ugotowały. Pokrojone warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać słodką paprykę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywka już się ugotują dodać gorgonzolę i jeszcze chwilkę gotować aż ser się rozpuści. Następnie wszystko zmiksować na gładką masę. Zupkę podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z grzankami i odrobiną świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Monia miesza i gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny
Marta Gotujejest tak szerokie - od kanapek po wyszukane dania - że warto mieć go w lodówce , własnoręcznie zrobiony lub kupiony w sklepie. Ostatnio odkryłam, że idealnie komponuje się z dojrzałymi serami, a w szczególności z oscypkami . SKŁADNIKI NA MANGO CHUTNEY 1-2 duże mango 1/2 szklanki octu winnego lub jabłkowego 1/2 szklanki cukru ostra papryka w proszku 2cm kawałek świeżego
Zofiananaturalnego 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej 400 g jajecznego makaronu tagliatelle 3 żółtka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki parmezanu ( ja akurat nie miałam i użyłam pokrojonego w paseczki sera gouda) sól i pieprz do smaku Odsącz cebulki i korniszony z zalewy. Posiekaj ogórki. Włóż masło na dużą patelnię, postaw na średnim ogniu i smaż z korniszonami i cebulkami przez
noteskulinarnyfigatroche bekonu możecie rozłożyć go pomiędzy szparagami. Posypujemy mozarellą i przyprawiamy obficie pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (220 stopni C) na około 20 minut ( do momentu aż ser i bekon się zarumienią). Podajemy na rukoli skropionej oliwą z sokiem z cytryny
noteskulinarnyfigaFajna propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad. Frittata to zapiekanka na bazie masy jajecznej, różnorodnych warzyw i innych dodatków takich jak ser, szynka, kiełbasa itp. Jest to danie bardzo popularne w Hiszpanii oraz we Włoszech. Składniki można dowolnie dobierać w zależności na co w danej chwili mamy ochotę. Wystarczy otworzyć lodówkę, wykorzystać to co mamy pod ręką i frittata
noteskulinarnyfigapęczka cebuli dymki sól pieprz 2 szklanki mąki pszennej typ 450 2/3 szklanki ciepłej wody sól PRZYGOTOWANIE: Cebulę dymkę (jej zieloną część) drobno kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem, dodajemy pokorną cebulkę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy do powstania jednolitego farszu. Przygotowujemy ciasto. Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz ciepłą wodę. Wyrabiamy wszystko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipieprzem 50 g łososia wędzonego rukola PRZYGOTOWANIE: Placek tortilli rozkładamy na płasko i smarujemy równomiernie serkiem. Łososia kroimy na paseczki i układamy je na tortilli posmarowanej serem. Następnie układamy rukolę i zwijamy tortille w dość ciasny rulon. Owijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie kroimy na plasterki i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiinspiracji na jutro. Zapraszamy na roladę z mięsa mielonego z jajkiem, fasolką i pieczarkami. Takie rolady robiłam już z wieloma różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego 2 cebule
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNastępnie sos Knorr czosnkowo-serowy roztrzepałam zgodnie z przepisem na opakowaniu z 100 ml śmietany, sosem zalałam szpinak i razem poddusiłam. Podałam z pokrojonym w kosteczkę serem blue pleśniowym. Szpinak z sosem niestety nie wpadł w moje gusta smakowe, mimo że uwielbiam sos serowy. Zapach który rozprzestrzenił się na całą kuchnię, był tak intensywny i nieprzyjemny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibyła bardzo dobra, w dużej szklance i z dużą ilością spienionego mleka czyli taka jaką lubimy. Następnie do stolika podana została zupa. Zaserwowano nam krem z pomidorów z serem feta , posypany prażonymi migdałami. Smak całości bez zastrzeżeń, delikatna zupa i chrupiące migdały, które świetnie ją uzupełniały. Jako danie główne dostałyśmy polędwiczkę wieprzową w sosie grzybowym podaną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicukru trzcinowego 3 łyżki suszonej żurawiny cukier puder do posypania opcjonalnie 2 łyżki oleju do smażenia Twaróg mieszamy z serkiem homogenizowanym i dokładnie rozgniatamy. Do sera wbijamy jajko, dodajemy połowę mąki, kasze manną, cukier i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę siekamy drobno i dodajemy do masy serowej. Z masy serowej formujemy małe kulki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikanapkowy kilka oliwek szczypiorek 2 pomidorki koktajlowe 1 mały ogórek konserwowy kawałeczek czerwonej papryki Przygotowanie: Krakersiki rozkładamy na talerzu. Serek przekładamy do szprycy i wyciskamy na każdego krakersa porcję sera. Ja używam do tego woreczków strunowych, do których nakładam serek, ucinam jeden róg woreczka i przez niego wyciskam. Jest to wygodne i bez konieczności mycia przyborów. Każdego krakersa dekorujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibokach formy. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzątku. Jajka wbijamy do miksera i ucieramy z 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki cukru trzcinowego. Dodajemy do jajek stopiono ser cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki