ser - 16500 przepisów (strona:535/1100)

Makaron z rukolą i boczniakami 206

danie cięzkie mimo ,że  można się najeść...ot taki typowo letni makaron.   Składniki: pomidorki koktailowe (paczka 250-300g) rukola pół paczki smażone boczniaki pieprz sól ser Wykonanie:   Pokrojone boczniaki smażymy jak w tym przypisie tylko pokrojone w paski.  Na patelnię wrzucamy pomidorki koktailowe, makaron i całość podsmażamy. Dodajemy boczniaki i rukolę. pieprzymy i solimy, dodając(...)utarty ser. Gotowe. Można jeść!   UWAGA: Ważne jest aby dodać rukolę na samym końcu

Lubczyk i Wanilia
Truskawkowa sałatka z rukolą, ziarnami i miodowo-bazyliowo-miętowym sosem 139

grillowanych mięs. Karkówka, czy boczek są idealne. Spróbujcie ;) Składniki: 10 średnich truskawek 2 garści rukoli łyżka ziaren słonecznika 10 oliwek czarnych pomidory suszone ok 5 sztuk pół kotki sera feta pęczek szczypiorku Sos: 1 łyżki płynnego miodu 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy sól, pieprz 2 łyżeczki posiekanej mięty łyżeczka posiekanej bazylii Przygotowanie: Przygotowując sałatkę zaczynamy(...)miseczce mieszamy rukolę, truskawki oraz przekrojone na pół oliwki, po czym dodajemy drobno pokrojone pomidory.  Szczypiorek myjemy, drobno siekamy i delikatnie solimy, po czym łączymy z rukolą. Ser feta kroimy w kostki i polewamy 1/3 sosu (delikatnie obtaczamy i dosypujemy do sałatki). Całość posypujemy ziarnami i polewamy resztą sosu.  Smacznego

ChilliJemy
Kotlety mielone nadziewane 365

bułka będzie miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron

kgwjanczewo
Sałatka jajeczna z groszkiem 175

podać gościom to właśnie to jest świetny pomysł.   Sałatka podana w miseczce z kolekcji Gina Porcelana Bogucice. Składniki: 4 jajka 0,5 puszki groszku konserwowego 100 g żółtego sera 0,5 cebuli 2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku 4 łyżki majonez Kielecki 0,5 łyżki musztarda delikatesowa stołowa Kielecka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę(...)Groszek odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Szczypiorek i cebulę drobno pokroić. Majonez wymieszać z musztardą Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez wymieszany z musztardą. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać

Ala piecze i gotuje
Sałatka z tortellini 356

jednego fana sałatek. Ja swoją sałatkę zrobiłam z kurczakiem, ale myślę że z powodzeniem można go zastąpić   szynką. Można też dodać do niej swoje ulubione warzywa albo żółty ser. Pychotka. Zresztą przekonajcie się sami;-)     Składniki: 0,5 kg tortellini ( ja użyłam z serem i szpinakiem), 0,5 kg piersi z kurczaka, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy

Passion of Cooking
Wegetariański hamburger z waflami ryżowymi z solą morską oraz fasolka / Vegetarian hamburger with rice wafers with sea salt and 138

ilość porcji: 4 Najpierw przygotowujemy kotleta z kalafiora. Kalafior miksujemy w blenderze i wkładamy do miski. Dodajemy sezam, ryż, bułkę tartą, mąkę, musztardę, czosnek, pietruszkę i dwie garście startego sera. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy bułką tartą. Gotowe kotlety grilujemy z obu stron do zarumienia się. Tworzymy hamburgera(...)rzodkiewki. Potem kładziemy kotlet na warzywa i znowu kładziemy dwa plasterki pomidora, ogórka, rzodkiewki i roszpunkę. Na górę hamburgera kładziemy drugi wafel ryżowy. Gotowy hamburger posypujemy cebulką i startym serem. Ugotowaną fasolkę podsmażamy, kładziemy ją na talerzu i polewamy roztopionym masłem. Smacznego! ***** First, we prepare cutlets with cauliflower. We mix cauliflower in a blender and put him  into

Projekty ze smakiem
Tortilla razowa 330

średnicy 23 cm). Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu (chwilę z każdej strony – do momentu aż powstaną delikatne, brązowe bąble na powierzchni). Podawać z warzywami, wędliną i serem, po zapieczeniu w opiekaczu lub wypełnione dodatkami od razu po usmażeniu (zwinięte w rulon). Propozycja podania: ser feta mieszanka sałat pomidor ogórek plastry kiełbasy żywieckiej z indyka sos czosnkowo- koperkowy

Bullio
Sałatka z szynką i truskawkami 148

dużych truskawek olej rydzowy sos balsamiczny Składniki na dwie porcje sałatki. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Serek pokroić w trójkąty i ułożyć na sałacie.  Pomiędzy kawałkami sera ułożyć plasterki szynki zwinięte w "różyczki". Truskawki pokroić w ćwiartki i ułożyć między kawałkami sera i szynką.  Tuż przed podaniem sałatkę skropić olejem rydzowym i sosem balsamicznym

