Dzisiaj zgodnie z nazwą mojego bloga - potrawa regionalna z Łącka. Musicie koniecznie spróbować, łąckich bryndzowych, kładzionych kluseczek. Zwane są haluszkami
potrawyregionalnePyszna i zdrowa pasta z wędzonego pstrąga z serkiem i chrzanem Idealna do kanapek. Był już prezentowany na blogu przepis na: PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI
potrawyregionalneRoszponka ma lekko orzechowy smak. Zielona, pełna witaminy C i żelaza. Źródło prowitaminy A, witamin z grupy B.Znajdziemy w niej wapń i fosfor. Roszponka
potrawyregionalneZapraszam na gołąbki podhalańskie. Tradycyjne gołąbki z mięsa z dodatkiem np.ryżu w sosie pomidorow ym jedliście zapewne nie raz. Te z dzisiejszego przepisu
potrawyregionalnePrzygotowując włoską zupę MINESTRONE można zużyć zalegające w lodówce przeróżne warzywa. Najważniejsze, żeby używać sezonowych! Jest wiele przepisów na tę pyszną warzywną zupę. Podstawową
potrawyregionalneSzybki i jaki pyszny deser. Jakiś czas temu kupiłam piękne mango. Soczyste, słodkie po prostu pyszne! Raz dwa wymyśliłam z niego fenomenalny deser. Można
potrawyregionalneGranat ...słodki i cierpki zarazem. Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego oraz z Bliskiego i Środkowego Wschodu. Jest jednym z najdłużej znanych człowiekowi owoców - uprawiano go
potrawyregionalneWreszcie nadeszła pora na pyszne, młode i jędrne szparagi. Szybkie w przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują
potrawyregionalneRoladki z naleśników nadziewane kremowym serkiem mascarpone, wędzonym łososiem i świeżymi listkami szpinaku są prostą w przygotowaniu przystawką. Podaje się je w temperaturze pokojowej
potrawyregionalnePyszne pieczarki i równie smakowite mieszanki owoców morza, czy można je połączyć? oczywiście że tak. W rezultacie danie pyszne i pożywne zaspokoi każdy głód, zachęcam do
Moje Małe CzarowaniePłatki gryczane wymieszane z ricottą, gruszką duszoną w kokosowym sosie karmelowym ah, te ranne godziny szybko ten czas leci..czasami za szybko Miłego
More food, love and dreamsocypek wędzony plastry boczku konfitura z borówek tłuszcz do smażenia Oscypek pokroić w plastry ok 6 mm , Na patelni przyrumienić boczek i jednocześnie na drugiej ułożyć
Gotowanie jest łatweciasto 2 szkl mąki 2 zółtka 160 g masła szczypta soli łyżeczka suszonych pomidorów szczypta bazylii 1 ząbek czosnku szczypta oregano szczypta proszku do pieczenia pęczek
Gotowanie jest łatwe1 cukinia 1 jajko pół szkl mleka sól pieprz oscypek starty na tarce Jajko wybić do miseczki, rozmieszać, dodać mleko i mąkę (tyle by ciasto było
Gotowanie jest łatweZnalazłam to danie u Renaty i zakochałam się a najważniejsze że poczułam ten smak i zapach i zapragnęłam zaraz zrobić. Zrobiłam, zajadałam ze smakiem i polecam
Moje Małe Czarowanie