 łyżeczki proszku
FitKotmnie stworzyła odpowiedni program księgowy. Ojj, to znacznie ułatwiło mi pracę, Wam też polecam tę firmę :) Sernik polecam Wam szczególnie, podobny robiła moja babcia, wspomnień smak :) Składniki: 500 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 100 g miękkiego masła 150 g cukru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek mleka 75 g wiórków kokosowych około 15 prostokątnych herbatników Masło
Domowa cukiernia EwySłodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne! Dodatkowo wykonane jest w wersji bez glutenu. Przygotowanie: 40 minut Koszt: Średnie Powiem Wam, że lepszego ciasta snikersa w życiu nie jadłam! Te typowe z gotowych mas krówkowych czy kajmakowych lub z batonami Snickersa mogą pójść w niepamięć! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis(...)orzechowego zawiera nieco więcej kalorii, ale naprawdę warto nagiąć dietę dla takich smakołyków (idealne na cheatday dla sportowców!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo zachęcam do moich przepisów na SERNIK CZEKOLADOWY BEZ PIECZENIA oraz DAKTYLOWA TARTA Z KREMEM O SMAKU MANGO I KOKOSA Wartość odżywcza 1 porcji (wyszło 10) 330 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuGdy temaperatura za oknem nie zachęca do włączania piekarnika, pora na serniki na zimno :) A że do tego jest sezon na truskawki, wiec wyszedł sernik
Malinowo w kuchniSkładniki: Kruche ciasto: 35 dag mąki pszennej 3 łyżki kakao szczypta soli 1/2 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostucukru pudru • szczypta soli • 16g cukru waniliowego • 75 g masła • 2 jajka • 50 ml mleka Masa serowa: • 50 dag białego sera trzykrotnie mielonego • 2 dag stopionego masła • 2 jajka • 75 g drobnego cukru do wypieków • 16 g cukru waniliowego • 1 budyń waniliowy bez cukru • ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: • 20 dag suchego mielonego maku • 8 dag cukru • ½ łyżeczki(...)wylepić ciastem dno i boki formy. Tortownicę wstawić do lodówki na 1 godzinę. 3. Przygotować masę makową: Mak wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i kaszą, utrzeć z jajkami, masłem i cukrem waniliowym. 4. Masa serowa: masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajka. Ucierać do otrzymania puszystej, gęstej masy. Dodawać porcjami ser. Proszek budyniowy z proszkiem do pieczenia przesiać
W mojej kuchniSernik to zaraz po bezie, moje ulubione ciasto. Najlepszy jest z dodatkiem skórki pomarańczowej :) A zaraz za nim ten, którego przepis dzisiaj Wam przedstawię. Aromatyczny, jesienny, kremowy, pyszny... Dodam jeszcze, że to mój pierwszy, ale jakże udany raz, z wypiekami w kąpieli wodnej. Z podanego przepisu, wyszedł mi serniczek o średnicy 18 cm., jeśli chcesz upiec go w większej(...)SKŁADNIKI: spód 130 g ciastek korzennych 30 g masła masa serowa 600 g tłustego twarogu (trzykrotnie zmielonego) 3 żółtka 1 jajko 1 łyżka soku z cytryny 100 g drobnego cukru 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 300 g pomarańczowego puree z dyni (jak je zrobić znajdziesz tu ) dekoracja 100 g serka philadelphia 2 łyżeczki puree
Kuchnia w opałachnutą cytrusów. Zawsze mam wrażenie, że pomarańcze i czekolada, choć osobno wyśmienite, dopiero razem dostarczają niezapomnianych doznań smakowych. U mnie połączyły się w prostym deserze wegańskim, stworzonym na wzór sernika – na bazie kaszy jaglanej i nerkowców. Namocz z wyprzedzeniem orzechy, poświęć kwadrans na ugotowanie kaszy, zblenduj dokładnie składniki, żeby zamknąć całość w małych słoiczkach i cieszyć się wspaniałym deserem(...)cytryny 2 – 3 łyżki preferowanej substancji słodzącej – np. ksylitolu, cukru kokosowego, syropu klonowego, miodu w wersji niewegańskiej 50 ml soku wyciśniętego z pomarańczy + drobno otarta skórka ze średniego owocu 1 łyżka soku z cytryny około 30 g posiekanej czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru /można również użyć czekolady na bazie karobu lub kruszonego ziarna kakao
Even Better Foodwbijamy jaja, dodajemy cukier, mąkę, ziarenka wanilii i wszystko razem mielimy za pomocą blendera, aż do dokładnego połączenia się składników. Pod koniec dodajemy roztopioną czekoladę(robimy to stopniowo, porcjami) nie zaprzestając blendowania. Na herbatnikowy spód wylewamy połowę masy serowej, na tę warstwę wykładamy połowę owoców porzeczki i zalewamy pozostałą porcją masy serowej. Na wierzch sernika wykładamy pozostałą część porzeczek(...)środkowej półce piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C, a kolejne 35-40minut w 150*C. Sernik studzimy w otwartym piekarniku (przez co zapewnimy sobie równo opadnięty wypiek). Prawda, że banalnie proste? I obyło się bez miksera i maszynki do mielenia :) Smacznego
Symfonia Smaków