Monia miesza i gotuje
Prosta sałatka makaronowa 342

bardzo pożywna sałatka z uwagi na występowanie makaronu, stanowi doskonały dodatek, kolorowy, smaczny i zdrowy, a także prosty i szybki w wykonaniu... Składniki: 200 gram makaronu rurki 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 średnia cebulka czerwona 2 ugotowane na twardo jajka 1 papryka czerwona 1 łyżka majonezu pieprz czarny świeżo zmielony szczypta papryki mielonej(...)słodkiej wędzonej sól do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron al dente, studzimy, przekrawamy rurki na pół. Kukurydzę, fasolę czerwoną odcedzamy na sitku przepłukując wodą zimną, zostawiamy do odsączenia. Ser feta, paprykę oczyszczoną z nasion, obraną cebulę oraz jajka  kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą przyprawiamy i dodajemy majonez. Dekorujemy według uznania. Wymieszaną dobrze sałatkę odstawiamy najlepiej na całą

kgwjanczewo
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 164

sztuka  - szparagi zielone ( około 400 g) - 1 pęczek  - ziemniaki (młode) - 500 g  - pomidorki koktajlowe - 10 sztuk  - papryka czerwona - 1 sztuka  - cebula - 1 sztuka  - ser Mozzarella  (120 g ) - 1 opakowanie  - jajko - 2 sztuki  - oliwa - 2 łyżki  - pieprz, szczypta soli, suszone zioła  Sposób przygotowania:  Mięso pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem(...)koktajlowe przekroić na pół. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ugotowane, pokrojone w plastry ziemniaki, podsmażone z cebulą mięso, paprykę, ugotowane szparagi oraz pomidorki koktajlowe. Całość posypać pieprzem oraz ziołami. Ser zetrzeć na tarce, dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać. Polać zapiekankę. Piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut. Podawać na gorąco.  Smacznego

Fit-amina
Ziemniaki Hasselback 157

kolejny sposób na ziemniaki . Tak podane nie tylko super smakują, ale również elegancko wyglądają. Proste, szybkie, a jednak coś innego. Polecam! Składniki: 8-10 ziemniaków 100 g startego sera żółtego 6 łyżek stopionego masła 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Obieramy, myjemy i osuszamy ziemniaki. Nacinamy je po całej długości. Układamy nacięciem do góry na wysmarowanej masłem lub wyłożonej(...)papierem blaszce, polewamy połową masła i przyprawiamy solą i pieprzem. Łącznie pieczemy około 40 minut, po 20 minutach polewamy pozostałym masłem i posypujemy serem wymieszanym z bułką tartą. Mmm Pycha! Zajrzyj i tutaj , zapraszam

NA MOIM TALERZU
Kurczak po toskańsku 255

nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut, pod przykryciem (np. pod folią aluminiową). 10 minut przed końcem, zdejmujemy folię, na każdej części kurczaka kładziemy plasterek mozzarelli. Pieczemy aż ser się rozpuści. Jeśli macie opcję grill w piekarniku, to warto jej tu użyć, ser bardzo fajnie się przypiecze. Proponuje podać z makaronem ;) SMACZNEGO! :) Przepis pochodzi ze strony  Wielkie Żarcie

Czerwona Porzeczka
Bataty faszerowane 353

oliwki. Jeśli bataty podamy np. z sałatką, to taką porcją najedzą się cztery osoby, ponieważ słodkie ziemniaki są dość sycące. Bataty faszerowane: 2 duże bataty (słodkie ziemniaki) 200 g sera typu kanapkowo-sałatkowego (np. feta) 8-10 kawałków suszonych pomidorów z oliwy lub oleju 2 duże garści rukoli lub świeżego szpinaku 4-6 plastrów szynki parmeńskiej (można pominąć w wersji(...)myjemy, wycieramy i przekrajamy wzdłuż na dwie części. Wkładamy do blaszki wyłożonej papierem, lekko solimy i pieczemy przez ok. 40 minut w 200°C. W tym czasie przygotowujemy farsz. Ser rozkruszamy. Dodajemy do niego drobno pokrojone pomidory suszone, porwaną na małe części szynkę parmeńską oraz posiekaną rukolę (lub szpinak). Przygotowujemy sos: jogurt blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz liśćmi kolendry

Poezja smaku
Papryka faszerowana kaszą kuskus 157

bulionu warzywnego  pęczek natki pietruszki 5 łyżek oliwy z oliwek 1 duża łyżka curry żółtego sól  pieprz 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 op sera feta Rodzynki zalać ciepłą wodą i odstawić na ok 20 min. W tym czasie drobno pokroić cebulę i czosnek i zeszklić go na połowie oliwy. Dodać drobno posiekane pieczarki. Smażyć kilka minut(...)gniazd nasiennych. Lekko obsmarować od środka solą i pieprzem. Zostawić kapelusze. Podsmażyć bardzo delikatnie z każdej strony na pozostałej części oliwy. Odsączyć i nafaszerować kuskusem. Na wierzch położyć ser feta. Przykryć kapeluszami i wstawić na ok 35-40min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Można podać z pomidorowo-kukurydzianą salsą

Jemy Pijemy
Prosta zapiekanka z kaszy jaglanej i warzyw 140

szklanki kaszy jaglanej 1 średnia cukinia 2 marchewki 2 pomidory 1 zielona papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 mały bakłażan 2 łyżeczki curry ser lazur kilka kulek kolendry suszonej sól  pieprz oliwa z oliwek Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Warzywa pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Doprawić do smaku curry, rozgniecioną kolendrą , solą(...)pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko dodać do ugotowanej kaszy i połączyć ze sobą. Formę do zapiekania wysmarować masłem i przełożyć kaszę z warzywami. Na wierzchu ułożyć plastry cukinii i sera. Zapiekać w 180*C przez około 20 minut

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania