kotleciki. Rozpłaszczyć a na środek każdego z nich kłaść nadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć z obu stron. Można włożyć na ok. 10 min. do rozgrzanego do 180°C piekarnika
kulinarnajamka.blogspot.comoleju, 1 łyżka kaszy manny, ok. 1 l mleka, 1 l wody mineralnej, 1 – 2 jajka. Farsz: 20 plasterków szynki, 20 dag salami, 10 – 15 dag startego żółtego sera, 200 – 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu z kostki, wegeta, pieprz, papryka w proszku, olej. Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością
kulinarnajamka.blogspot.comSkładniki: 2 jajka, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany, 9 łyżek mąki, żółty ser, kiełbasa, parówki lub boczek, grzyby, pomidor,olej. Przygotowanie: Jajka,mąkę,śmietanę i majonez wymieszać. Ciasto będzie rzadkie, takie jak śmietana.Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię i od razu położyć kiełbasę i lekko podsmażone grzyby.Na wierzchu położyć pokrojonego pomidora. Bardzo cienko polać majonezem, wierzch posypać grubo startym
kulinarnajamka.blogspot.comugotowania już niczego w domu, więc postawiłem na szybki lunch. Działamy z zapiekankami. Jak je przygotować? -kilka kromek chleba; u mnie sojowo-dyniowy z pestkami dyni -plastry szynki pokrojone -żółty ser posiekany na grubych oczkach -żurawina moczona w syropie wiśniowym -ząbek czosnku -majonez -śmietanka 30% -sól, pieprz Ser łączymy z szynką, umieszczamy na chlebie i zapiekamy w piekarniku około
BaRepasuzupełniają. Składniki dla 4 osób: 2 czerwone papryki 1 cebula 250g pieczarek 1 średnia cukinia 2 pomidory 16 czarnych oliwek 1/2 pęczka natki pietruszki opcjonalnie 2 łyżki startego żółtego sera do posypania Wszystkie warzywa (poza oliwkami i cebulą) umyć. Papryki przekroić razem z ogonkami wzdłuż na połówki. Usunąć gniazda nasienne tak, aby nie naruszyć ogonków. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki
Pełny talerznogi lepiej niż kawa, a do tego dostarczamy kolejną dawkę witamin i mikroelementów. Składniki: 4 placki tortilla ( najlepiej kukurydziana lub mieszana) 200 g upieczonego kurczaka 150 g startego żółtego sera 1 cebula 1 średnia czerwona papryka 1 łyżka oleju 1 duże awokado 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki 2 łyżki kukurydzy z puszki 6 pomidorków koktajlowych 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Pełny talerzrondelka i zagotuj. Gotuj ciagle mieszając tak aby sos się zredukował przez 5-7 minut. Gotowym sosem smarujemy pizzę. Dodatki do pizzy możesz wybrać wedle własnego uznania ja użyłam: - ser żółty cheddar - czarne oliwki - pomidorki koktajlowe - kapary - żurawina w oleju Pizzę pieczemy w nagrzanym piecu przez 35-40 minut. Posypujemy rukolą, świeżą bazylią. Smacznego! Pyyyyyyszne
SMYKWKUCHNICienko rozbite kotlety po upieczeniu są mięciutkie i soczyste. Podałam je z kaszą gryczaną i surówką z marchewki i jabłka . Roladki: 5 plastrów schabu 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera sól, pieprz, olej Sos pieczarkowo-koperkowy: 500g pieczarek 2 średnie cebule 2,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 łyżki mąki pszennej (lub więcej jeśli sos będzie zbyt
Szefowa kuchnijajka -200 gram mąki -100 ml oleju rzepakowego -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki musztardy sarepskiej -łyżka suszonej cebuli -sól, pieprz -świeża bazylia i oregano, grubo posiekane -ser żółty, 4 grube plastry w kostkę pokrojone -cztery parówki, pokrojone wzdłuż na ćwiartki i potem kostkę -kilka oliwek zielonych posiekanych -kilka posiekanych płatów papryki konserwowej -kilka glazurowanych suszonych pomidorków, posiekanych Jajka
BaRepasczęść) 1 łodyga selera naciowego 100 g pomidorków koktajlowych 1 filet z łososia (200 g) 1 czerwona cebula 150 g śmietany 18% 2 całe jajka + 2 żółtka starty żółty ser sok z cytryny olej 1. Ciasto rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłóć widelcem, aby za mocno nie urosło. Do rozgrzanego piekarnika (200°C) włożyć
Ugotowaćprzepis dodaje do akcji Cukinia 2014 . Składniki: 2 średniej wielkości młode cukinie 2 pomidory 250 g mielonego mięsa drobiowego 1 cebula zioła prowansalskie sól, pieprz ewentualnie koncentrat pomidorowy starty żółty ser olej do smażenia Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, pozbawić skórki i pokroić w kostkę. Cukinie umyć i przekroić na 2 części. Z każdej części wydrążyć miąższ
UgotowaćSkładniki: (na 2 porcje) 2 garście Rukoli szynka parmeńska około 6-8 plasterków 20 g tartego żółtego sera 2 jajka 2 pieczarki 5 g masła pieprz i sól do smaku świeży rozmaryn do dekoracji szczypta czerwonej papryki do dekoracji Przygotowanie: Na talerzu układamy liście rukoli. Do kokilek wkładamy plastry szynki, staramy się zrobić koszyczek dookoła ścianek naczynka, układamy
KreatywnePinyoliwy z oliwek 250 ml letniej wody farsz: mięso z udka kurczaka- ugotowane, bądź usmażone-wedle preferencji-pokrojone w paseczki 1 papryka słodka pokrojona w kosteczkę 150 g żółtego sera posiekana świeża natka pietruszki sos: serek mascarpone do dekoracji: odrobina parmezanu Przygotowanie: ciasto: Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10-15 minut. W misce wymieszać: mąkę
KreatywnePinyletniego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko farsz: ananas z puszki pokrojony w kostkę (opcjonalnie świeży) szynka pokrojona w plastry 150 g startego sera żółtego parmezan do posypania po delikatnym ostudzeniu opcjonalnie zioła i przyprawy do smaku sos: przecier pomidorowy bądź ketchup łagodny Przygotowanie: Do letniego mleka dodajemy drożdże i cukier. Mieszamy dokładnie
KreatywnePinySkładniki ( na 2 porcje) 2 kajzerki 2 jajka żółty ser starty około 2 małe garście tymianek pieprz i sól do smaku odrobina pieprzu cytrynowego papryka czerwona - świeża 1/4 chudy twarożek około 20-50 gram Przygotowanie: Paprykę udusić na patelni aż zmięknie, dodać pieprz i sól do smaku, odsączyć. Twaróg pokroić w małe kosteczki. Wymieszać z kosteczkami białego twarogu
KreatywnePiny