ser - 17000 przepisów (strona:967/1134)

Włoskie rurki z sosem i ricottą 112

Te włoskie rurki kupiłam w jakimś markecie i od razu wiedziałam co z nimi zrobię. Danie spontanicznie powstało w drodze do domu. Robi się szybko, smakuje

Moje Małe Czarowanie
Risotto z fasolką szparagową i salami Fuet 116

Moja propozycja na dziś to kolejne danie kuchni włoskiej, szybkie i pyszne. Risotto to danie przy którym trzeba, wypadałoby stać 20 minut mieszając na patelni składniki

Moje Małe Czarowanie
Deserek z serkiem wiejskim i wiśniami 167

Serek wiejski praktycznie zawsze jest w mojej lodówce ;-) Tym razem postanowiłam wykorzystać go trochę inaczej niż zwykle. SKŁADNIKI: - serek wiejski - 3-4 biszkopty - ok. 3/4 szklanki

Wielopokoleniowo
Pappardelle szpinakowe z papryką i gorgonzolą 137

Włoskie dania są szybkie i pyszne, przeważnie. Te bardziej skomplikowane również pyszne ale ja kocham najbardziej te szybkie, aromatyczne. Jak nie mam czasu to takie dania

Moje Małe Czarowanie
PIZZA CARBONARA 159

Moja pierwsza carbonara... Zazwyczaj robiłam pizzę peperoni -  ale czas na coś nowego. Ciasto jak do każdej pizzy 1/3 paczki drożdży rozpuściłam w ciepłej wodzie z

potrawyregionalne
ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM 155

      O szpinaku już pisałam. Pora roku sprzyja do jedzenia jego jak najwięcej. A na inne roladki zapraszam poniżej: ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z

potrawyregionalne
POMIDORY Z FETĄ,JOGURTEM I CZOSNKIEM 412

Zapewne nieraz krojąc pomidora myśleliście,że znów to samo... dodacie cebuli, może ogórka jak zawsze. Podpowiem wam i być może wykorzystacie mój przepis  i zapewniam

potrawyregionalne
SPAGHETTI Z POMIDORAMI, ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ,OLIWKAMI I KAPARAMI 135

Spaghetti !!   Kto nie jadł go chociaż raz?! Ten włoski specjał można podawać na wiele sposobów  z różnymi sosami  i innym makaronem. A

potrawyregionalne
PIZZA FOCACCIA 175

Pizza Focaccia   to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem  do mięs i sałat. Składniki na

potrawyregionalne
SPAGHETTI CARBONARA 149

Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni. Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku. W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18

potrawyregionalne
TIRAMISU 153

Kochani zakochałam się ... w TIRAMISU !  (wł. tirarsi sù – ocknij się, przebudź się, ale też tirami  sù   poderwij mnie) 

potrawyregionalne
FASZEROWANE BAKŁAŻANY PO PROWANSALSKU 163

Bakłażany  gościły już na moim blogu pod paroma postaciami. Przepis na nie zaczerpnęłam z kuchni francuskiej. Danie jest bezmięsne,lekkie i naprawdę bardzo smaczne. A

potrawyregionalne
SPAGHETTI TRAPANESE Z MIGDAŁAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ 113

To spaghetti trzeba spróbować i już! Sos podobny jest do pesto plus pomidory. Podobno ten sos do spaghetti robiony jest tylko w mieście Trapani

potrawyregionalne
SPAGHETTI Z RUKOLĄ 158

Spaghetti z rukolą to  danie szybkie,lekkie i bardzo smaczne. Połączenie tylu składników dało naprawdę bardzo pyszny smak. Polecam je koniecznie;-) Składniki: 5-7 szt.suszonych

potrawyregionalne
SERNIK NA ZIMNO BŁYSKAWICZNY 156

Sernik na zimno jest lubiany przez dzieci a to za sprawą pysznego smaku,delikatności i galaretki. Myślę,że i dorośli go polubią a szczególnie osoby które

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania